Återhämtning från nikotinmissbruk: Myter mot fakta

Rökningstopp är en process, inte en händelse

Om du är som många människor, har du haft cigarettuppehåll försök som du tänkte på som en händelse, en uppgift som kan slutföras inom några veckor eller högst en månad. Då, när det var en rädsla att röka kvar än vad du tyckte var rimligt, var du förtvivlad av att känna dig bekväm utan cigaretter och började röka igen.

Faktum är att sluta röka är en process, inte en händelse.

Medan det värsta av nikotinuttaget är över inom några veckor kommer frisättning från den vanliga / känslomässiga sidan av rökning långsammare. Här är några vanliga missuppfattningar om att sluta tobaks som kan hindra dina chanser att lyckas.

Myt: Det är för sent för mig att sluta röka. Skadan är skedd.
Fakta: Det är aldrig för sent att sluta röka.

Enkelt sagt är den enda gången det är för sent att sluta röka när du är sex meter under. När du slutar röka börjar fördelarna inom 20 minuter av din senaste cigarett och fortsätter att växa i flera år. Människokroppen är otroligt fjädrande, och medan inte alla rökningskador kan förkastas, kan mycket och helande kunna och kommer att uppstå.

Psykiskt sett får du en bättre syn när du har läkt dig från nikotinberoende . De flesta av oss spenderar år bundna till cigaretter. Vi vill desperat sluta, men tiden går och får oss att känna sig svaga, maktlösa och slagna.

Detta orsakar en långsam förstörelse av självkänsla, vanligtvis så gradvis vi inser inte vad som händer. Det är inte konstigt att så många långsiktiga rökare lider av ångest och depression.

Att sluta tobak ger dig mycket mer än du kan tänka dig. När de förstår det, vägrar de flesta att släppa på den frihet som kommer från att ta tillbaka kontrollen att missbruk stal.

Myt: Jag kan röka en cigarett och behålla mitt slutprogram.
Fakta: Det finns ingen sådan sak som bara en cigarett.

För den stora majoriteten av rökare, återintroducerar nikotin efter att ha slutat leder tillbaka till heltidsrökning. Det finns ingen sådan sak som bara en cigarett för en nikotinmissbrukare. Rökning, även så lite som några puffar på en cigarett, räcker för att väcka djuret inuti. Och tyvärr, människor som återfaller brukar spendera år försöker få fotfäste med rökningstopp igen.

Om du vill starta nikotinberoende från ditt liv för gott, lev aldrig filosofin om NOPE- Not One Puff Ever .

Myt: Återfall kan hända utan varning.
Fakta: Återfall sker aldrig utan varning.

Vägen till återfall börjar alltid i vårt sinne. Ohälsosamma tankar om att röka är normala när vi flyttar genom återhämtning från nikotinberoende, men lämnar okontrollat, de kan stava problem. Man har sagt att människor har upp till 60 000 tankar på en daglig basis. Du skulle förmodligen bli förvånad över att veta att mycket av det vi säger är negativt och självbedömande. Vi är ofta våra egna värsta kritiker.

Lyssna på dina tankar och korrigera de som är kontraproduktiva omedelbart. Ge inte dem chansen att fester och få fart.

Det spelar ingen roll om du tror på rättelsen - ditt sinne noterar, och det är allt som spelar roll. Att korrigera felaktigt tänkande hjälper dig att hålla dig i förarsätet med ditt slutprogram.

Myt: Jag kommer alltid sakna rökning.
Fakta: Sann frihet är en sinnesstämning.

Vi har alla förmåga att göra förändringar i vårt tänkande som kommer att medföra varaktig frisättning från nikotinberoende. Människor som saknar rökning år senare har inte släppt de känslomässiga föreningarna som de hade med rökning och brukar tänka på det i ett förtjust, nostalgiskt eller romantiskt ljus. De kan till och med säga sig omedvetet (eller medvetet) att sluta var ett offer .

De slutade röka eftersom de var tvungna att, men de älskade att röka .

Den typen av felaktigt tänkande kommer att hålla missbrukarnas frö levande, redo att ta roten igen när möjligheten presenterar sig. Men gör inget misstag, det är dina tankar som håller dig fånge, inte cigaretter.

Har du någonsin haft ett förhållande, surt på grund av en attitydförändring från din sida? Ett skifte sker i din uppfattning, och när ditt sinne vänder det hörnet, går det inte att gå tillbaka. Det liknar den psykiska sidan av missbruk.

När vi blir klara av det fysiska behovet av cigaretter, är det som finns kvar ett känslomässigt förhållande med rökning, varav mycket är baserat på ritual. Vanan att röka är kraftfull men omprogrammerbar. Lägg till lite utbildning om nikotinberoende och stöd från personer som går igenom vad du har till ditt slutprogram. Det kommer att göra hela skillnaden i att hjälpa dig att befria dig permanent från önskan att röka.

Håll dig själv i dagens ögonblick, och var tacksam för varje rökfri dag du slutför. Var tålamod med dig själv och tänk på tid som en av dina slutför kompisar. Ju mer av det du sätter mellan dig själv och den sista cigaretten du rökt desto starkare blir du.