5 sätt att hantera känslomässig stress

Använd dessa tekniker för att hantera känslomässig stress

Emosionell stress kan vara särskilt smärtsam och vara utmanande att hantera. En del av anledningen är att tänka på en lösning, eller diskutera lösningar med en bra vän - hantera beteenden som ofta är användbara och effektiva för att lösa problem - kan lätt försämras till rubbning och sammankoppling, som inte är så användbara och effektiva. Faktum är att rökning kan förvärra dina stressnivåer, så det hjälper till att ha hälsosamma strategier för att hantera känslomässig stress och omdirigera dig bort från rominering och undvikandehantering och mer mot emotionellt proaktiva strategier för stresshantering.

Orsaker till känslomässig stress

Relationer stressar en tung avgift på våra känslomässiga liv och skapar starka känslomässiga svar eftersom våra relationer kan påverka våra liv väldigt - för bättre eller sämre. Friska förhållanden kan ge goda tider, men också resurser i tider av behov, ökad motståndskraft i stresssteg och till och med ökad livslängd . Konfliktförhållanden och "frenemier" kan emellertid göra oss värre i våra känslomässiga liv, och kan även ta en vägtull fysiskt.

Relationer är emellertid inte den enda orsaken till känslomässig stress . Finansiella kriser, en obehaglig arbetsmiljö eller en mängd andra stressorer kan orsaka känslomässig stress som ibland fördröjer oss mot ohälsosamt hanterande beteende för att undvika smärtan, särskilt när situationerna verkar hopplösa.

5 sätt att hantera känslomässig stress

Lyckligtvis, medan du inte alltid kan fixa dessa situationer över natten, kan du minska den känslomässiga stress du känner, och den avgift som denna stress tar på dig.

Här är några övningar du kan försöka effektivt hantera känslomässig stress:

  1. Om du verkligen har trängsel att besatt, så kan du tillgodose det begäret i ett begränsat sammanhang.
  2. Du kan hitta dig själv mer avslappnad resten av dagen eftersom du vet att det kommer att finnas en tid att fokusera på din emotionella situation. den tiden är just senare.

Oavsett orsaken till din känslomässiga stress kan du arbeta för att minska och hantera det och känna dig bättre i processen utan att förlora de "budskap" som dina känslor ger dig. För mer om att hantera känslomässig stress, se den här artikeln om känslomässig motståndskraft .