5 sätt att våren rengör din hjärna

Vår känns alltid som en sådan förnyelse och uppvaknandestid. Människor använder ofta det som en anledning att "våren rena" sina hem - att städa upp och få saker att känna sig fräscha och nya. Omorganisationen av alla dina garderober, skåp och lådor kan hjälpa dig att känna dig omdriven, men gör en uppvärmning av dig och hjärnan kan verkligen hjälpa dig att känna att du börjar säsongen med en ren skiffer

Om du letar efter en ny start, varför börja inte med att göra lite vårrengöring på ditt sinne.

1 - Få en god natts sömn

David Whittle / Imagezoo / Getty Images

En god natts sömn kan säkert låta dig känna sig uppdaterad, men att få regelbunden sömn är faktiskt kritisk för hjärnans hälsa. Sömn har visat sig förbättra minnet , och en studie fann att sömn efter att du lärde dig något nytt resultat i faktiska förändringar i hjärnan och bättre behållning. Några andra viktiga fördelar med sömn? Forskning har visat att sömnberövade personer hanterar stress mindre effektivt och att kronisk sömnbrist kan bidra till övervikt. En studie fann till och med att sömnlöshet kan leda till allvarliga och varaktiga hjärnskador och döda celler i viktiga delar av hjärnan. Så om du försöker uppdatera din hjärna börjar du med att få en god natts sömn.

2 - Gå ut och träna

Övning har uppenbarligen ett brett utbud av fördelar, men forskning visar i allt större utsträckning att det är avgörande för din hjärnans nuvarande och framtida hälsa att det är fysiskt lämpligt. En ny studie visade att passformen tidigt i livet vid 25 års ålder är kopplad till bättre kognitiva förmågor under medelåldern. En annan studie visade att människor som var i dålig fysisk form i medelåldern upplevde en större förlust av hjärnvolymen i äldre åldrar än de som passade mycket vid 40 års ålder.

Övning har också kopplats till neurogenes eller bildandet av nya hjärnceller. I försök växte råttor som utövade inte bara nya hjärnceller - de var också smartare än råttor som inte hade utövat. Andra studier har också visat att träning verkligen kan göra människor smartare . De som övar bättre på mentala tester, har bättre minnen och är bättre att uppmärksamma .

3 - Ät rätt

En hälsosam diet kan också bidra till att bidra till ett hälsosamt sinne. Vissa näringsbrister kan leda till mental förvirring och minnesproblem, såsom vitamin B-12-brist. Fettsyror är också nödvändiga för korrekt hjärnfunktion eftersom de hjälper till att skydda hjärnan och hjälpa till vid syrebildning. Fisk, nötter och frön är bra källor till dessa fettsyror. Läs mer om några av de bästa matvarorna för hjärnan och se till att kolla in vår näringsplats för mer bra information om hälsosam kost.

4 - Meditera

Medan människor ibland gör misstaget att tänka meditation är bara för avkoppling, har det skett mycket forskning för att visa den kraftfulla effekt som mediterar kan ha på sinnet och kroppen. Studier har funnit ett stort antal fördelar, inklusive sänkning av stress, förbättring av minne, bättre sömn och bättre uppmärksamhet. En studie visade att hjärnan kan bearbeta vissa typer av information bättre under meditation och att låta ditt sinne vandra under meditation kan vara ett av de bästa sätten att minska stress och öka koncentrationen.

Om du vill skörda några av dessa många fördelar, överväga att bli en av de 20 miljoner människor i USA som övar meditation. Här är en snabb guide till övning av mindfulness meditation, en av de mest effektiva typerna av medling.

5 - Hantera din stress

Stress kan orsaka kaos på både ditt sinne och kroppen. Det kan hindra ditt minne, undertrycka ditt immunförsvar och göra det svårt att få en god natts sömn. Lyckligtvis finns det saker du kan göra för att hålla dina stressnivåer i kontroll och bättre hantera de dagliga stressar du måste hantera. Börja med att utveckla en stressavlastningsplan som passar ditt liv. Identifiera dina stresskällor och tänk på några av de saker du kan göra för att minimera eller hantera sådant tryck. Du kan också utforska några snabba spänningssätt tekniker som andning övningar och meditation.

Det här är bara några saker du kan göra för att hålla din hjärna i toppform.