Vad ska man leta efter i en stor terapeut

Hur man hittar rätt terapeut för borderline personlighetsstörning

Om du klarar av en psykisk sjukdom som borderline personality disorder (BPD), är det viktigt att hitta rätt terapeut för din hälsa och välbefinnande. Inte alla psykologer kan behandla BPD och du får inte klicka med den första vårdgivaren du träffar. Det är viktigt att du fortsätter leta efter rätt person som delar dina behandlingsmål, eftersom du kommer att spendera mycket tid med den personen.

7 egenskaper att leta efter i en terapeut

När du letar efter rätt terapeut är dessa några egenskaper att tänka på:

 1. Etablerade

  Om du gör en snabb internetsökning för terapeuter kommer tusentals resultat att komma upp. Några av dessa människor är liv tränare eller professionella rådgivare men har ingen medicinsk utbildning eller professionella certifieringar för att behandla störningar som borderline personlighetsstörning. Det är viktigt att du väljer en terapeut som är licensierad att träna självständigt, så leta efter titlar efter personens namn som LCPC, LPCC, LSCW, LISW, PhD eller MD. Anmärkningsvärda psykologer och psykiatriker anger sina uppgifter tidigare. Leta efter en terapeut som är utbildad i " talk-therapy " som också har viss kunskap om medicinering. Medan endast en licensierad MD kan ordinera mediciner kan en certifierad läkare identifiera behovet av medicineringsalternativ och kan om nödvändigt hänvisa till en lämplig läkare.

 1. Betryggande

  Medan du kan vara nervös för ditt första besök eller två, ska din terapeut aldrig få dig att bli rädd eller skrämd. Istället bör de ge dig en tröstande och vårdande miljö där du kan slappna av. Utövaren själv bör inte vara auktoritativ eller nedlåtande, men engagerande och uppmuntrande. Medan du kanske pratar om obekväma ämnen under vissa sessioner, borde du alltid känna sig välkommen och accepterad snarare än skamad eller bedömd.

 1. Anpassbar

  Medan många psykologer har sina egna favorit kliniska tillvägagångssätt, vet goda terapeuter att varje klient har olika behov. Terapeuten bör inte försöka passa klienten till sin föredragna studielinje. En bra rådgivare arbetar för att räkna ut vad som fungerar för varje person och skräddarsy sessionerna till den personen.

 2. Diskret

  Om du bara börjar rådgöra, kan du vara orolig att gå in i din kliniker utanför dina sessioner. Medan det kan hända, kommer en bra terapeut att vara helt diskret om han går in i dig på Starbucks. Han bör hålla din sekretess och integritet så viktig och ge dig specifik information om vad du kan förvänta dig i dessa situationer. Det är viktigt att du inte slutar känna sig obekväma på grund av ett tillfälligt möte.

 3. Öppensinnad

  Vissa terapeuter kommer att duva och dina beteenden enligt din diagnos , snarare än att visa dig för vem du är som en unik person. Även när du handlar om personlighetsstörningar i gränsen vill du att terapeuten tillåter dig att vara en individ och inte anta att de vet allt om dig.

 4. Lämplig

  Trots att terapeuten ska vara flexibel och användbar, är det viktigt att hon konsekvent upprätthåller lämpliga gränser för varje kund. Det borde inte finnas sexuella överraskningar eller innuendos, inga affärserbjudanden och inga röra som gör att du känner dig obekväma.

 1. Receptiv

  Din terapeut ska vara öppen för din syn på behandlingen och hur du uppfattar de framsteg du har gjort. Terapi kan vara svårt ibland och du kan bli frustrerad med hela processen. Genom att prata genom dessa frågor med din rådgivare kan du få en bättre uppfattning om hur du gör och vad nästa steg kommer att bli.

Poängen

Genom att leta efter en terapeut med dessa egenskaper kan du säkerställa ett produktivt terapeutiskt förhållande som ger dig den hjälp, vård och vägledning du behöver. Med förtroende och en öppen dialog kan du göra betydande framsteg i din behandling.