Använd lagen om attraktion för att skapa ett bättre liv

Attraktionens lag - konceptet att våra tankar och känslor skapar våra erfarenheter och att vi lockar till oss vad vi fokuserar vår uppmärksamhet på - har en lång historia som teori, men har fått stor popularitet på grund av "The Secret", Oprah, och andra massmediauttag. Medan det finns olika teorier om varför det kan fungera, och försiktighetsåtgärder bör du vara medveten om att du kan använda principerna för attraktivitetslag för att lindra stress och att locka till sig det liv du vill ha.

(Jag har använt den i min praxis och i mitt personliga liv, och det har fungerat för mig.) Följande steg kan leda till det mindre stressade livet du ser.

Lista dina frustrationer

Gör en lista över alla saker i ditt liv som du känner dig frustrerad, eller att du vill ändra. Detta kan innefatta ett stressigt jobb , ditt barns beteende eller konflikt i dina relationer , till exempel.

Lista positiva

Nästa, börja en journal . För varje situation på din lista, hitta allt du kan tänka på som är positivt i situationen. Ett svårt jobb kan till exempel också medföra fördelarna med inkomst, kreativ utmaning eller personlig tillväxt. jobbet kan vara ett fordon för att utöka din tålamodsnivå, till exempel. (Det kan åtminstone ge dig den värdefulla informationen att detta inte är vad du vill göra med ditt liv!)

Behåll en positiv inställning

Det innebär inte bara att klistra in ett leende på ditt ansikte; det innebär att arbeta på att känna sig tacksam för vad du redan har och för vad du tror kommer att komma.

Det är rätt: skift ditt fokus från dina känslor av brist och mot känslor av tacksamhet och överflöd. Tro på dig själv, i din framtid, och i Gud eller universum, och vet att du kan göra vad som helst förändringar i ditt liv du vill ha.

Visualisera ett bättre liv

Att bygga och behålla en visuell bild av vad du vill ha i ditt liv (istället för att fokusera på det du inte vill) kan vara ett kraftfullt sätt att locka till sig positiv förändring och möjlighet.

Gör en detaljerad lista över vad du vill ha i ditt liv. Sitt ner dagligen och visualisera vad ditt nya liv skulle se ut och hur det skulle känna att ha dessa förändringar.

Tänk, känner, agera

Var säker på att dina tankar, känslor och beteenden alla fokuserar på dina mål , snarare än dina frustrationer med din situation, eller några negativa känslor du kanske har. Håll dig självprat positiv och optimistisk; engagera sig i visualiseringar varje dag som speglar det liv du vill ha; arbeta med din handlingsplan. Om du gör det borde du hitta snabba steg i det liv du vill ha.

tips

  1. Rampa dina tankar på sättet du skulle skapa positiva affirmationer, genom att fokusera på vad du vill ha snarare än vad som frustrerar dig. (Se denna artikel om positiva bekräftelser för ytterligare information om detta effektiva verktyg för positiv förändring.)
  2. Håll en tacksam tidskrift, där du spelar in de saker som du är tacksam för. Det finns många hälso- och stresshanteringsfördelar för journaling , och denna övning hjälper dig att utveckla en tacksam inställning, vilket skapar ett utrymme för mer överflöd.
  3. Om du inte är säker på hur dina tankar påverkar ditt liv, kan du bedöma dina tankmönster med denna optimism quiz.
  4. Acceptera vad som är. Snarare än att spendera varje dag fokuserad på vad du inte tycker om ditt liv och önskar att saker var annorlunda, försök att komma överens med det dåliga och det goda. Det betyder inte att du inte gör positiva förändringar i ditt liv. det betyder bara att du inte fokuserar på dina frustrationer varje dag. Du gör fred med vad som är medan du gör framsteg mot vad du vill ha.