Ohälsosamma reaktioner på stress och vanliga dåliga vanor

Här är 5 av de vanligaste dåliga stressvanorna:

Det finns många sätt att hantera stress effektivt, men ibland är våra mest automatiska svar inte de bästa sätten att hantera. Om du tenderar att hantera stress på mindre än hälsosamma sätt, inser du förmodligen redan att du förhinder de negativa effekterna av stress på din hälsa. Detta kan hända när dina svar på stress gör de utmaningar du står inför ... mer utmanande; Detta förvärrar dina stressnivåer och skapar nya problem i ditt liv och hälsa.

Följande är några vanliga ohälsosamma sätt att hantera stress, tillsammans med några av de negativa effekterna av varje, och idéer om hur man klarar av eller förändrar den dåliga vanan själv eller minskar dess inverkan.

Dålig vana # 1 - Förbrukning för mycket kaffein:

Mängder människor njuter av ett dagligt koffeinintag, vilket framgår av Starbucks och andra kaffebyggers extrema popularitet. Och medan det enstaka kaffe inte kommer att göra stor skada, är det viktigt att komma ihåg att koffein faktiskt är ett läkemedel, och det är möjligt att få en fullblodig koffeinberoende. Mer sannolikt och vanligt är dock koffeinberoende, där människor använder koffein för att hoppa igång sin energi på morgonen, använda den hela dagen för att avvärja en "koffeinkrasch" och sedan hitta sömnen störd av koffein och orsaka dem att vakna upp trött och behöver koffeinstrålarna för att komma igen nästa dag. När cykeln fortsätter påverkar koffein också stressnivåerna.

Om det här låter lite för bekant, här är några resurser som hjälper till att sparka på koffeinvanan.

Dålig vana # 2 - Rökning:

För rökare kan en cigarett känna sig som en bra stressavlastare. Faktum är att en cigarett känner sig nästan nödvändig under stressstunder, och det kan tyckas vara omöjligt att avbryta vanan.

(Till följd av fysisk missbruk och delvis till vana och andra sociala och livsstilsfaktorer har man sagt att sluta röka är lika svårt att sluta med heroin.) Tyvärr vet vi alla att cigaretter kan vara kostnadseffektivt och särskilt hälso- klokt och för att rökning skapar mycket mer stress än det lindrar, är det mer än värt att sparka vanan.

Dålig vana # 3 - Dricker i överskott:

Många tycker att ett glas vin kan vara ett bra sätt att varva ner i slutet av en stressig dag, och de flesta läkare och forskare är överens om att citera studier som visar att rött vin har fördelar för hjärthälsan. Dricks kan dock vara en lutande sluttning, eftersom överdriven dricks kan orsaka problem på nästan alla områden i en persons liv, vilket orsakar mycket mer stress på lång sikt. Om du är en som har problem med att begränsa alkoholkonsumtionen till en eller två drycker och även om du kan dricka mycket måttligt men finner att det här är din enda vanliga stresshanteringspraxis, skulle det troligen vara i ditt bästa intresse att driva andra former av stress lättnad. För ytterligare idéer om stressavlastningspraxis, här är en lång och varierad lista över stressavlastare .

Dålig vana # 4 - Kompulsiv utgift:

Människor har många sätt att lindra stress eller fylla ett tomrum inuti sig själva.

Medan du själv köper en bra present en gång kan det vara en bra pick-up och en effektiv självhushållsstrategi, tvångsmässigt att köpa saker för att lindra stress eller må bra om dig själv, spendera pengar du inte har på saker du behöver inte, kan bara orsaka mer ekonomisk stress i det långa loppet, och orsaka skamkänsla, ett rörigt hem och lägga till den stress du försökte lindra. (Läs mer om detaljhandelsterapi för att se var och hur man ritar linjen.)

Dålig vana # 5 - Emotionell kost:

De flesta av oss låter våra vänner, Ben & Jerry, hjälpa oss att minska stressen med glass ibland (eller åtminstone de flesta som tog denna meningsmåling på emotionell äta sa att de gjorde det), men om man äter de rätta sakerna blir den viktigaste hanteringsmekanismen för stress kan det leda till äventyrad hälsa, överdriven vikt och ytterligare stress som härrör från dessa effekter.

En dålig diet kan orsaka ytterligare stress också genom att leda till obalanser i blodsockret som gör stressiga situationer verkar mer överväldigande. Om du finner att stress leder till dåliga kostvanor på grund av känslomätning eller av andra skäl (som om du bara är upptagen att laga hälsosamma middagar hemma ) kan du lära dig att anta hälsosamare matvanor med dessa resurser .

Ytterligare ohälsosamma svar och dåliga vanor inkluderar självsabotage och lashing ut på andra, arbetar till den punkten att du lever en obalanserad livsstil och andra saker. För mer hjälp med dåliga vanor och mild till måttligt ohälsosam respons på stress, läs den här artikeln om att upprätthålla hälsosamma vanor !