Forntida hemligheter för att skapa ett lyckligt liv

När vi pratar om lycka i det moderna livet, hänvisar vi ofta till den känsla vi får efter den första slickan av en läcker glasskaka eller när vi äter en eftermiddag med goda vänner. Det här sättet att tänka på glädje som nöje tyder på att det är ett subjektivt, känslomässigt tillstånd som är mottagligt för den ögonblickliga upplevelse vi har.

Även om man känner sig bra är en del av lycka , definierade många gamla tankskolor mer lyckligt. Aristoteles trodde särskilt att det ultimata målet för mänskligt liv var ett koncept som antikens greker kallade eudaimonia , ofta översatt som "lycka" men mer sannolikt betyder "mänsklig blomstrande" eller "ett bra liv". I stället för en känsla eller stämning som förändras, utvärderas eudaimonia bättre genom att fråga oss, "Vad vill jag komma ihåg när mitt liv är över?" Aristoteles recept för att leva ett bra liv var att utöva dygd. Att vara snäll, ödmjuk, klok och ärlig konsekvent i våra handlingar. Att vara en bra person, med andra ord, är receptet för ett lyckligt liv.

Den moderna psykologin har omfamnat Aristoteles uppfattning om utvecklingen av klassificeringen av karaktärsstyrkor och förtjänster. För mer än ett decennium sedan bedömde psykologerna Christopher Peterson och Martin Seligman värdena av kulturer över mänsklig historia och identifierade de 24 mest universella dygderna eller karaktärsstyrkorna.

Dessa karaktärsstyrkor representerar vad de flesta skulle märka som bra karaktär, inklusive hopp, tacksamhet, rättvisa och kärlek. Köp karaktärstyrkor och förtjänster: En handbok och klassificering på Amazon.com.

En betydande undersökning stöder nu att utveckla och använda styrka av karaktär leder till ökad lycka.

Hur sätter vi den äldsta visdom av eudaimonia för att fungera för oss? Här är 4 av dygderna Aristoteles uppmuntrade sina elever att utveckla sig själva.

Tålamod

Uppenbarligen var raseri vanligt i det gamla grekland. Lusten till omedelbar tillfredsställelse - i synnerhet i vår snabba, tekniskt drivna värld - kan lätt göra en irritation i ilska. Att utöva tålamod innebär att hantera vårt humör i enlighet med situationen. Om du fångar dig själv och knackar på din fot och kontrollerar din klocka väntar i linje vid banken, ska du först bedöma om din ilska hjälper till med situationen. Om inte, kan det vara bättre att låta det gå. Och om din otålighet är direkt tvärt hos en annan person, arbeta för att utveckla empati och sätt dig i sina skor. Om någon sönder dig i trafiken, överväga vad som kan hända för dem och vad de avser.

Mod

Enligt Aristoteles kan för mycket tålamod dock leda till att du är en pushover. Att ha mod, särskilt mot orättvisa, är dygdigt. Det är viktigt att förstå att mod är inte frånvaro av rädsla, utan snarare en lämplig balans av rädsla och självförtroende. Har du en tendens att vara övertygad eller alltför rädd? Om du lutar för ofta mot rädsla, hitta möjligheter att agera trots din rädsla genom att ha ett svårt samtal eller utmana dig själv att säga ja när du är inbjuden att göra något som skrämmer dig.

Om du tycker att du är mer övertygad, reflektera du på vilken rädsla du känner (kanske medge att det nya projektet du tar på betyder mycket för dig och du kan inte bära för att se det misslyckas) och erkänna dem som en källa till styrka när du flyttar framåt.

Temperance

Kom ihåg att andra stycket paj du nådde för igår kväll? Behövde du verkligen det? Temperansen handlar om måttlighet när det gäller självillit. Med alla medel bör vi ha en skiva paj och njuta av det. Men för mycket av något gott kommer att rosa glädje, särskilt som skuld och självförlåtelse sätter det. Utöva lämplig självhäftning på två sätt.

En, när du väljer att njuta och njuta av någonting, låta dig vara helt närvarande och njuta av det. Två, sätt lämpliga gränser för dig själv och hålla fast vid dem. Ha en plan i förväg och vet att du kommer att öka din lycka mer genom att hålla dig till din gräns än genom att bryta den och hänga bort dig.

Vänskap

I Aristoteles världsutsikt var vänskap en av de högsta dygderna. Han erkände att vänskap ofta existerar av rent praktiska skäl, som den vänlighet du uttrycker för en medarbetare. Men den sanna vänskapen handlar om en koppling mellan två personer som beundrar varandra och uppmuntrar varandra att nå sin fulla potential. Sådana vänskap är sällsynta. Det här är inte de hundratals anslutningarna du har på Facebook eller LinkedIn. Det här är de människor du ringer mitt på natten när du behöver någon att vara där för dig. Att investera i och vårda dessa relationer är grundläggande för att stödja vår egen lycka. Identifiera vem dessa människor är i ditt liv och låt dem veta hur mycket du uppskattar dem. Dessa samtal är en lyckad win-win.