Förklara ditt tillstånd till vänner och familj

Svara på frågor om panikstörning

Om du har diagnostiserats med panikstörning kan du vara alltför bekant med den påverkan ditt tillstånd kan ha på dina relationer. Det kan vara svårt för dina nära och kära att förstå din erfarenhet av panikstörning. Till exempel kan vänner och familj inte erkänna att du har en verklig psykisk ohälsa. Vissa älskade kanske inte inser hur svårt det kan vara att ta itu med panikattacker .

Andra kan ha falska antaganden om ångestsjukdomar i allmänhet.

Med tanke på de många missförstånden och myterna om panikstörning kan det vara svårt för din familj och vänner att förstå ditt tillstånd. De kan ha många frågor som är svåra att svara på. Att berätta för andra om din panikstörning behöver dock inte alltid vara en sådan utmaning. Här hittar du enkla sätt att svara på vanliga frågor som dina nära och kära kan ha om panikstörningar. Använd dessa förklaringar för att hjälpa dig att få konversationen att gå när du diskuterar ditt tillstånd med familj och vänner.

Förklara panikstörning

Panikstörning är en verklig och diagnostiserbar typ av psykisk sjukdomskänsla som kallas en ångestsyndrom. Huvudsymptomen i panikstörningar är panikattacker.

Förtydliga panikattacker

Panikattacker innebär många fysiska och känslomässiga symptom. När jag har panikattack får jag bröstsmärta , hjärtatraser, jag svettar mycket, jag är rädd, och _________ (lägg till några symtom som du ofta upplever med panikattacker).

Ibland när jag har panikattack känner jag mig som om jag har hjärtattack eller dör. Snälla få akut medicinsk hjälp om jag någonsin ber om det eftersom jag hellre skulle vara säker än att ignorera en potentiellt allvarlig fråga.

Jag har oväntade panikattacker, vilket innebär att jag kan få panikattacker när som helst utan föregående meddelande. Det finns inte någon typ av situation som orsakar dem.

Jag har förväntat mig panikattacker när jag ________ (kör, flyga i ett flygplan, lämna mitt hem, eller vilken typ av situation som helst gör att du får panikattack).

Överreagerar inte

När jag har panikattack kan det tyckas att jag överreagerar, men det är jag inte. Jag skulle inte välja att känna det sättet. Panikstörning är ett verkligt tillstånd och jag gör det bästa jag kan för att hantera mina symptom . Försök inte tvinga mig till rädda situationer. Jag får professionell hjälp och med tiden kan jag vara mer bekväm i rädda situationer.

Om du har agorafobi

Jag har panikstörning med agorafobi . Det betyder att jag är rädd för att få panikattacker i vissa situationer. (Låt dem veta vilka situationer som orsakar dig rädslan, som att köra eller vara i stora folkmassor).

Talking Treatment

Det finns flera behandlingsalternativ för panikstörningar. Jag har bestämt mig för att ____________ (gå till terapi, ta medicin eller båda).

mediciner

Antidepressiva medel kan också användas för att behandla panikstörning. Min läkare har ordinerat ________ för mig, vilket hjälper mig att hantera min panik och ångestsymptom.

Sedativa kan hjälpa till att minska allvaret av min ångest och panikattacker. Min läkare har ordinerat _______, en anti-ångestmedicin som jag tar för panikattacker.

Andra överväganden