Hur man blir rådgivare

Specialiteter, Utbildning, Löner och Outlook

Tycker du om att hjälpa människor att arbeta genom sina problem? Du kanske vill överväga att bli en rådgivare. Rådgivning är ett populärt specialområde som erbjuder ett brett utbud av arbetsmöjligheter.

Rådgivning är en populär karriär

Det finns ett brett utbud av karriärmöjligheter tillgängliga för psykologstudenter, men rådgivning är ett område som är särskilt populärt.

Rådgivning kan vara en spännande karriärväg, speciellt för studenter som söker ett jobb som är inriktat på att arbeta direkt med människor för att hjälpa till att lösa verkliga problem. Om du funderar på att jobba som rådgivare börjar du med att kolla in några av de många specialområden som finns tillgängliga.

Counseling Specialties

Medan skolrådgivning och psykisk hälsorådgivning omedelbart kan komma i åtanke finns det flera andra alternativ, inklusive äktenskaps- och familjerådgivning, yrkesrådgivning och rådgivning om missbruk av droger. Här är de viktigaste specialiteterna i rådgivning:

Utbildningskrav för rådgivare

Utbildnings- och licensvillkoren för att vara rådgivare varierar beroende på det tillstånd du vill träna och specialområdet du väljer.

I de flesta fall krävs minst en kandidatexamen i rådgivning, psykologi eller socialt arbete för att bli rådgivare. Den typ av examen du äntligen väljer att utöva beror också på vilken typ av rådgivning du vill utföra. Rådgivningsprogram ligger ofta i ett universitets utbildningsskola , hälsovetenskap eller psykologi.

Få licens som rådgivare

Om du är intresserad av att bli rådgivare, börja med att göra lite forskning om dina staters utbildnings- och licensvillkor för olika specialområden för rådgivning. För att få licensyror kräver de flesta stater minst en magisterexamen. För vissa specialområden, till exempel skolrådgivning, kan stater kräva examen från ett ackrediterat skolrådgivningsprogram och ytterligare fortbildningskurser. För äktenskap och familje rådgivare, kräver många stater en magisterexamen och ytterligare två år av klinisk erfarenhet som övervakas för att bli licensierad.

Licenskrav kan också variera beroende på arbetsinställningen. Till exempel konstaterar US Bureau of Labor Statistics att medan rådgivare som är anställda i ett karriärcentrum för högskolor inte behöver licensieras, kräver vissa stater att yrkesrådgivare som är anställda i privatpraxis ska ha professionell rådgivningslicens.

Förutom att tjäna tillståndstillstånd, väljer vissa rådgivare att bli certifierad av ett professionellt certifieringsorgan. En av de mest kända är styrelsen för certifierade rådgivare, som erbjuder en nationell certifierad rådgivare legitimation samt certifieringar i klinisk psykisk rådgivning och skolrådgivning.

Antal rådgivare i olika specialiteter

Arbetsgruppen för arbetsstatistikens arbetsmiljöhandbok erbjuder följande sysselsättningsdistribution för rådgivare:

Rådgivare Löner

Som för alla yrken varierar löner för rådgivare beroende på utbildning, specialområde, arbetsgivare, års erfarenhet och geografisk plats.

Nuvarande medianårslön för rådgivare anställda inom följande områden är:

Utsikter för rådgivningsprofessionen

Handboken om yrkesmässig Outlook bedömer att behovet av rådgivare och socialarbetare kommer att öka 14 procent från 2016 till 2026, vilket är snabbare än genomsnittet. För äktenskaps- och familje terapeuter, samt missbruk, psykisk hälsa och beteendestörning rådgivare är arbetsutsikterna en tillväxt på 20% i samma tidsram.

referenser:

> US Department of Labor. Bureau of Labor Statistics. Handbok för yrkesmässig Outlook, 2016-17 Utgåva: Samhälls- och socialtjänsten. Uppdaterad 24 oktober 2017.

Styrelsen för certifierade rådgivare. National Certified Counselor (NCC).

Styrelsen för certifierade rådgivare. Specialcertifieringar.