15 Överraskande saker Happiness Research avslöjas

Lyckans forskning du borde veta om

Med det relativt nya området positivt psykologi växer, hjälper en mängd ny glädjeforskning till att förklara vad och hur känslorna påverkas. All denna nya vetenskap ger också inblick i vad som gör livet värd att leva och hur man bekämpar stress genom att främja sitt motsatta: lugn.

Nedan finns några intressanta fynd i glädjeforskning. Medan varje studie ensam kanske inte är definitiv - varje studie är en liten bit av en större bild, och det är alltid bra att ha forskning replikerad av mer än en forskare - dessa studier om lycka ger användbar information om vad som främjar lycka, hälsa, stillhet och mening i livet.

Du hittar också möjligheter att kommentera och lägga till egna tankar om glädjeforskningen. Läs vidare och hitta redskap för att bygga en lyckligare dig! Om du vill ha ännu mer information, ta den här quizen för att se om din livsstil faktiskt gör dig lycklig!

1. Vänlighet är smittsam

När människor ser andra gör något slag, är de mer benägna att göra det också, vilket kan leda till andra stora fördelar för givarna. Och tänk bara: om vi var alla lite snällare, hur mycket mindre stress skulle det finnas i världen?

2. Helgerna är verkligen bra för oss

Arbetare, även de med intressanta jobb med hög status, är verkligen lyckligare i helgen. Hur kan den här kunskapen hjälpa dig att lindra stress under veckan?

3. Att vinna lotteriet kommer inte att hålla dig lycklig

Det är bra att vinna lotteriet kan göra dig lycklig i början, men den lyckan försvinner ganska snabbt. massor av pengar skapar inte bestående lycka (eller, för den delen, varaktig stressavlastning).

4. Positiva Affirmations Arbete - Och Gör inte

Det är ett knep att använda positiva affirmationer; De måste anpassa vissa kriterier för att vara effektiva. Var säker på att du inte slösar bort tid och energi på att upprepa positiva uttrycksfraser till dig själv som faktiskt kommer tillbaka och får dig att känna dig mer stressad! Läs forskningen om positiva affirmationer .

5. Lycka med att ha vad du vill ha ...

och vill ha vad du har! Det är rätt, forskare fann att människor är glada när de får vad de vill ha (inte överraskande) och när de uppskattar vad de redan har. Använd denna information i ditt liv för att främja tillfredsställelse och lindra stress, läs mer om denna tacksamhet-glädjeforskning .

6. Botox kan mildra känslor såväl som rynkor

Forskare fann att de som har injicerats med Botox för att dämpa expressionslinjerna kan känna av sig minskat känslomässigt svar också. Detta kan ge insikt om hur vi kan lindra stress, även om vi inte är Botox-användare. Läs vidare för att få reda på varför.

7. Känsla "i kontroll" gör inte bara dig lyckligare ...

det gör dig friskare också! Forskare kopplade fokus på kontroll med mer positiva hälsoutfall. Läs mer om vad detta kan betyda för dig .

8. Vi kan verkligen äta mer choklad när du känner dig deprimerad

Forskare fann att de som är deprimerade konsumerar en större mängd choklad än de som inte gör det. Hur kan det påverka dig? Lär dig mer om forskningen, och länken mellan choklad och depression .

9. Vänner och sömn är bra för oss

Forskare fann att det var bra för din hälsa att få mer sömn och ha mer socialt stöd i ditt liv.

Intressant kan de båda hjälpa dig att känna sig mindre stressad också. Om du har svårt att sova, kolla in dessa stress- och sömnresurser .

10. Lyckliga människor är motståndskraftiga människor

De som fröser sitt liv med frekventa stunder av positiva känslor ökar deras motståndskraft mot utmaningar. Det är också ett bra sätt att lindra stress och njuta av livet mer. Läs mer om lycka, motståndskraft och "det goda livet" .

11. Tacksamma människor sover bättre på natten

De som journaler om de saker de uppskattar innan de går och sover, har faktiskt bättre sömn! Vilken typ av tacksamhetstidning fungerar bäst?

Läs mer om tacksamhet och sömn , och hitta resurser för båda.

12. Bättre ställning omvandlas till större förtroende

Forskare fann att de som avsiktligt satt sig uppare i sina stolar tenderade att ha större tro på sina egna förmågor. (Och som vi såg tidigare, kan större förtroende och tro på din förmåga att ha kontroll i ditt liv lindra stress!) Läs mer om kroppshållning och självtro .

13. Du kan prata dig själv av stressbelastad

Det är rätt - bara att läsa vissa ord kan hjälpa dig att känna sig mer seriös och mindre stressad. Läs vidare för att se vad de är !

14. Skratt är den bästa medicinen

Skratt, eller till och med förväntan på ett gott skratt, kan faktiskt sänka dina stresshormoner betydligt! Vill du få mer skratt (och mindre stress) i ditt liv? Lär dig om fördelarna med laugter .

15. Positiva känslor kan leda till ett bättre och mer tillfredsställande liv

Att vara säker på att du har en dos av positiva känslor varje dag kan göra mer än att få dig att må bra i några minuter. Regelbundna positiva känslor kan bära vidsträckta fördelar för många områden i ditt liv, så det kan vara särskilt fördelaktigt att fokusera på de positiva och njutna saker som får dig till ett gott humör. Läs mer om de långtgående fördelarna med positiva känslor och hitta sätt att få fler av de goda känslorna i ditt liv.