Hur Depression påverkar unga människors relationer

Ungdom med depression kan vara osäker eller missnöjd i relationer

De negativa effekterna av depression på relationer med barn, tonåringar eller vuxna är väl etablerade. I allmänhet rapporterar deprimerade barn och ungdomar att de har mindre tillfredsställande relationer och känner sig osäkra om deras relationer.

Att skapa romantiska relationer är ett viktigt utvecklingssteg för ungdomar, eftersom tonårsrelationer lär sig viktiga färdigheter som hjälper framtida vuxna.

Hur påverkar depressionen relationer?

Ungdomar med höga depressiva symtom kan sakna problemlösningsförmåga, vilket leder till svårighetslösande konflikter i romantiska relationer genom tidig vuxen ålder, enligt en studie publicerad i Journal of Clinical Child and Adolescent Psychology 2011.

Forskare undersökte depressiva symtom, problemlösningsförmåga och konfliktupplösningsbeteende hos 200 10: e studenter över en fyra och en halv år. De föreslår att depressiva symtom kan störa förvärv av problemlösningsförmåga som tycks vara nödvändiga för framtida romantiska relationer.

Dessutom kan vanliga symptom på depression, som socialt uttagsförmåga , känna sig missförstått eller irritabel , minska barnets önskan att bilda relationer alls. Brist på relationer kan naturligtvis beröva sådan ungdom av problemlösning och konfliktlösningsförmåga som kommer att tjäna dem bra i vuxen ålder.

När det kan vara depression

Nackdel i ett förhållande har identifierats som en föregångare och konsekvens av barndomsdepressionen . Med tanke på detta bör föräldrar till barn eller ungdomar som uppvisar betydande nöd eller svårigheter i relationer se upp för andra tecken och symptom på depression, såsom:

Även subyndromala symptom på depression visar sig negativt påverka romantiska relationer. Därför kan den tidiga identifieringen och behandlingen av även mild depressiva symtom i barndomen få viktiga fördelar för ditt barn.

Ett ord från

Alla barn och ungdomar kommer att ha upp och ner i sina relationer, men om du känner att hennes förhållande är svårt att störa hennes dagliga funktion , är det värt att prata med hennes barnläkare eller mentalvårdspersonal för att utforska vad som händer. Å andra sidan kan depression inte vara orsaken till ett barns dåliga relation. Inkompatibilitet eller den flyktiga karaktären av ung kärlek kan också vara att skylla på.

källor:

Boris Birmaher, MD, David Brent, MD, et al. Parameter för bedömning och behandling av barn och ungdomar med depression. Journal of American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. 46 (11). November 2007. 1503-1526

Depression och självmord hos barn och ungdomar. En rapport från kirurgens generalsekreterare. http://mentalhealth.about.com/library/sg/chapter3/blsec5.htm

Hana M. Vujeva, Wydol Furman. Depressiva symptom och romantiska förhållanden från ungdomar genom växande vuxen ålder: En longitudinell undersökning av influenser. Journal of Clinical Child & Adolescent Psychology . 40 (1): 123-135.