Fördelarna med att odla tacksamhet för stresshjälp

Har du någonsin märkt att vissa människor verkar kunna behålla en relativt positiv inställning oavsett vad som händer runt dem? Liksom alla kan de uppskatta de goda tiderna, men de verkar också kunna fokusera på det positiva inför vissa ganska negativa händelser. De ser det goda i svåra människor, de ser möjligheten i en utmanande situation, och de uppskattar vad de har, även i förlusten.

Vill du öka din förmåga att behålla en positiv attityd i ditt liv, även i ansiktet av betydande stress ?

Lyckligtvis kan en positiv attityd odlas, med lite övning. Även om vi är födda med specifika temperamentliga tendenser, är hjärnan en muskel, och du kan stärka ditt sinnes naturliga tendens mot optimism om du arbetar på den. Och det kan också vara roligt att arbeta med att bygga din "tacksamhetsmuskel". Men de fördelar du får skulle göra det värt ansträngningen, även om det var en tråkig och svår uppgift.

Medan flera faktorer går in i känslomässig motståndskraft och optimism visar studier att odla en känsla av tacksamhet kan hjälpa dig att upprätthålla ett mer positivt humör i det dagliga livet och bidra till det större känslomässiga välbefinnandet och också medföra sociala fördelar. Kultiverande tacksamhet är en av de enklare vägarna till en större känsla av känslomässigt välbefinnande, högre övergripande livsupplevelse och en större känsla av lycka i livet.

Människor med större grad av tacksamhet tenderar att ha starkare relationer genom att de uppskattar sina nära och kära, och deras kära, känner att uppskattning tenderar att göra mer för att tjäna det. Och för att de som är lyckligare , sover bättre , och njuter av hälsosamma relationer tenderar att vara hälsosamma, är tacksamma människor vanligare att vara hälsosamma människor.

Lyckligtvis kan tacksamhet odlas, och detta kan åstadkommas på flera sätt. Under de närmaste veckorna, försök några av följande övningar, och du bör märka en betydande ökning av dina tacksamhetsfel - du kommer sannolikt att hitta dig själv som märker mer positiva saker i ditt liv, bor mindre på negativa eller stressiga händelser och känslor av "brist" och har en större känsla av uppskattning för folket och sakerna i ditt liv.

Gör försiktiga påminnelser

När du märker att du mumlar om en negativ händelse eller stress i ditt liv, försök att tänka på 4 eller 5 relaterade saker som du är tacksam för. När du till exempel känner dig stressad på jobbet , försök att tänka på flera saker som du tycker om ditt jobb. Du kan göra detsamma med relativ stress, ekonomisk stress eller andra dagliga problem. Ju mer du noga påminner dig om positiva, desto lättare kan ett skifte mot tacksamhet ske.

Var försiktig med jämförelser

Många människor förorsakar sig för onödig stress genom att göra jämförelser. Mer specifikt orsakar de sig stress genom att göra felaktiga jämförelser. De jämför sig bara med dem som har mer, gör mer eller är på något sätt närmare sina ideal och tillåter sig att känna sig underlägsen istället för inspirerad.

Du kan välja att jämföra dig med människor som har mindre än dig (som påminner dig om hur riktigt du är och hur lycklig du är), eller du kan känna dig tacksam för att ha människor i ditt liv som kan inspirera dig. Varken vägen kan leda bort från stress och avund och närmare tacksamhetens känslor. Här är några fler strategier för att minimera stressen i social jämförelse på sociala medier.

Håll en tacksam tidskrift

Ett av de bästa sätten att odla tacksamhet är att hålla en tacksam tidskrift . Inte bara kombinerar du fördelarna med journalisering med det aktiva antagandet av en mer positiv tankegång, du lämnas med en fin katalog med glada minnen och en lång lista över saker i ditt liv som du är tacksam för.

(Det här kan vara underbart att läsa under tider när det är svårare att komma ihåg vad dessa saker är.) Att hålla en tacksamhetstidning är enkel; se denna tacksamhetsartikel för idéer på olika sätt att behålla en.

Eftersom vanor vanligen bildas inom två eller tre veckor måste du aktivt fokusera på att hålla tacksamhet mindre och mindre som du går, och vanan med en mer positiv (och mindre stressinducerande) inställning blir mer automatisk. Och större känslor av känslomässigt välbefinnande kan vara din.

källor:

Adler MG, Fagley NS. Värdering: Individuella skillnader i att hitta värde och mening som en unik prediktor av subjektiv välbefinnande. Journal of Personality Februari 2005.

Emmons RA, McCullough ME. Att räkna välsignelser mot bördor: En experimentell undersökning av tacksamhet och subjektiv välbefinnande i det dagliga livet. Journal of Personality and Social Psychology Februari 2003.