ADHD-vänliga sätt att organisera ett hem

Dessa tips kan sänka stressen och göra livet enklare för dig och ditt ADHD barn

Ett ADHD-vänligt hem är inrättat för att göra det lätt för medlemmar med ADHD att hantera daglig stress och undvika känslomässiga smältningar. Genom att följa dessa grundläggande regler, kommer du inte bara att förenkla din familjs liv, men du sänker stressnivåerna för alla.

Ställ in dagliga rutiner

Rutiner gör livet mer förutsägbart. Från morgonrutiner till afterschool rutiner till middagsrutiner till sängs rutiner , scheman hjälper till att ge konsistens.

Försök att hålla tiden som ditt barn vaknar på morgonen, äter och lägger sig varje natt ganska konsekvent från dag till dag. Det här är också bra för vuxna.

Utpekade områden för artiklar

Det borde finnas plats för allt, så att allt kan hållas in - och finns i - dess plats. Till exempel bör varje barn ha ett särskilt område för väska, skor, rockar eller leksaker. Om barnet spelar sport, ge ett utvalt område för utrustning. Om hon är inblandad i balett har hennes balettväska en utsetts "hemma" och de rena leotard-, tights- och balletttopparna håller alla i balettväskan. För föräldrar finns det utsedda områden för nycklar, väska eller plånbok, glasögon. När allt har sin egen plats och familjen medvetet gör detta för att få saker i sina utsedda platser, kan föremål hittas vid behov. Detta hjälper också till att eliminera "rusa ut dörren" ångest eller frustration människor upplever när de inte kan hitta nödvändiga saker.

Dessa tider kan uppenbarligen öka stress och temperament. Att placera föremål i utsedda fläckar bidrar till att eliminera dessa spänningar proaktivt från att inträffa i första hand.

Minska Clutter och Förenkla

Det är verkligen svårt för ett barn att hålla sitt rum rent när han är överväldigad med "saker". Tillsammans, städa ut alla onödiga saker.

Gå igenom leksaker och klädslådor. Det är frustrerande när ett barn inte kan stänga sina byrålådor eftersom de är för fulla eller han kan inte hitta kläder eftersom för många inte passar. Tillsammans, städa dem ut så att uppgiften att sätta kläder och klä på blir lättare för ditt barn. Få korgar att använda i rummet så igen har allt sitt eget ställe. Detsamma gäller för vuxna, det blir en överväldigande uppgift att bara rengöra huset när det finns för mycket grejer! Det kan också hjälpa dig att minska störningar som kan spåra dig eller ditt barn.

Minimera problemlägen

Konstruera hemmet för att undvika problemssituationer. Till exempel, om ditt barn är extremt aktiv och benägen att flinga hans eller hennes armar och kropp runt, fyll inte familjerummet med brytbara och värdefulla antikviteter. Gör hemmet barnvänligt. Har inte svängbara stolar i huset. Få ditt barn inte ett ATV (terrängfordon) eller BB-vapen. Dessa föremål kan ställa in ditt ADHD-barn för problem. Så tänk på och gör enkla justeringar för att förhindra att problem uppstår i första hand.

Ställ in klara husregler

Gör regler och förväntningar enkla, korta och tydliga. Dina barn kan också hjälpa till att utveckla listan över husregler.

Se till att reglerna förstås. Tillsammans kommer specifika konsekvenser och är konsekventa för att följa igenom med konsekvenser. Försök att närma sig situationer lugnt. Ta djupt andetag om du behöver eller till och med en kort "time out" om du måste komponera dig själv och få kontroll över dina känslor. Ett lugnt tillvägagångssätt är mer effektivt och kommer inte att överdriva ditt barn eller eskalera situationen.

Belöning Positivt beteende

Belöna positivt beteende och beröm ditt barns ansträngningar. Positiv förstärkning kan vara kraftfull eftersom den lär barnen de beteenden som du vill se. Detta hjälper till att forma ditt barns beteende på ett positivt sätt.

Dessutom känns det bra när andra märker de goda sakerna. Vi blir ofta så fastna i det negativa beteendet vi vill förändra som vi glömmer att berömma de positiva beteenden vi ser.

Använd centrala familjekalendrar

En familjekalender organiserar all information för hushållet på en central plats. Sociala förlovningar, läkarbesök, skolhändelser, födelsedagar - dessa viktiga datum kan skrivas ner på kalendern.

Ha en känsla av humor

Uppmuntra glädje och humor. Svett inte de små grejerna. En humoristisk känsla kan diffundera de mest stressiga situationerna. Plus, skratt känns bara bra ... mycket bättre än att skrika.

Undervisa och modellera empati

Ta dig tid att verkligen tänka på hur svårt ditt barns liv är med ADHD. Reflektera över känslor Lyssna uppmärksamt. Tillbringa positiv en i taget med ditt barn. Kom ihåg att när ditt barn verkligen kämpar ibland är en medkänsla kram det mest effektiva ingreppet.