Biofeedback och Stress Relief

Hur det fungerar, vad det gör och hur man använder det

Biofeedback är ett sätt att mäta kroppens fysiologiska svar i realtid och ett verktyg för att lära sig att styra dem. Biofeedback bygger i allmänhet på maskiner som mäter hjärtfrekvens, muskelspänningar eller till och med hjärnvågor och kräver vanligtvis en terapeut eller annan hälso- och sjukvårdspersonal att använda maskinen, förklara vad avläsningarna betyder och arbeta med kunder för att införliva informationen i livsstilsförändringar.

Det finns emellertid några undantag till detta, som vi kommer att diskutera senare i den här artikeln.

Hur fungerar Biofeedback?

Oftast hjälper biofeedback människor att kontrollera sitt stressrespons genom att inse när det är på gång och använda avslappningstekniker som djup andning , visualisering och meditation för att lugna sin fysiologiska upphetsning. Många av fördelarna med biofeedback kommer helt enkelt från den ökade avslappningen i din kropp och bristen på ett kroniskt utlöst slagsmål eller flygrespons. Eftersom kronisk stress kan utlösa många negativa hälsosymtom kan detta ge en betydande och påtaglig förbättring av hur människor känner och hur deras kroppar fungerar.

Genom att hjälpa dig att lära dig hur din kropp fungerar, kan biofeedback hjälpa dig att veta vad du ska ändra. Genom att du i realtid visar vilka avslappningstekniker som fungerar och vilka inte är, kan du lättare förstå effektiva sätt att slappna av i kroppens fysiologi och införliva hälsosamma vanor i din livsstil.

Vad behandlar det?

Eftersom biofeedback kan med stressrelaterade förhållanden genom att hjälpa till att vända på spänningsresponsen (och hjälper dig att hindra att den utlöses i första hand!), Kan det vara användbart med en mängd olika förhållanden.

Biofeedback har varit populärt används för ångest , spänningshuvud , smärta, IBS, generell stress och flera andra tillstånd.

Så här börjar du med biofeedback

Det finns några sätt på vilka du förmodligen redan använder en mycket enkel form av biofeedback:

Båda dessa metoder berättar om din fysiologi och hjälper dig att veta att hälsosamma förändringar krävs, men är bara toppen av isberget. Traditionell biofeedback innebär vanligtvis mycket mer sofistikerade mätningar som kan förändras snabbare och är svårare för leken att upptäcka på egen hand. Vanligtvis kräver standard biofeedback användningen av en biofeedback tekniker-en terapeut eller hälsovårdspersonal-men nyligen har hem biofeedback utrustning blivit lättillgängligt för konsumenterna. Wild Divine är en pionjär inom detta område och har skapat ett biofeedbacksystem för hemmet som hakar upp till din hemdator, tar mätningar från tre fingrar och berättar i realtid hur din fysiologi svarar på de meditations- och stresshanteringsmetoder som den undervisar du med hjälp av hälsoguruer som Deepak Chopra, Dr. Dean Ornish och Dr. Andrew Weil.

Jag har använt sitt system och personligen tycker att det är bra.

Som nämnts finns det också många biofeedback-utövare där de kan hjälpa dig att förstå hur din fysiologi svarar på stress och hjälpa dig att perfekta strategier för att lugna din kropp och ditt sinne och bli hälsosammare i processen. Ett av de bästa sätten att hitta en bra utövare är att fråga din läkare om hänvisning.