Detachment är att släppa på någon annans alkoholproblem

Detta koncept från Al-Anon kan vara svårt att omfamna

För vänner och familj av en älskare som arbetar med alkoholberoende, kan detektion vara ett svårt begrepp att förstå. I samband med Al-Anon-programmet är det avgörande att familjen måste släppa sin älskade problem med alkohol.

Om du har behandlat en älskad progressiv alkoholism och har försökt allt möjligt för att hålla situationen alltmer värre kan det vara svårt att tänka sig att hitta lycka medan drickningen fortsätter.

Verkligheten att leva med en älskling med alkoholism innebär vanligtvis att man hanterar en kris efter en annan.

Men de som deltar i Al-Anon tillräckligt länge kommer att inse att avreglering är viktig för familjens känslomässiga välbefinnande.

Detachment är inte heller oskämd

Som Al-Anon-litteraturen säger, är "detachement varken snällt eller oväntat. Det innebär inte att dom eller fördömande av den person eller situation som vi avlägsnar. Det är helt enkelt ett medel som gör att vi kan skilja oss från de negativa effekterna som En annan persons alkoholism kan ha på våra liv. "

Många gånger familjemedlemmar finner att de har blivit alltför inblandade med den älskade människans beteende med alkoholism. Al-Anon-programmet lär oss att "sätta fokus på oss själva" och inte på personen med alkoholism eller någon annan.

Genom att fokusera på dig själv skyddar du dig själv från ditt älskas missbruk och håller på med att aktivera det beteendet.

Det är ett sätt att ta lite av kraften från den älskade med alkoholism så att de inte kan manipulera dig.

Helst kan avlägsnande från denna person hjälpa dem att se hur deras negativa beteende påverkar alla omkring dem. Det är inte alltid resultatet, men som Al-Anon och Alcoholics Anonymous lär, är det viktigt att få visdom att känna skillnaden mellan de saker du kan och inte kan förändras.

Hjälper frigöring verkligen?

Något att du funderar på avreglering, du kanske är orolig över vad som händer med din älskade efter att du har lossat dig från dem. Kanske tycker du att alla dessa saker du har gjort alla dessa år för att "hjälpa" kommer att gå i spill. Din oro är giltig, men du måste sätta dig själv och din familj, särskilt om den familjen innehåller barn, först.

Som Al-Anon lär ut, hjälper "detachment familjer att se sina situationer realistiskt och objektivt, vilket gör intelligenta beslut möjliga".

Al-Anon-medlemmar lär sig att ingen enskild är ansvarig för en annans sjukdom eller återhämtning från den.

Som de säger i programmet, "Det är enkelt, men det är inte lätt." Du behöver inte göra det ensam. Det finns förmodligen ett Al-Anon-familjekonferens i närheten där du hittar personer som förstår vad du går igenom. Det är inte på något sätt en lätt process att lossna från en älskling med alkoholism. Men försök inte gå ensam. Genom att dela din erfarenhet med andra som har varit där kan du hitta styrka och hopp och hantera situationen.