Hur kan en person bli deprimerad av någon anledning?

Orsaker och behandlingar av depression

Fråga:

Wow, jag läste din bio, din dikt, dina konton av depression och stirrade på din bild. Jag antar att jag inte fullt ut kan förstå depression och vem det påverkar. Jag väntar på en levertransplantation (fyra år) och jag är på depressionstillverkning. Hur kan någon med ett vackert ansikte som din och din hälsa vara så ledsen? Jag förstår bara inte hur en person kan bli deprimerad utan anledning.

Ledsen om det är svårt för mig att förstå, men jag vill.

Svar:

Jag tror att många människor kämpar för att förstå. Det som gör det svårt för dem är att när de blir deprimerade finns det en synlig anledning som en sjukdom eller förlust av ett jobb. Så det är svårt för dem att förstå varför det inte fungerar för andra människor. Gilla dig själv, till exempel. Du har en mycket bra anledning att vara deprimerad. Men varför skulle någon bli deprimerad om allt i sitt liv är bra?

Vad orsakar depression

Anledningen är att depression kan orsakas av en defekt i hjärnan som får den personen att inte producera tillräckligt med vissa kemikalier, som kallas neurotransmittorer , vilka forskare tror är ansvariga för humörkontroll. Detta kan jämföras med en sjukdom som diabetes, där kroppen inte längre producerar tillräckligt med insulin. Det behöver inte egentligen vara en yttre orsak. Anledningen är den kemiska bristen i sig.

Hur det behandlas

Den goda nyheten är att eftersom det är en biologiskt baserad sjukdom, är den också mycket behandlig.

De vanligaste behandlingarna för depression är antidepressiva läkemedel (till exempel Prozac, Effexor och Cymbalta) och psykoterapi, antingen ensamma eller i kombination med varandra.

Kombinerad terapi anses vara den mest effektiva. För de flesta människor kommer dessa behandlingar vara tillräckliga för att uppnå lättnad från deras depression.

I vissa fall är dock medicinering och psykoterapi inte tillräckligt. I dessa fall kan en behandling som kallas elektrokonvulsiv terapi (ECT) ge ett snabbt svar. ECT innebär kort applicering av en elektrisk puls i hårbotten för att få ett anfall.

Slutligen finns det nya behandlingar, såsom vagusnervstimulering (VNS) och transcranial magnetisk stimulering (TMS) , som visar sig vara effektiva för många patienter som inte har svarat på mediciner och psykoterapi. Vagus-nervstimulering innefattar kirurgisk implantering av en pacemakerliknande anordning som ger periodisk stimulation till vagusnerven. Transcranial magnetisk stimulering innebär generering av korta pulser av magnetfält för att stimulera ett område av hjärnans tanke att vara associerad med depression.

Jag är verkligen ledsen att du går igenom vad du är. Jag håller dig i mina böner att en transplantation kommer igenom för dig. Du låter som en riktigt fantastisk kvinna. Du kunde ha varit arg på mig, men istället ville du förstå.

Tack för det.

källor:

Donovan, Charles E. Utan Black Hole: Patientens Guide till Vagus nervstimulering och depression St. Louis MO: Wellness Publishers, 2005.

"Neurostar TMS Therapy." . Neurostar TMS Therapy . Neuronetics, Inc. Åtkomst: 10 juni 2015.

Rush AJ, et.al. "Akut och längre sikt i deprimerade polikliniska patienter som krävde ett eller flera behandlingssteg: En STAR * D-rapport." American Journal of Psychiatry 163.11 (2006): 1905-17.

Övningen av elektrokonvulsiv terapi: rekommendationer för behandling, träning, privilegiering. En arbetsgruppsrapport från American Psychiatric Association, 1990.