Stressen att arbeta hemifrån

Arbeta hemifrån: Mer stressande än du kanske tror!

Medan många anser att man arbetar hemifrån som ett mål för övergripande balans mellan arbete och liv , rapporterar de som befinner sig i själva verket sitt arbete hemifrån en högre nivå av stress, enligt en studie från 2017 som utförts av FN . Faktum är att i denna studie av 15 länder, däribland USA, Storbritannien, Japan, Indien, Brasilien, Argentina, Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Nederländerna, Spanien och Sverige, upptäcktes att 41 procent av "högt mobila" anställda (de som oftast arbetade hemifrån) ansåg sig också starkt stressade, jämfört med endast 25 procent av dem som bara arbetade på plats.

En del av detta kan bero på att de som arbetar hemifrån står inför en mängd utmaningar som är unika för den här inställningen. En betydande del av denna stress beror dock på ökad användning av mobila enheter, vilket kanske inte är överraskande i ljuset av annan forskning som förbinder högre stressnivåer med vana att ständigt kontrollera sin telefon . Intressant är det flera faktorer som är förknippade med att arbeta hemifrån som både ökar och minskar stressen.

Det är sant att de flesta människor älskar flexibiliteten som följer med att arbeta hemifrån: Stå upp och sova ibland som dikteras mer av ens personliga kropp klocka och smak kan vara underbart befriande. Det kan också gå ur hand och känna sig stressigt att vara fri från den struktur som en gång kände sig begränsad. På samma sätt med friheten från att hantera obnoxious medarbetare . Medan de flesta människor kan tycka om att ha frihet att välja vem de interagerar med varje dag (och älskar att undvika att lyssna på kontorskvaller, klagomål och politik), kan de bli överraskad av den isolering de känner när deras interaktioner inte är automatiska och de måste försöka se någon alls.

Många av dessa faktorer kan balansera varandra utan stress, men den senaste FN-studien tyder på att ökat beroende av mobila enheter kan driva arbetskraftsarbetet över kanten till högre stressområde. Detta högre beroende av smartphones och bärbara datorer är förknippat med högre stressnivåer utöver större social isolering och till och med sömnlöshet, vilka båda är omvänt kopplade till större stress.

Dessa erfarenheter kan komma som en överraskning för någon som är ny att arbeta hemma, men de är vanligtvis upplevda. De är också vanliga källor till stress. Här är mer på dessa och andra utbredda spänningskällor för dem som bor där de arbetar, har noll pendlingstid och kanske inte inser att de inte är ensamma i de överraskande källorna till stress de möter.

Vad är mest stressigt om att arbeta hemifrån?

De flesta människor är överraskad av den stress de känner när nyheten om att arbeta hemifrån bär sig av och stressen i sina utmaningar blir tydligare. Medan dessa stressorer kanske inte är desamma som långa pendeltider, giftiga samarbetsvillkor eller känslan av att aldrig vara ensam, tar de fortfarande en vägtull. Här är några av de vanliga spänningskällorna som många arbets-homers möter.

Brist på struktur

Känna av brist på gränser när du behöver börja jobba (och sluta!), När du behöver gå upp och gå och lägg dig, när du loggar av sociala medier och mer kan du känna dig som sann befrielse. Denna känsla kan emellertid gradvis förvandlas till en känsla av att vara out of control för många som inte förväntar sig det. Flexibla arbetstider kan bli alltför långa arbetstider när du kämpar för att bekämpa distraheringar och få allt ditt arbete gjort, eller de kan vara för korta arbetstider, eftersom andra känner sig berättigade för vår tid eftersom de inte känner igen att de stör "arbetstid" för oss.

Senare sängtider kan glida in i mindre hälsosamma sömnplaner. Och sociala medier kan drifta timmar med produktivitet när vi vet att det finns liten risk för att andra kommer in i vårt arbetsområde och kräver att vi vet varför vi fortfarande är på Facebook eller Twitter.

För många människor kan den struktur som en gång kände kvävande kännas som byggnadsställningar där vi kan strukturera våra liv. Det kan vara svårt att skapa samma struktur om vi inte inser att det måste vara självpålagt. Det kan också vara mer utmanande att fungera så effektivt utan det.

För många distraktioner

Som nämnts glömmer många människor att de som arbetar hemma fortfarande behöver arbeta - inklusive, ibland, de som faktiskt borde göra jobbet!

Det betyder att folk kan ringa hela tiden på dagen och kanske inte förstår det, "Jag är ledsen, jag behöver jobba just nu", är lika giltig som "Tyvärr, jag ringer dig när jag är borta jobba "när de vet att du ställer dina egna timmar. Problemet är att det kan finnas avbrott hela dagen och arbetstimmar måste vara timmar och inte en följd av avbrutna kluster av några minuter i taget, så få av oss arbetar så effektivt på så sätt.

Detta kan också innebära att gästerna över natten kanske inte förstår att personer som arbetar hemifrån kan behöva gå upp och arbeta på morgonen snarare än att ta en lugn brunch, eller de kan behöva ett ensamt utrymme att fokusera eller de kan inte fungera så effektivt när de börjar börja fokusera på sitt arbetsansvar. Solicitorer, familjemedlemmar (särskilt barn), välmenande vänner och grannar kan alla ge distraheringar under hela dagen, men det slutar inte listan över potentiella distraheringar.

E-post, tv och sirensången från sociala medier kan alla slänga bort oss, eftersom det kan tyckas enkelt att hämta några minuter men det är mycket möjligt att vara distraherad i timmar av dessa saker. Sociala medier kan ge ett till synes oändligt utbud av foder att fokusera på. När vi tittar upp kan det vara överraskande men helt möjligt att se att timmarna har gått med liten eller ingen produktivitet, vilket ger mer stress på resten av dagen.

Svårighetsgränser

Att ställa in gränser blir avgörande när du arbetar hemifrån. Detta kan dock vara mer utmanande som många människor förväntar sig. Att ställa gränser med andra , som nämnts, kan vara svårt när folk förväntar sig att du ska ha tid att prata när de gör det. Att ställa in gränser med dig själv kan vara ännu svårare när du känner en brist på motivation. När du jobbar hemifrån så att du kan ta hand om dina barn under dagen eller på eftermiddagen, kan det bli ännu mer utmanande, eftersom du kanske känner dras mellan konkurrerande lojaliteter och överväldigad av ansvaret för dina olika roller. Återigen kan det vara utmanande att sätta gränser i dessa situationer, och dessa gränser kan ständigt utmanas.

Social isolering

De som arbetar hemma kan tycka att ensamheten kan vara ett dubbelkantat svärd. Det är självklart lättare att fokusera när du är i ditt eget hem, utan att några medarbetare kommer från ditt skrivbord för att chatta vid slumpmässiga tider. Men medan denna ensamhet kan känna sig lycklig ibland, när vi inte har något mandat för social interaktion under arbetsdagen - när vi inte automatiskt kör över människor utanför de vi lever med - kan vi bli ensamma innan vi inser det.

Sociala medier kan känna sig som en livscykel för andra, men denna typ av interaktion kan ibland känna sig isolerande, eftersom dessa interaktioner kan känna sig mindre personliga än ansikte mot ansikte möten och konversationer. Medan vi kanske inte behöver tillgripa att måla ett ansikte på en volleyboll och prata med det, kan känslorna av isolering smyga upp och vi kan känna sig mer ensamma än vi förväntar oss. Och med tanke på ensamforskningen känns det inte alltid bra. Social isolering var en faktor som nämndes i FN-studien som var relaterad till ökad stress hos hemmabaserade arbetare.

Brist på fokus

Medan många som arbetar hemifrån är egenföretagare, kan det vara paradoxalt svårt att vara trogen mot dina personliga mål när du har så många distraktioner och energiavlopp . Att behålla fokus på framtiden är viktigt om du har mål för förändringar du vill göra, men att vara motiverad när du är jonglering kan många roller vara en utmaning i sig. Om du hittar din beslutsförsvagning, kan du börja förlora hoppet att du kommer att uppnå de mål du har ställt för dig själv.

Stress associerad med mobila enheter

Medan alla dessa spänningskällor är viktiga fann FN-studien att arbetet hemifrån i sig inte kan vara iboende mer stressabelt än att arbeta på plats, men den ökade stressen från frekvent användning av mobila enheter tycktes vara en betydande källa av extra stress. En del av anledningen är att de som använder mobila enheter sent på kvällen, som de som arbetar hemifrån kan vara mer benägna att göra, kan skada sitt sömnschema.

Faktum är att den här studien visade att den var länkad med frekvent vaken på natten: 42 procent av dem som arbetar hemifrån rapporterar frekvent nattväckning medan endast 29 procent av kontorsanställda rapporterade detsamma. Detta är anmärkningsvärt eftersom dålig sömn kan skapa betydande stress hela dagen av flera skäl. En annan studie visade att användningen av sociala medier ledde till stress på grund av ökad social jämförelse och andra faktorer som du kan läsa om här. En annan faktor som tycktes vara avgörande var jobbintensitet; De som arbetade hemifrån tenderade att ha mer intensiva och krävande jobb. Det kan vara en del av varför de som arbetar på plats kan vara mindre stressade - kanske är deras jobb mindre intensiva. Oavsett, denna konstellation av stressorer tar sin vägtull.

Hur man hanterar stress från att arbeta hemma

Lyckligtvis finns det många verktyg till ditt förfogande och du är inte ensam i att uppleva stress från att arbeta hemma. Medan människor som arbetar tillsammans kan samla och diskutera utmaningarna med att arbeta i sin kontorsmiljö, kanske de som arbetar hemifrån kan behöva vara mer proaktiva för att hitta en plats för att ge och få stöd och att diskutera de utmaningar de står inför. Det kan vara mer utmanande att inse att du inte är ensam i vad du har att göra med.

Nu när du vet hur vanligt vissa av dessa stressorer är, kan du känna dig mindre isolerad i vad du står inför. Du kan också känna dig mer energisk i att ta itu med dessa utmaningar på huvudet och minimera en del av stressen som följer med dem. Här är några beprövade strategier för att minimera stressen att arbeta hemifrån.

Ange ett schema

Medan det är underbart att inte ställa in ditt eget schema är det viktigt att du ställer in ett schema i stället för att arbeta när du hittar tiden. Om du väntar tills du känner dig som jobb, kommer distraktionerna från alla håll och svalker din tid, så att du planerar att hålla fast vid det är en viktig del av arbetet hemifrån för de flesta. Det finns flera användbara knep för att göra det, dock från kalendrar och appar till detaljerade att göra-listor. Här är några saker att tänka på när du bestämmer när du ska arbeta:

Skapa en kohort och håll kontakten

När du känner dig isolerad kan det vara svårt att få så mycket energi att vara produktiv. Dessutom kan det vara mycket obehagligt och svårt att upprätthålla livets karriär. Om du jobbar hemifrån och känner lite för ensam är det viktigt att du tar ansvar för ditt eget sociala liv. Du kan skapa ditt eget stödjande nätverk av kollegor, kollegor i hemmet, eller likasinnade individer relativt enkelt via sociala mediegrupper, planerade möten eller till och med textchattgrupper. Du kan också hitta redan etablerade grupper via sociala medier eller online.

Poängen är att identifiera personer som delar dina behov eller perspektiv, samla dem in i en grupp och dra nytta av den gruppen! Denna grupp kan känna sig som en livlinje när du behöver någon som förstår eller vill känna sig som en del av ett stödjande samhälle. Resten är upp till dig.

Belöna dig själv

För att hålla din motivation upp, är det viktigt att skapa dina egna personliga belöningar. I själva verket tar ett steg tillbaka, det är en bra idé att bryta upp uppgifterna i mindre, praktiska steg. Men det är uppenbart att det är upp till dig att göra din arbetsliv behaglig, för att du ska kunna känna dig uppskattad (även om du själv är den enda som uppskattar dig) och göra framåtblicket en vanlig del av ditt liv. Du kan göra det genom att bryta ner dina uppgifter i mindre mål och sedan belöna dig själv för att ta varje steg. Detta håller människor motiverade och glada att släppa tröst och flytta mot det liv de verkligen vill ha, även om det tar en långvarig ansträngning att komma dit. (Tips: belöningar behöver inte vara matbaserade för att vara givande!)

Få bekväma ord nr

Du kommer att möta många förfrågningar, varav du måste neka om du vill ha tillräckligt med tid för att få allt gjort. Det kan vara förvånansvärt svårt att säga nej till människor du inte verkligen är skyldig din tid till, helt enkelt för att de flesta av oss kan hitta anledningar till varför ett "ja" är ett helt rimligt svar. Vi kanske tänker på deras behov och ser oss själva som ett bra svar för dem, och inte inser det säger ja till dem betyder att vi säger nej till oss själva. Vi kan involvera våra egos. Oavsett utmaningen, inser det att säga nej till den tid som dränerar du inte planerar för ofta betyder att säga ja till det liv du verkligen vill ha, ett steg i taget.

Skydda din sömn och använd inte mobilenheter sent på kvällen

Du kanske redan vet att detta är ett nej, men gör det ändå, eller du kanske inte är medveten än, men med hjälp av skärmar sent på kvällen kan du ändra dina sömnmönster och göra det svårt att sova. Det kan också göra dig mer vaken under natten. Eftersom hälsosam sömn är viktig för din produktivitet, gör vad du behöver göra för att skydda din sömn. (Detta inkluderar att sätta in en sängtid för dig själv och hålla fast vid det.) Detta kan vara ganska utmanande, men väl värt ansträngningen.

Ett ord från

Medan du arbetar hemifrån kan du få en fantastisk känsla av frihet och flexibilitet samt en kostnadsfri pendling, det finns fallgropar och dolda stressorer att vara medvetna om. Genom att fokusera på vad du kan göra för att mildra denna stress kan du njuta av de extra fördelarna med en arbets-från-hem-situation utan den extra stressen. Detta är ett utmärkt steg mot att uppnå en ideal balans mellan arbete och liv.

> Källor:

> Eurofound och Internationella arbetsbyrån (2017), Arbeta när som helst, var som helst: Effekterna på arbetsvärlden , Europeiska unionens publikationsbyrå, Luxemburg och Internationella arbetsbyrån i Genève.

> Stress i Amerika Survey , American Psychological Association, 2017.