De farliga dolda ingredienserna i kokain

Kokain är ett snabbtverkande nervsystemet stimulansmedel. Det är den mest potenta bland alla naturligt förekommande stimulanser och extraheras från bladen av coca bush. Med vidare bearbetning blir coca-bladet kokain och spricka som säljs på gatan.

Men eftersom det ofta skärs med en mängd olika ingredienser, vet du verkligen inte vad som finns i kokainen du köper på gatan.

Medan vissa av dessa fyllmedel gör lite mer än att öka en drogförhandlers vinster, är andra mycket skadliga och till och med dödliga. Vissa är även avsedda att efterlikna kokainens naturliga egenskaper, vilket ökar risken för även erfarna användare.

Kokainens primära ingredienser

Kokain innehåller ett kemiskt ämne som heter benzoylmetylkgonin . Det finns i blad av Erythroxylum Coca- växten, som växer i höga höjder i Andesbergen i Peru, Bolivia och Colombia, liksom på ön Java i Indonesien.

Människor tygar Coca lämnar för att ge en känsla av förhöjd energi och välbefinnande och minska aptiten. Denna övning verkar inte orsaka kokainavbrott eller missbruk .

Å andra sidan, när kokobladen bearbetas till pulver och fria baskokain och sprickor, är den artificiellt koncentrerad för att producera en snabbare uppträdande av effekter. Detta gör också det mer beroendeframkallande.

Under den första behandlingen göres Coca-bladen till kokainpasta-ett vitt, grått eller dunbrunt pulver. Denna mellanliggande form av kokain innehåller 40 procent till 80 procent kokainsulfat. Den används i Sydamerika och vissa delar av USA, där den är känd under namnen pasta eller bazooka .

Det pulveriserade kokainet förädlas ytterligare för att producera kokainhydrokloridkristall, den viktigaste ingrediensen i kokokokain och sprickkokain. Denna stimulans är den viktigaste psykoaktiva ingrediensen i kokain och det är ansvarigt för att producera kokainhöga. Det säljs som ett vitt pulver som vanligtvis snusas eller " snortas " upp i näsan. Användare kan också ta det oralt eller röka eller injicera det.

Kokain är "klippt" med fyllmedel

Om du använder kokain, vet du förmodligen redan att du inte tar rent kokain. Kokainpulver som vanligtvis säljs av droghandlare är vanligtvis kokainhydroklorid som är "skuren" eller blandat med andra ämnen som kan göra upp till 80 procent av den sålda produkten.

Fyllnadsingredienserna som skärs i kokain varierar mycket, vilket ökar risken för drogen. Bland de använda tillsatserna är:

Psykoaktiva ingredienser

Det är osannolikt att gokokainens enda psykoaktiva ingrediens är kokain och detta ökar risken för missbruk.

Billigare stimulanser, särskilt andra vita pulverformiga stimulanser, såsom koffein , används vanligtvis för att skära kokain. Amfetaminer, kristallmet, metylfenidat, ergotamin och aminofyllin blandas ofta med kokain.

Bland alla ämnen som kan skäras till kokain utgör fentanyl en av de största riskerna. Det är bland de främsta orsakerna till en stor ökning av dödsfall i överdos, även i små doser. Det har även rapporterats om att människor överdoser från att röra fentanyl.

Återförsäljare har blandat en mängd olika streetdroger med fentanyl. Det är en kraftfull syntetisk opioidanalgetik som liknar morfin men är 50 till 100 gånger mer potent än heroin.

Eftersom fentanyl inte ens är samma typ av läkemedel som kokain, verkar det inte vara meningsfullt att det skulle användas för att skära gokokain. Men det här händer verkligen, möjligen på grund av den intensiva eufori som båda drogerna inducerar hos användarna

Andra opioida föreningar, såsom karfentanil, finns i kokain. Dessa är ännu mer potenta och giftiga än fentanyl.

Kokainanvändare är ofta förvånad över att finna att dessa andra stimulanser rapporteras om drogtest eftersom de tror att de bara hade tagit kokain. Även om det finns mycket överkorsning mellan stimulanter, såsom kokain och amfetamin, finns det också en övergång mellan olika opioidläkemedel. Kokain och opioider fungerar ganska annorlunda, så det är viktigt att veta vad du har tagit.

Giftiga ingredienser

Även om det är relativt sällsynt att giftiga ingredienser blandas i kokain är farorna allvarliga. Kokaininnehållande gift är känt bland användarna ett "dödsfall" eftersom det kan vara dödligt. Du bör omedelbart söka hjälp om du eller någon du känner har tagit kokain och upplever biverkningar.

En studie av renheten av droger som köpts via olagliga onlinekällor visade att nästan 40 procent av kokain innehöll levamisol, en medicin som inte var tillgänglig i USA. Levamisol är en anthelmintisk medicin som används för att förstöra och utvisa parasitära maskar hos djur. Medan vissa människor kan återhämta sig från de medicinska symptomen som resulterar har dödsfall rapporterats.

Strychnine är en giftig ingrediens som ibland blandas med kokain. Den används i råttgift och kan döda människor. Psykologiska symptom på strychninförgiftning liknar de negativa effekter som människor ibland upplever av kokain. Dessa inbegriper ångest, rastlöshet, agitation och ett ökat skumt respons.

Strychnine orsakar också fysiska symtom som muskelsmärta och spasmer, en armar och bens styvhet, och nacke och ryggbågar. Käkspänning är också ett symptom som delas av stimulanser som met och ecstasy, så de kan lätt missas.

Även arsenik får ibland koka i kokain och orsakar död om den konsumeras i stora mängder. De hälsoproblem som är förknippade med det inkluderar onormal hjärtrytm; skador på blodkärlen reducerad blodcellsproduktion; Corns och vårtor på händer, fötter och torso; och cancer. Symptom på arsensexponering inkluderar kräkningar, buksmärtor, diarré och stift och nålar i händer och fötter.

Anestetiska ingredienser

Kokain har en naturlig numrerande effekt på näsan, halsen och tandköttet. Av detta skäl blandas ofta billiga och legala lokalanestetika, såsom prokain (Novocain), lidokain, tetrakain och bensokain, med kokain. Detta ger erfarna användare intrycket att kokainen de köpte är av hög kvalitet.

Dessa ämnen producerar inte höga kokain, men de används i dentala förfaranden och ger en liknande frysande känsla när de snarkas eller gnids på tandköttet. En användare kommer ibland att testa kokain genom att gnugga lite av pulvret på tandköttet. Medan tandköttet skulle bli dumt om det innehåller kokain, kan det också bero på ett av dessa skärmedel.

I en studie av beslagtagna läkemedel hittades lidokain i mer än 66 procent av de beslagtagna kokainproverna. Även om anestetika själva används juridiskt för medicinska och dentala ändamål, är de inte utan risker. Dessa läkemedel inkluderar kliniska kontraindikationer och de kan ha signifikanta biverkningar. Dessutom kan biverkningarna vara osäkra och störande att uppleva medan de påverkas av kokain, särskilt på grund av kokaineffekterna av ångest och paranoia .

Filler Ingredienser

Olika inerta vita pulver används som fyllmedel, inklusive talk, mjöl, majsstärkelse och olika sockerarter. Andra falska ingredienser som inte är giftiga men helt enkelt försvagar läkemedlet inkluderar bakpulver, majsstärkelse, C-vitaminpulver, glukos, talkum och babymjölkspulver.

Flera andra ingredienser har hittats i vissa kokainprover:

Freebase och crack-kokain, vilka är typer av kokain som har förfinats ytterligare så att de kan rökas, bereds med alkalier. Dessa inkluderar saker som ammoniak och natriumbikarbonat (bakpulver) eller lösningsmedel, såsom eter.

Cross Addictions

På grund av all skärning, skulle du inte nödvändigtvis kunna berätta från att använda gatukokain om kokain är väldigt beroendeframkallande . Det är möjligt att du kanske inte använder kokain alls. Eller kanske du tar mycket mindre mängder kokain än du inser.

Det betyder inte att ämnet du använder är säkert. Faktum är att du kanske använder en ännu mer farlig substans. Du kan till och med bli beroende av ett annat ämne helt och hållet samtidigt som du trodde att du var kopplad till kokain.

En erfaren kokainanvändare som testar deras kokain av nummenhetseffekten kan bli tvungen att tänka att de använder kokain. Detta kan få dem att undra varför de känner färre psykoaktiva eller förgiftande effekter .

Samma användare kanske tror att de helt enkelt utvecklar tolerans mot kokain och ökar dosen. Detta kan ha den olyckliga effekten av att orsaka kokainavbrottssymptom . I värsta fall kan det leda till en överdosering om nästa parti användarköp har en högre kokainhalt och de tar samma mängd som de gjorde med den falska batchen.

Ett ord från

Oavsett om du använder äkta kokain eller någon annan sammansättning kan det vara dags att sluta. Om du behöver hjälp med att övervinna substansrelaterade problem eller missbruk av något läkemedel, är stöd och tjänster mer tillgängliga än någonsin tidigare.

För många beskrivs kokainanvändningen som en social aktivitet som de använder med vänner. I andra fall kan det finnas ett inslag av inbördes tryck . Att ta droger när du är ensam bär dock den största risken för överdosering, eftersom det inte finns någon tillgänglig för att få hjälp eller administrera första hjälpen om du förlorar medvetandet.

Om du använder kokain som ett sätt att hantera låg självkänsla eller om du är självmedicinsk eftersom du vill dölja depression finns det mycket effektivare sätt att hantera båda. Kokainanvändning är inte en lösning, eftersom det, som alla beroendeframkallande beteenden, bara maskerar problemet och det ger faktiskt fler problem.

> Källor:

> Caudevilla F, Ventura M, Fornís I, et al. Resultat av en internationell drogtestning för Cryptomarket-användare. International Journal of Drug Policy. 2016; 35 38-41. doi: http://dx.doi.org/10.1016/j.drugpo.2016.04.017

> Hammond B. Levamisol-Adulterad Kokain Ledande Till Fatal Vasculit: En Fallrapport. Kritisk vårdsjuksköterska ; 37 (4): 49-57. 2017. doi: http://dx.doi.org/10.4037/ccn2017977.

> Knuth M, Temme O, Daldrup T, Pawlik E. Analys av koksinadulterande medel i mänsklig hjärna i fall av narkotikarelaterad död. Forensic Science International ; 285: 86-92. 2018. doi: http://dx.doi.org/10.1016/j.forsciint.2018.02.001

> Prieto J, Scorza C, Valentini V, et al. Koffein, en gemensam aktiv adulterant av kokain, förbättrar kokainens förstärkande effekt och dess motivationsvärde. Psykofarmakologi ; 233 (15-16): 2879-2889. 2016. doi: http://dx.doi.org/10.1007/s00213-016-4320-z.

> Saraghi M, Hersh E. Potentiell avledning av lokalanestetik från tandläkare för användning som kokainadulterande medel. Journal of the American Dental Association , 145 (3): 256-259. 2014. doi: 10.14219 / jada.2013.33.