Hur man slutar oroa sig genom att hålla sig närvarande med Mindfulness

Överdriven oro ser ut att fortsätta att stiga, även påverka tonåren mer än någonsin och kan få förödande konsekvenser. Oro och stress kan bidra till sömnproblem, som kan ha allvarliga konsekvenser, fysiska problem och naturligtvis psykiska problem, inklusive fullblåsta ångestsjukdomar .

Låt oss fokusera på ett nyckelhack som hjälper dig att hålla din oroande kontroll och minska stressen .

Betydelsen av att vara närvarande i ögonblicket

Ett nyckelhackhack för att hålla din oro i bukt är ett enkelt koncept i teorin, men det kan vara svårare att träna i praktiken när dina bekymmer gremlins börjar bakse sina fula huvuden.

Sinnet hack är detta: att vara närvarande i varje ögonblicks erfarenhet.

Det är svårt att oroa dig när du bara är fokuserad just nu. Oro är vanligtvis alltid om framtiden, och ibland om det förflutna. Det är nästan omöjligt att vara orolig eller orolig när ditt sinne är i här och nu.

Mindfulness roll

Att vara närvarande är lättare sagt än gjort. Det finns många distraheringar i ditt liv och saker att hålla ditt sinne fokuserade på allt annat än nuet. I själva verket är oro verkligen skyddande på några sätt för att hjälpa oss att förutse farliga situationer. Detta är en anledning till att det kan vara så svårt att stänga oroa sig.

Ett av de bästa verktygen för att träna är närvarande är mindfulness.

Mindfulness är i huvudsak ett accepterande, öppet, icke-dömande och nyfiken fokus på sin känslomässiga, kognitiva och sensoriska upplevelse i nuet. Enkelt uttryckt är mindfulness närvarande närvarande självmedvetenhet. Du kan öva medvetet medvetenhet om det nuvarande ögonblicket när som helst eller odla en medvetenhetsmeditationspraxis där en viss tid på din dag ägnas åt att öva med medvetenhetsmeditation.

Praktiska tips för att vara mer uppmärksam

Att hitta tjugo minuter om dagen eller mer för att sitta ner och meditera kan tyckas vara omöjligt. Den goda nyheten är att du inte behöver odla en pågående meditativ praxis för att skörda fördelarna med att vara mer uppmärksam i ditt dagliga liv .

Samma mobilenhet som snabbt kan ta dig ur det nuvarande ögonblicket kan också fungera som en påminnelse för att du återvänder till nuvarande ögonblick. Du kan göra din mobiltelefon din mindfulness-maskin genom att använda den för att ställa in påminnelser som går ut genom dagen som uppmuntrar dig att stanna i ögonblicket.

När din påminnelse släcker, sluta bara vad du gör i trettio sekunder eller så och fokusera din medvetenhet i nuet. Incheckning med dig själv och fråga dig själv hur du känner dig emotionellt och fysiskt och vad du tänker på. Mindfulness handlar om att acceptera, icke-kritisk och öppen, så var snäll mot dig själv och nyfiken på din erfarenhet.

Du kanske märker under dessa tider att ditt huvud är allt inslaget och oroande för framtiden. Använd dessa stunder som ett tillfälle att återgå till nuvarande ögonblick. Påminn dig om att oavsett vad som händer i framtiden kommer du att kunna hantera det.

När allt kommer omkring har du alltid kunnat hantera allt som livet har kastat på dig. Att bara träna detta ett par gånger om dagen borde få dig att vara mer närvarande överallt, och du kommer sannolikt att märka en minskning av alla kroniska oroande.

Medan det finns många sätt att sakta ner och vara mer närvarande, är nyckeln till att minska bekymmerna att komma ihåg vikten av att göra det.

Källa:

American Psychological Association (2014). Stress i Amerika: Är tonåringar anta vuxna stressvanor? Washington DC