Meditationer för användning för stresshinder

Meditationer har enorma fördelar för stresshantering och övergripande hälsa. Medan det finns många olika meditationer som är effektiva, ger varje med sig något unikt, och vissa meditationer kan känna sig bekvämare för dig än andra. De meditationer som känns rätt är de som ska försöka, eftersom de är de du kommer att fortsätta att öva. Följande är några av de mest populära, effektiva och roliga meditationerna för stressavlastning. prova flera och se vilken typ av meditation som passar bäst för dig. Träna sedan regelbundet och låt dina valda meditationer förändra ditt liv.

1 - Basic Mindfulness Meditation

Mindfulness meditation kan hjälpa dig att känna mindre stressad inom några minuter, och regelbunden träning kan bygga långsiktig motståndskraft. Wesley Hitt / Getty Images

Mindfulness meditation innebär ökad medvetenhet om nuvarande ögonblick. Med praktiken kan den användas överallt och kan medföra varaktiga fördelar för stressavlastning. Denna enkla meditationsteknik kan snabbt läras och anses av många vara en av de enklaste meditationerna för stressavlastning.

2 - Chokladmeditation

Choklad kan hjälpa till med stressavlastning på några intressanta sätt !. H & C STUDIO / Getty Images

Chokladmeditationen är en av de läckra meditationerna och kan slutföras om några minuter. Denna koncentrerade meditation gör att du kan engagera många av dina sinnen på en gång och förlora dig själv i dem alla. Läs mer om mål och övning av chokladmeditation och hur man övar denna härliga meditationsstil.

Mer

3 - Kärleksfull vänlighet meditation

Denna typ av meditation kan hjälpa dig att känna dig mer kopplad till andra. Philip Lee Harvey / Getty Images

Lovande vänlighet meditation är enkel att utföra och bär många fördelar för stresshantering och generell livslöjd. Läs om fördelarna med kärleksfull vänlighet meditation här. Som med de flesta meditationer kan denna känslomässiga meditationsteknik praktiseras på flera sätt, och en ganska effektiv version innebär att man fokuserar på sig själv, nära vänner och andra nära och kära i ett visst format. Lär dig mer om hur du övar den kärleksfulla vänlighetsmeditationen och lägg till denna underbara teknik till din stresshanteringsverktyg väska idag.

Mer

4 - Musikmeditation

Musik kan ge ett fredligt element för att fördjupa din meditationsövning. Mark Lewis / Getty Images

Musik kan inte bara påverka känslorna utan även vår fysiologi. Läs om effekterna av musik här. Att använda musik som en kontaktpunkt kan hjälpa dig att slappna av i meditation, kan ge ett nuvarande fokus och kan skapa en trevlig meditationsupplevelse. Lär dig hur man övar en musikmeditation.

5 - Badmeditation

Meditation i badkaret lägger till ett element av avslappning för ditt sinne och kropp. stevecoleimages / Getty Images

Badmeditationer involverar de vanliga aspekterna av meditation, men med badets lugnande omgivningar. Att vara i ett varmt badkar ger några unika fördelar och kan känna sig extremt lugnande efter en lång stressig dag. Om du behöver städa i alla fall, varför inte prova en badmeditation? Här är några tips om fördelar och övning av denna unika meditation.

Mer

6 - Body Scan Meditation

Body scan meditation kan hjälpa dig att slappna av hela din kropp där du än är. Jasper Cole / Getty Images

När stress träffar är det vanligt att bära stress i form av spänning i kroppen. Vi känner ofta denna spänning så vanligt att vi misslyckas med att inse när vi upplever det och bär spänningar i obestämd tid. Fysisk spänning kan leda till ökad känslomässig spänning, vilket skapar en "återkopplingsslinga" av stress. Body scan meditation kan hjälpa dig att komma i kontakt med din fysiska spänning och kan hjälpa dig att släppa det samtidigt.

Mer

7 - Mindfulness Meditation

Mindfulness kan praktiseras på många olika ställen. Klaus Vedfelt / Getty Images

Det finns många, många mindfulness meditationstekniker som kan vara effektiva för stressavlastning och avkoppling. I själva verket kan alla aktiviteter som du utför där du bor helt och hållet, helt och odödligt rotad "i nuet", räknas som en mindfulness meditationsteknik och kan, när du övas regelbundet, medföra fördelarna med meditation i ditt liv. Följande mindfulness meditationstekniker har visat sig vara särskilt användbara för stressavlastning.

Mer

8 - Walking Meditation

David Epperson / Getty Images

Walking meditation ger meditationens styrkor kombinerat med träningens fördelar och har en bonus att det är enkelt att lära sig och träna och därmed göra gångmeditation en mycket användbar teknik för de nya meditationen. Läs mer om fördelarna med att gå meditationer och ta reda på vad du behöver veta för att göra denna typ av meditation till en effektiv stressavlastare.

Mer

9 - Mantra Meditation

Topalov Djura / Getty Images

Mantra meditation är en av de enklare meditationerna att lära sig och har visat sig vara effektiv som en stressavlastningsteknik. Vissa människor kan känna sig märkliga att upprepa ett ord högt, eller till och med under andan, men för dem som gillar att ha ett fokus under träning kan mantrameditation vara ganska användbar. Det har den extra fördelen att du kan fokusera på ett ord vars betydelse resonerar starkt med dig, som "hopp". Lär dig hur man använder mantrameditationen nu.

Mer

10 - 5-minuters meditation

Meditation kan hända snabbare än du kanske tror !. Maite Pons / Getty Images

Det finns två huvudsakliga fördelar med fem minuters meditationer: För det första kan de vara effektiva för att lindra stress snabbt när du inte har tid för en hel tjugo minuters session. För det andra kan de, när de parras med regelbunden träning, få dig tillbaka till platsen för lugn och avkoppling som liknar vad du upplever i dina ordinarie meditationssessioner ganska snabbt. Detta gör dem effektiva och praktiska! Läs mer om snabba meditationer.

Mer

11 - Aromaterapi Meditation

Yagi Studio / Getty Images

Aromaterapi ger beprövade fördelar för stressavlastning. Läs om fördelarna med aromaterapi här. Det kan också lägga till en extra dimension av behaglighet och avkoppling när de ingår i din meditationsövning. Läs mer om aromaterapi meditation och hur det kan fungera för dig!

Mer