Prova dessa andningsövningar för stressavlastning

Andningsövningar är populära för en anledning!

Andningsövningar rekommenderar ofta andningsövningar för stressavlastning, som en fristående strategi eller att användas i samband med meditation , yoga och andra stressavlastningstekniker . Det är bra att du ofta ser andningsövningar som rekommenderas för stressavlastning i tidningsartiklar, bloggar och i bästsäljande böcker. De är en av de "gyllene" stressavlastningsstrategierna som fungerar enkelt, enkelt och är effektiva för nästan alla.

Andningsövningar är en av de mest populära och vanligt rekommenderade stressavlastarna av god anledning:

Fördelarna med andning övningar

Andningsövningar ger fantastiska fördelar eftersom de kan vända ditt stressrespons , vilket, om kroniskt utlöst och inte reverseras i rätt tid, kan leda till kronisk stress . Detta kan verkligen orsaka kaos på din kropp. Därför kan andningsövningar sägas ge den övergripande fördelen att vända de myriade problemen som orsakas av kronisk stress. Att försiktigt sakta ner andan har visat sig utlösa ibland kraftfulla tillstånd av avslappning och höja kroppstemperaturen.

Dessutom har andningsterapi med framgång använts vid behandling av följande tillstånd:

(Det är viktigt att notera att andningsövningar inte ska ersätta läkarens vård vid behandling av allvarliga tillstånd, men andningsövningar kan vara en effektiv del av behandlingen.)

När ska man prova andningsövningar

Andningsövningar kan användas för att minska fysisk stress och hjälpa till med avslappning när som helst. Det finns emellertid ibland där andningsövningar - på egen hand eller i samband med andra strategier för stressavlastning - är det bästa valet, och det finns andra gånger att andra strategier är mer effektiva. Det hjälper till att veta när du ska använda denna mångsidiga stressavlastare och när du ska välja något mer specialiserat eller tungt.

Andningsövningar är mest effektiva när:

När ska man försöka andra strategier

Självklart kan andningsövningar inte lösa världens problem, och andra strategier för stressavlastning måste användas i vissa situationer. Andningsövningar är utmärkta för att vända ditt stressrespons och minska stressen som du känner i din kropp just nu, men de kan inte hindra framtida stressorer att uppstå. Praktiseras regelbundet, men de kan göra dig mindre reaktiva mot stressiga situationer du kan stöta på.

Om du befinner dig i samma stressfaktorer upprepade gånger kan andningsövningar hjälpa dig att reagera på stressorerna på ett mer avslappnat sätt, men proaktiva strategier som förändrar din livsstil för att eliminera några stressproblem kan också vara en bra idé. Till exempel kan förändrade förhållanden i jobbet för att förhindra arbetsspänning eller utveckla kommunikationsförmåga för att bekämpa relationen stress vara effektivare än att bara använda andningsövningar när du upplever daglig stress från dessa situationer.

Typer av andningsövningar att prova

Som jag har nämnt kan andningsövningar utföras av sig själv eller med andra spänningsrelaterade tekniker.

De kan göras i några sekunder eller i flera minuter. Du kan verkligen göra upplevelsen för dig. Följande är några andningsövningar att prova:

källor:

Kristeller, J. (2008). Mindfulness Meditation. I Lehrer, Paul; Woolfolk, Robert; Sime, Wesley. Principer och övning av stresshantering, tredje upplagan. (sid 393-427). New York, New York: The Guilford Press.

Van Dixhoorn, Jan. Hela kroppsandning: Ett systemperspektiv på respiratorisk återbehandling. I Lehrer, Paul; Woolfolk, Robert; Sime, Wesley. Principer och övning av stresshantering, tredje upplagan. (sid. 291-332). New York, New York: The Guilford Press.