Everyday Mindfulness Övningar för stresshinder

Öva uppmärksamhet på olika sätt

Att tänka på kan ge många fördelar till din emotionella och fysiska hälsa, liksom till relationerna i ditt liv . Mindfulness är ett fantastiskt verktyg för stresshantering och övergripande välbefinnande eftersom den kan användas på nästan vilken som helst tid och kan snabbt ge varaktiga resultat. Det kan ta lite övning och försök-och-fel att införliva mindfulness i ditt vardag, men fördelarna är väl värda insatsen.

Mindfulness kan dra dig ur den negativa nedåtgående spiralen som kan orsakas av för mycket daglig stress, för många dåliga humör, eller för vana med jäsning . Det kan bygga motståndskraft mot stress så att du är mindre stressad i framtiden, samtidigt som den hjälper dig att skaka av nuvarande stress. Detta kan förvandla din upplevelse av stress, din njutning av livet och kvaliteten på dina relationer. Följande mindfulness övningar är enkla och bekväma och kan leda till en djupare upplevelse av mindfulness i ditt dagliga liv.

Mindfulness Övning # 1: Meditation

Meditation ger många fördelar i sig och har varit ett av de mest populära och traditionella sätten att uppnå mindfulness i århundraden, så det överstiger listan över mindfulness övningar. Meditation blir lättare med övning, men det behöver inte vara svårt för nybörjare. Helt enkelt hitta en bekväm plats, utan distraheringar och lugna ditt sinne.

Helt enkelt börja med grundläggande meditation för nybörjare och sedan kan du utforska olika meditationstekniker .

Mindfulness Övning # 2: Djup andning

Det är rätt: Mindfulness kan vara så enkelt som att andas! Du kan fokusera på din andning när du handlar om dina dagliga aktiviteter. Det här är bekvämt för dem som känner att de inte har tid att meditera.

Andas från din mage i stället för från bröstet och försök att andas in genom näsan och ut genom munnen. Att fokusera på ljudet och rytmen i ditt andetag, speciellt när du är upprörd, kan få en lugnande effekt och hjälpa dig att hålla dig jordad i nuet. Börja använda andningsövningar under hela dagen.

Mindfulness Övning # 3: Lyssna på musik

Lyssna på musik har många fördelar - så många faktum att musiken används terapeutiskt i en ny gren av komplementärmedicin som kallas musikterapi . Det är en del av varför att lyssna på musik gör en stor uppmärksamhet. Du kan spela lugnande nyårig musik, klassisk musik eller en annan typ av slow-tempo-musik för att känna lugnande effekter och göra det till en övning i åtanke genom att verkligen fokusera på ljudet och vibrationerna i varje not, de känslor som musiken ger upp inom dig och andra känslor som händer "just nu" som du lyssnar. Om andra tankar kryper in i ditt huvud, gratulera dig själv för att märka, och försiktigt ta din uppmärksamhet tillbaka till det aktuella ögonblicket och den musik du hör.

Mindfulness Övning # 4: Rengöring Hus

Termen "städhus" har en bokstavlig mening (städning av ditt egentliga hus) samt en figurativ (att bli av med "emotionellt bagage", släppa saker som inte längre tjänar dig), och båda kan vara bra stressavlastare !

Eftersom rodnad har flera dolda kostnader och kan vara en subtil men betydande stressor , kan städning och avklassning som en mindfulness-övning medföra varaktiga fördelar.

För att ta hänsyn till rengöring måste du först se det som en positiv händelse, en övning i självförståelse och stressavlastning, snarare än bara som en chore. Då, när du rengör, fokusera på vad du gör som du gör det - och inget annat. Känn det varma tvålvattnet på dina händer när du tvättar disken; upplev dammsugarens vibrationer när du täcker golvets yta; njut av tvättens värme när du vikar den; känna friheten att släppa onödiga föremål som du sätter dem i donationsväskan.

Det kan låta lite dumt, men om du närmar dig städning som en övning i mindfulness kan det bli en. Du kan också lägga till musik i ekvationen.

Mindfulness Övning # 5: Observera dina tankar

Många stressade och upptagna människor tycker att det är svårt att sluta fokusera på den snabba strömmen av tankar som går igenom deras sinne, och tanken att sitta i meditation och hålla bort tanken kan faktiskt ge mer stress! Om det här låter som du, kan du tänka dig att tänka på att du observerar dina tankar. Snarare än att arbeta mot rösten i ditt huvud, luta du sig tillbaka och "observera" dina tankar, snarare än att bli involverade i dem. När du observerar dem kanske du tycker att du är lugn och tankarna blir mindre stressiga. Om inte, kan du dra nytta av journaling som ett sätt att bearbeta alla dessa tankar så att du kan minska intensiteten och försöka igen.

Mindfulness Övning # 6: Skapa din egen!

Du får förmodligen nu idén att nästan alla aktiviteter kan vara en mindfulness-övning, och på ett sätt har du rätt. Att promenera , lyssna på musik , äta choklad och många andra aktiviteter kan vara "mindfulness activities" om du utför dem med en känsla av mindfulness. Det innebär att vi fokuserar på nutidens ögonblick, med fokus på fysiska känslor, att vara fullt närvarande i allt du gör, släppa fram tankar om framtiden eller ångest över det förflutna och bara vara "där" med vad du gör. Det bidrar till att öva meditation eller en annan övning som verkligen fokuserar på mindfulness, men du kan ta med dig mindfulness till allt du gör, och hitta dig mindre stressad och mer jordad i processen.

> Källor:

> Chiesa A, Serretti A. Mindfulness-baserad stressreduktion för stresshantering hos friska människor: en granskning och meta-analys. Journal of Alternative and Complementary Medicine 2009; 15 (5): 593-600.

> Khoury B, Sharma M, Rush SE, Fournier C. Mindfulness-baserad stressreduktion för friska individer: En metaanalys. Journal of Psychosomatic Research . 2015; 78 (6): 519-528. doi: 10,1016 / j.jpsychores.2015.03.009.