Populära självhälsoböcker för förbättring av interpersonella färdigheter

Sociala färdigheter självhjälpsböcker är ett bra alternativ för personer med social ångestsyndrom (SAD) som vill förbättra sin interpersonella funktion. Dessa böcker täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive kroppsspråk , effektiv talande och allmänhetens färdigheter. Precis som självhjälpsböcker för ångest bör de för interpersonella färdigheter väljas noggrant.

I en studie 2008 var det bestämt att de bästa självhjälpsböckerna har liknande egenskaper. Dessa innefattar att vara grundad i vetenskapen (det vi kallar "bevisbaserade"), realistiska när det gäller vad du lovas (ska inte lova en "bot"), detaljerad i den vägledning som erbjuds och inte ge något felaktigt eller falskt information (det som kallas "gör ingen skada").

1 - Hur man pratar med någon: 92 Lite tricks för stor framgång i relationer

Courtesy av Amazon

Författare Leil Lowndes har dedikerat sitt liv till att lära sig konsten att lyckas med kommunikation. I hur man pratar med någon , erbjuder hon 92 strategier för framgång när det gäller att hantera människor på ett sätt som naturligtvis lockar andra till dig.

Tips omfattar ämnen som första intryck, sms , kroppsspråk och rapport. Lowndes skriver på ett underhållande och direkt sätt, även att ge sina tips snyggiga namn så att du kommer ihåg dem, till exempel "Rubberneck i rummet".

2 - PeopleSmart: Utveckla din personliga intelligens

Courtesy av Amazon

PeopleSmart är en praktisk guide för att förbättra din interpersonella effektivitet i både professionella och personliga relationer. Boken presenterar en fyrastegsplan för att förbättra åtta viktiga interpersonella färdigheter med hjälp av exempel, verktyg och övningar.

3 - Hur man kopplar omedelbart till någon

Courtesy av Amazon

I How To Instantly Connect med någon , beskriver Leil Lowndes hur man utnyttjar kraften i ett koncept som kallas en känslomässig förutsägelse för framgång i affärs- och personliga relationer. Forskningsbaserade tekniker tillhandahålls för att hjälpa dig att göra en intryck och befogenhet att respektera på alla delar av ditt liv.

4 - Conversationally Talande

Courtesy av Amazon

Conversationally Talande av Alan Garner erbjuder tips för att förbättra dina konversationsförmåga och minska social ångest . Rådgivning omfattar områden som olika typer av frågor som du kan fråga under en konversation, hur man lyssnar bra och hur man får komplimanger.

5 - Fine Art of Small Talk

Courtesy av Amazon

Fine Art of Small Talk erbjuder tips från kommunikationsexpert Debra Fine om att göra bättre sms. Inkluderat är strategier och tekniker som hjälper dig att undvika besvärliga tystnader, förbättra din lyssningsförmåga och starta konversationer. Medan den här boken går in i etikettområdet, kommer det fortfarande att vara användbart för dem som lider av social ångest.

6 - Människorätt: Hur man försvarar sig själv, lyssnar på andra och löser konflikter

Courtesy av Amazon

People Skills av Robert Bolton är en handbok för kommunikationsfärdigheter som syftar till att hjälpa dig att navigera i relationerna framgångsrikt.

Författaren undersöker de tolv vanligaste hindren för kommunikation som skadar relationer och hur man kan övervinna dem. Strategier som erbjuds täcker områden som lyssningsförmåga, självförtroende, konfliktlösning och hur man använder tystnad effektivt (ja det är ibland ett verktyg i stället för resultatet av ångest).

7 - Den slutgiltiga boken för kroppsspråk

Courtesy av Amazon

Den definitiva boken av kroppsspråk är en guide till förståelse och lärande hur man bättre hanterar icke-verbalt kommunikationsbeteende . Ingår är tips om hur man läser andras känslor och tankar genom sitt kroppsspråk och hur man ser till att du skickar rätt signaler med ditt eget kroppsspråk. Eftersom det mesta av vad du säger sänds genom din kropp och tonfall bör mastering av kroppsproget vara toppen på din lista när du arbetar med interpersonella färdigheter.

8 - Dale Carnegies livsplan för framgång

Courtesy av Amazon

Denna volym kombinerar två motivationsförfattare Dale Carnegies bästsäljande böcker: Hur man vinner vänner och påverkar människor och hur man slutar oroa sig och börja leva . Om du ska köpa några böcker om detta ämne har Carnegies verk stått tidstest och är väl värda att läsa.

Hur man vinnar vänner och påverkar människor hanterar ämnen som att hantera människor, bli en bättre talare och locka vänner.

Hur man slutar oroa sig och börja leva utforskar hur man undviker känslomässig upprördhet och minskar oro i ditt liv. Även om skrivet över 60 år sedan är båda böckerna fortfarande relevanta idag.

> Källa:

> Redding, RE, Herbert, JD, Forman, EM, & Gaudiano, BA (2008). Populära självhjälpsböcker för ångest, depression och trauma: Hur vetenskapligt grundade och användbara är de? Professionell psykologi: Forskning och övning, 39 (5), 537-545.

Ett ord från

Var ska du börja? Det beror på var du vill hamna. Kanske börja med Dale Carnegie eller Leil Lowndes, beroende på om du vill ha stora bilder eller specifika tips och tricks. Därifrån kan du gå vidare till olika aspekter av interpersonella färdigheter som kroppsspråk och sms. Oavsett vad du gör, se till att du faktiskt försöker träna det du läser i dessa böcker. Även om det kan vara frestande att återgå till ditt tidigare beteende, kommer det inte att hjälpa dig att gå vidare med att gå tillbaka till gamla vanor. Gör det ett spel om du måste, och ge dig själv en belöning varje gång du använder en strategi ur en av dessa böcker.