Forskningen bakom ilska rum

När de arbetar och vad man ska komma ihåg

Det finns en tid och plats för allt, ordstaven går, och nu finns det en plats att bryta saker när du är arg, följdfri (eller så verkar det). Medan "utrymningsrum" växer i popularitet som ett utlopp för kreativ problemlösning, "ilsken rum" dyker upp överallt för att erbjuda ett utlopp för frustration och en plats att gå när du är så arg du bara skulle älska att kasta en vas.

I ett ilska rum har du möjlighet att förstöra något utan att behöva känna dig dålig om det eller ens rensa efteråt. "The Wrecking Club" i New York, till exempel, faktureras som en plats "där människor kommer att smasha saker i bitar." "The Break Room" nära Atlanta, GA och "The Anger Room" i Los Angeles, Kalifornien, erbjuda liknande erfarenheter, liksom många sådana klubbar runt om i landet som växer i popularitet och får rave recensioner.

Dessa rum är uppbyggda med brytbara föremål för kunderna att krossa i några minuter åt gången. Att blåsa av ånga får många människor att känna sig bättre just nu, men är dessa rum hälsosamma strategier för stresshantering eller effektiv för ilskahantering på lång sikt? Hur jämför de dem med att helt enkelt slå en kudde eller gå till gymmet för att blåsa av ånga?

Vad forskningen säger

Det finns ännu inte mycket specifik forskning om huruvida dessa ilska rum kan gynna dig genom att sänka stressnivåerna eller öka ökad ilskahantering. dessa platser är relativt nya.

Tanken bakom dem har dock funnits ganska länge - vem bland oss ​​har aldrig varit så arg att vi bara vill bryta något? På grund av detta finns det några befintliga studier som kan ge oss några ledtrådar om huruvida dessa rum gör mer skada än bra.

En del undersökningar tyder på att bryta saker inte kan vara det bästa sättet att hantera ilska.

Katarsis teorin om aggression insisterar på att om människor kan försvaga sin frustration och ilska, kommer denna ilska att minska. Den här teorin har funnits i årtionden, men det har funnits nästan lika länge forskningsundersökningar.

En studie som genomfördes 1959 gav vissa ämnen möjlighet att träffa naglar med hammare i tio minuter för att minska sin ilska efter att ha förolämpats, medan andra ämnen lämnades för att vänta de tio minuterna utan fysisk aktivitet för att hjälpa dem att släcka sin ilska. Resultaten visade att de hammarbärande ämnena i själva verket var äldre efter tio minuter än de som satt tyst, trots att katarsisteori skulle leda oss att förvänta sig motsatsen.

En annan studie från 1969 gjorde det möjligt för eleverna att lämna negativa utvärderingar av en lärare som inte visste sig frustrerande, medan andra ämnen som hade haft samma frustration inte fick chansen att uttrycka sin ilska och aggression med negativa utvärderingar. Återigen, i motsats till förväntningarna var de som hade ventilerat sin ilska faktiskt mer arg senare - inte mindre.

Intressant är det även undersökning om aggression ökar genom att ventilera när människor tror att ventilationen minskar sin ilska.

(Det är med andra ord forskning som har testat om tanken att ventilera ilska som ett sätt att hantera det är en självuppfyllande profetia som kommer att leda till minskad ilska eftersom folk förväntar sig att det ska fungera på detta sätt.) Det korta svaret är att det fungerar inte så här; utblåsande ilska genom att slå en stansväska ökade fortfarande ilska i ämnen som ledde till att tro att denna typ av avluftning skulle minska sin ilska. Kanske mer alarmerande, den 1999-studien som hittade detta upptäckte också en ökad sannolikhet för att dessa arga människor skulle ta sin fientlighet ut på oskyldiga närstående om de fick chansen.

Annan forskning har haft liknande resultat, men uppfattningen att ventilera sin ilska leder till mindre ilska är en beständig. Det kan bero på att när många människor uttrycker aggression mot källan till deras frustration, kan deras aggressiva körning minska i ögonblicket, men sannolikheten för att de blir aggressiva i framtiden ökar faktiskt. (Det här kan verka som kontraintuitivt, men tänk på det: om du utmanar din aggression får du dig att känna dig bättre efteråt, kommer du antagligen att vara mer sannolikt att bli aggressiv i framtiden, eller hur?)

En studie relaterad till denna teori fann att personer som agerade aggressivt efter att ha provocerat och upplevt en minskning av ilska efteråt var mer benägna att vara aggressiva på dagar när de var arg i framtiden. Men de som upplevde en ökning i ilska efter att ha uttryckt aggression hade inga ökade tendenser för att utöva sin aggression på dagar då de var särskilt arg. Det är intressant att notera att inte alla i denna studie upplevde en minskning av ilska när de utövade sin aggression.

En relaterad studie visade att de som utvärderade källan till sin ilska tenderade att uppleva en minskning av ilska som ett resultat. De som utvärderade något annat som inte var relaterat till deras frustration upplevde inga signifikanta förändringar i deras ilska. Det här är intressant eftersom det föreslår att analysera varför vi är arg kan hjälpa oss att minska våra känslor av ilska, medan vi ser ut att öka vår ilska på kort eller lång sikt, som den föregående studien visade .

Vad som fungerar bäst för ilskahantering

Förutom att utvärdera frustrationskällan har forskningen också funnit att ta en paus (kom ihåg den gamla förmaningen att räkna till tio när det är arg), öva övningar och försöka meditation (även om du aldrig har övat meditation tidigare) alla minskar dina nivåer av frustration och ilska utan de negativa följderna av ökad aggression senare.

Andra kognitiva beteendemetoder har också visat sig vara till hjälp utan de skadliga bieffekterna av ventilerande ilska. dessa tekniker innefattar följande:

Fördelarna med ilska rum

Detta ber om ursprunget, om det inte är möjligt att vi har minskat vår ilska, om det inte är så att vi kan bryta saker, kan det vara en bra aktivitet att försöka när vi är i vårt vitsände? Eller till och med en värdig aktivitet för en lördagskväll med vänner, speciellt om vi är en grupp som vill gnälla vår ilska och blåsa av lite ånga? Missar inte den här forskningen den punkten att dessa rum är alla roliga?

För många kan det vara något bra för den här aktiviteten trots allt. Det finns en anledning att dessa platser drar folkmassor och ökar i popularitet, och de ger också vissa fördelar, särskilt om du redan känner till caveats. Följande är några bra skäl att du kanske vill besöka en av dessa platser trots allt:

> Källor:

> Bresin, Konrad; Gordon, Kathryn. Aggression som påverkar förordningen: Utvidga katarsisteori för att utvärdera aggression och erfarenhetsangrepp i laboratoriet och det dagliga livet. Journal of Social & Clinical Psychology. 2013; 32 (4): 400-423.

> Bushman, BJ, Baumeister, RF, & Stack, AD-katarser, aggression och övertygande inflytande: Självuppgörande eller självnedbrytande profetior. Journal of Personality and Social Psychology. 1999; 76: 367-376.

> Homberger, RH Differentieringsminskningen av aggressiva svar som en funktion av interpolerade aktiviteter. Amerikansk psykolog. 1959; 14, 354.

> Lohr, Jeffrey M .; Olatunji, Bunmi; Baumeister, Roy; Bushman, Brad J. Psykologin av ilska utvansning och empiriskt stödda alternativ som inte gör någon skada. Vetenskaplig granskning av mentalvårdspraxis. 2007 5 (1): 53-64.