Läxhjälp för studenter med ADHD

Hjälp ditt barn att hålla sig på rätt spår

Hemläxa, läxa ... tycker någon verkligen om läxor? För ett barn med ADHD får du bara uppdraget att skriva ner och rätt böcker i bokväskan att gå hem kan vara en monumental uppgift. Legitimationen går oundvikligen bort. Antingen på väg hem, hemma eller på väg tillbaka till skolan. Ofta får uppdrag helt enkelt inte bli gjort. Om de gör det hemma måste energin som används för att komma ihåg instruktionerna , förstå uppdraget och fokusera på den tråkiga uppgiften att få den färdigställd med alla andra distraheringar kan vara för mycket.

Läxa innebär verkligen många steg. Ett missat steg kan skapa många problem. För barnet kan det bli så överväldigande att det är lättare att bara inte göra det. Leksaker kan vara frustrerande för föräldrar, barn och lärare!

Mellan- och gymnasieskolan kan vara en särskilt svår tid. Studenter får mindre tillsyn. De har flera lärare med flera undervisningsstilar. Förväntningar och ansvar är mycket större. Självkänslan är mer ömtålig och känslor av självmedvetande skyrocket.

Hur kan en tonåring med ADHD utveckla subtila strategier för att få läxa gjort utan att uppmärksamma sig själv? Hur kan föräldrar hjälpa till?

Var en advokat

Var en förespråkare för ditt barn. Möt med lärarna efter skolan och diskutera läxorens problem. Ibland är det inte möjligt att träffas med alla dina barns lärare. Om så är fallet, skicka e-post eller kontakta dem via telefon.

Om så är lämpligt kan lärarna minska mängden läxor som tilldelats din dotter. Detta kan göras på ett sätt som inte är märkbart för din dotters kamrater. Om den vanliga matematikuppgiften är problem 1 till 30 kan det vara att din dotter bara måste göra 1 till 15. Detta kan ställas in med sina lärare i förväg.

Det är också möjligt för din dotter att få en längre tid för att slutföra uppdrag.

Ge verktyg och support

Gå och handla med ditt barn för att plocka ut en anteckningsbok där läxuppgifter kan skrivas ner. Fråga lärarna om de kommer att hjälpa till med muntliga påminnelser till hela klassen: "Din uppgift i kväll är ... Jag kommer att ge dig ett par minuter. Skriv din uppgift nu. "Fråga dem om de kommer att börja skriva uppdrag på tavlan förutom att ge muntliga instruktioner. Detta tillvägagångssätt kan vara till nytta för hela klassen, inte bara ditt barn.

Din dotts lärare kan vara på utkik för att försäkra dig om att din dotter är fokuserad och skriv upp uppgiften på nedanstående sätt. Om hon inte är, kan en enkel knapp på skrivbordet eller klaffen på ryggen vara tillräckligt för att fokusera på henne utan att uppmärksamma. Lärarna kan till och med kolla upp sin anteckningsbok i slutet av klassen för att se till att den är korrekt. Om möjligt försök få ett schema över veckans uppdrag så att du kan få dem hemma som säkerhetskopia.

Håll en andra uppsättning av läroböcker hemma

Prata med skolans rektor om att få en andra uppsättning skolböcker att hålla hemma under skolåret. För barn med ADHD kan det vara svårt att bara få rätt böcker hemma i slutet av skoldagen.

En säkerhetskopia som är hemma kan vara en livräddare på de mer oorganiserade dagarna.

Organisera ryggsäcken

Hjälp ditt barn att organisera sin ryggsäck. Använd del av läxa tid för att hjälpa henne att lära sig hur man rengör gamla, onödiga saker i bokväskan. På det sättet kommer du inte att bli överraskad med en halvt ätit, mögelaktig äpplebarn från skolmatet för två veckor sedan. Ditt barn kan också hämta sina material tillsammans och kommer inte att distraheras av onödiga föremål i bokväskan. Först kan du känna att dessa uppgifter är för enkla, men för ett barn med ADHD är ditt extra stöd och vägledning avgörande.

Färgkodning

Färgkodning är alltid till hjälp.

När du är ute på shoppingturen köper en anteckningsbok för läxor, köpa olika färgade mappar, bärbara datorer, bokomslag, jämnfärgade pennor. Matcha varje färg till ett visst ämne. Köp en separat stängbar mapp för användning för läxor. Denna mapp kommer att ge ditt barn en konsekvent plats för att lagra läxorna, förhoppningsvis hindra dem från att gå vilse i ryggsäcken eller någon annanstans.

Strukturhemmetid

Det är en bra vana att komma till läxan snart efter att ditt barn är hemma från skolan eller hemmet efter skolan. Ett mellanmål för att återuppmätta och en drink att uppdatera är snäll, då är det läxtid. Några barn drar nytta av lite träning och utanför spel först. Om du tycker att ditt barn behöver den här tiden för att släppa ut sin extra energi och fokusera om det, ska du helt enkelt bygga upp det innan rätt tid börjar läxa.

Har ett utvalt område för läxor som köksbordet, ett skrivbord i ett närliggande tyst rum, men helst inte hennes sovrum. Distraktioner kan vara för stora där. Dessutom kan hennes sovrum vara mer isolerat. Det är viktigt för dig att vara tillgänglig för din dotter för att svara på hennes frågor och att ge uppmaningar när det behövs.

Vissa barn gör bäst i tyst. Vissa gör det bättre med lite bakgrundsbrus eller musik. Vissa barn arbetar bäst med periodiska korta pauser. Du och ditt barn kan ta reda på vilken miljö som är mest produktiv för henne.

Gör läxans rutin förutsägbar och stressfri. Efter läxan är klar, kolla in det över. Därefter hjälper din dotter sätta det färdiga uppdraget i sin läxormapp och returnerar alla lämpliga föremål till sin bokväska och sipprar upp det säkert när det är klart.

Medicin

Om ett barn är på medicineringen är det möjligt att läkemedlets effekter har slitit bort vid sen eftermiddagshemstid. Prata med ditt barns läkare om att försöka schemalägga en dos av medicineringen senare för att hjälpa till under leksakstimmarna. Var försiktig med att hon inte tar medicinen för sent eller det kan störa hennes sömn.

Beröm

Använd den här tiden för att ge din dotter en positiv feedback för sitt hårda arbete. Försök att förbli avslappnad och optimistisk under läxtid. På middagstid, komplimangera hennes ansträngningar framför sin far och syskon. Ibland är det så lätt att fokusera på det negativa. Kom ihåg att påpeka de saker som hon gör bra. Vid slutet av veckan om allt går bra, ta henne ut för speciell tid tillsammans.