Första Datum Idéer för personer med social ångest

Första dagen ångest kan vara svårt. Om du lider av social ångestsyndrom (SAD) och har lyckats träffa någon som du känner dig bekväm med att gå på ett datum med grattis! Du har redan tagit ett stort steg i rätt riktning.

Chansen är att du redan har fått behandling som har gjort det möjligt för dig att gå vidare på andra områden i ditt liv.

Om du däremot är någon som fortfarande lider i tystnad utan diagnos eller behandling - nu är det dags att komma ut för hjälp .

Kommer tillbaka till det första datumet, vad ska det innebära?

Traditionell middag och en film

Medan du kanske automatiskt tänker gå ut på middag, kanske det inte är det bästa valet om du har social ångest. Det typiska första datumet som består av middag och en film kan vara oroande för personer som lider av SAD. Middagstider slår på många av de vanliga rädslorna för personen med SAD-making ögonkontakt , håller en konversation och äter framför någon annan.

Om middagen måste vara en del av dagen, överväg att gå till en oslagbar restaurang eller annan anläggning som kommer att hålla dig underhållen som din egen pizza eller medeltiden.

Välj ett aktivitetsbaserat datum

I stället för att göra ett typiskt middagdatum, planera ett första datum som är aktivitetsbaserat.

Aktiviteter håller både dig och ditt datum upptagen, ger dig något att prata om och få dig närmare varandra.

Här är några bra första idéer för att komma igång:

1. Ta en matlagningskurs. Prova din hand på thailändsk mat eller lär dig att göra en genomsnittlig lasagne. Det finns även matlagningskurser där du bara sitter och tittar och de serverar mat.

Detta tar trycket av medan du fortfarande ger dig en känsla av att gå ut till middag.

2. Delta i ett idrottsevenemang. Ta med fotboll, baseball eller basketspel. Du kommer att vara så upptagen att hejda för lagen som du inte behöver oroa dig för att prata om en konversation.

3. Gå till planetarium. Titta upp på stjärnorna tillsammans i mörkret.

4. Frivilligt tillsammans. Arbeta på den lokala matbanken sortera burkar för en kväll.

5. Gå till körområdet. Slå några golfbollar och skratta åt dem som du flubbar.

6. Race go-carts. Du kommer snart glömma att du är orolig när dina go-karts börjar whizzing runt banan.

7. Gå skridskoåkning. Även om du inte vet hur kan du hjälpa till att hindra varandra från att falla ner och få lite att skratta av det i processen.

8. Delta i ett spel. Njut av att vara en publik medlem och ta en lek. Välj en som passar ditt humör, eller försök med något som du kan prata om efteråt.

9. Gå bowling. Bowling är utmärkt för dem med en konkurrenskraftig sträcka.

10. Besök en psykisk (bara för skojs skull). Få en läsning en jämförande anteckning. Vad håller framtiden för var och en av er?

11. Delta i en poesiläsning. Om du båda är i böcker kan det här vara ett bra avkopplande val. Eller välj en boksigneringshändelse och du kommer båda att lämna med en memento från ditt datum.

12. Besök en vingård. Var noga med att gå lätt på vinet. Personer med SAD är mer benägna att missbruka alkohol som ett sätt att hantera ångest.

13. Gå en hund på det lokala skyddet. Inte bara kommer du att njuta av varandras företag, du får också motion och hjälpa till med en furig vän som behöver det.

14. Gå till en festival eller karneval. Spänningen i evenemanget är säker på att du håller dig upptagen utan att behöva oroa dig för några besvärliga tystnader.

15. Gå till djurparken eller akvariet. Detta kan vara ett bra val om du är en djurälskare. Tillbringa eftermiddagen vandrande i förvåning.

16. Delta i en utomhus konsert. Sitta på gräsmattan och lyssna på bra musik med din nya vän.

17. Besök en botanisk trädgård. Om du går i trädgården, promenera genom en botanisk trädgård och prata om plantorna.

18. Delta i en komedi show. Om du gillar att skratta, gå på en komedi show och försök att hålla ett rakt ansikte.

19. Tour en historisk plats. Välj ett lokalt landmärke som du alltid har velat besöka.

Tips för att hantera social ångest under första datum