En guide till skakning, skakning och andra symtom på panikattack

Panikattacker Tecken och symtom

Panikattacker är huvudsymptomet för panikstörning men kan uppstå med annan psykisk hälsa och medicinska tillstånd. Dessa attacker präglas av en mängd olika fysiska, känslomässiga och kognitiva symptom. Här är de 12 bästa tecknen och symtomen på panikattacker.

1 - Hjärtklappningar eller Accelererad hjärtfrekvens

BURGER / phanie / Canopy / Getty

När man upplever panikattack, känner många människor som om deras hjärta är pounding. Hjärtklappningar uppfattas ofta fruktansvärt, eftersom många panikattacker anser att detta är ett tecken på en allvarlig medicinsk nödsituation, såsom hjärtinfarkt eller stroke. Hjärtfrekvensen återgår vanligtvis tillbaka till normal då panikattacken sjunker.

2 - Skakning eller skakning

När du har panikattack kan en person känna darrande känslor, särskilt i armar, ben, händer och fötter. På samma sätt som andra panikattackssymtom, är okontrollerbar skakning och skakning ett resultat av kamp-eller-flygreaktionen . Detta svar utlöses ofta hos personer med panikstörning och ofta utan orsak. Kamp-eller-flygreaktioner förbereder kroppen att antingen slåss eller fly från ett verkligt eller föreställt hot i miljön.

3 - Överdriven svettning

Som oroliga känslor uppstår är det inte ovanligt att paniklidaren börjar svettas. Mycket som andra ångestrelaterade symptom är överdriven svettning en del av kroppens medfödda stressrespons . Denna reaktion signalerar kroppen för att vara medveten om känslor av fara.

4 - hyperventilation

Hyperventilation innebär grund och begränsad andning som orsakas av panik och ångest. Under en panikattack kan en persons normala andningsmönster förändras på ett sätt som inte tillåter honom / henne att få full fullständig andning. Istället kommer personen att ta snabba och korta andetag. Hyperventilation kan åtföljas av att ta höga gasper för luft, men kan också avbildas mer subtilt genom hosta och snabb andning.

5 - Choking Sensations

Som med hyperventilation kan en person som går igenom en panikattack känna en känsla av begränsad andning och andfåddhet . Dessa kan bidra till känslor av kvävning. Oavsett om det rör sig om hyperventilering eller inte, kan kvävningsupplevelser intensifiera paniklidarens ångest .

6 - Bröstsmärta

Många paniklidare rapporterar att bröstsmärta är ett av de mest skrämmande symtomen på panikattacker. Personer med panikstörning kan uppleva bröstsmärta orsakad av både hjärt- och / eller icke-hjärtmekanismer. Bröstsmärta är ett av de vanligaste symptomen på panikattacker som leder personen att söka omedelbar medicinsk hjälp.

7 - Illamående eller buksmärta

Panikattacker kan inleda känslor av obehag eller smärta i bukregionen. Andra symptom, som hyperventilation och känslor av ångest, kan bidra till illamående och / eller buksmärta. De flesta paniklidare kräkar inte medan man har panikattack, men det är inte ovanligt att känna sig illamående tills attacken minskar.

8 - yrsel och ljushålighet

När man går igenom en panikattack kan en person börja känna sig yr och ostabil. Detta gör det svårt för personen att fokusera och kan öka ångest. Även om det är ovanligt, är det möjligt för en person att gå igenom en panikattack för att svimma från ljushårighet.

9 - Derealisering och depersonalisering

Under en panikattack kan en person känna sig kopplad från sig själva och / eller omgivningen. När de upplever dessa symptom kan personen se sin omgivning som förvrängd, dimmig eller okänd. Personen kan känna sig som om han / hon är robot, utanför sig själv eller bara går igenom rörelserna. Derealisering och depersonalisering tenderar att negativt påverka paniklidaren och leder ofta till ökad rädsla, panik och ångest.

10 - Numbness och Tingling Sensations

Känslor av domningar och stickningar följer ofta med derealisering och depersonalisering, men kan också vara resultatet av den intensiva känslan av ångest som uppträder under en panikattack. Områden i kroppen kan ha pins och nål sensationer eller känna sig helt frusna och domningar. Dessa symtom kan förekomma var som helst på kroppen och känns oftast i händer, armar, ben, fingrar, tår och ansikte.

11 - Rädsla för att dö, förlora kontroll, eller bli galen

Det kan inte vara förvånande att den subjektiva erfarenheten av att få panikattack kan uppfattas som skrämmande. När panikattacken eskalerar kan personen oroa sig för sin personliga säkerhet och uppleva en rädsla för att dö . Dessutom kan panikattacker få en person att känna sig som om han / hon kommer att förlora kontrollen över sig själv eller kanske "gå galen." Sådana tankar och rädslor ökar ofta intensiteten av panik och ångest.

12 - Chills eller Hot Flushes

Att få frysningar är ofta ett tecken på att en person är rädd. På samma sätt kan en persons kroppstemperatur stiga när den står inför en känsla av fara. Känslor av ångest kan sammandraga blodkärl som orsakar att personen känner hetta flödor. Återigen initieras kamp-eller-flyg-svaret, vilket hjälper kroppen att bygga styrka för att bekämpa eller springa från hotet. En person som går igenom en panikattack kan också oscillera mellan att känna sig för varmt och kallt. Till exempel kan hetatroppar leda till överdriven svettning, vilket kan leda till att panikattackerna upplever att de upplever kalla frossa.

källor