Sluta röka från att bli ett återfall

Att röka en cigarett raderar inte all rökfri tid du har ackumulerat. För vissa människor är det så demoraliserande att börja om från början efter att ha släppt dem, att de riskerar att ge upp helt och återvända till rökning på heltid.

Hur du väljer att gå vidare med en rökning är upp till dig. Gör vad du är bekväm med, men se till att du tar lite tid att analysera och korrigera det felaktiga tänkandet som gjorde att du kunde hämta den cigaretten och röka den i första hand.

Den verkliga risken att röka några fågelar

Fysiskt har du återinfört nikotin i din kropp. Rökare är nikotinmissbrukare. Vi är inte starkare än drogen. Testa det när du har slutat, och du riskerar att återvända till heltid röka snabbare än du kanske tror. Det enda säkra sättet att hålla den inre missbrukaren i kontroll är att hålla nikotin ut.

Psykologiskt signalerar den enda cigaretten en förändring i tankegång som behöver åtgärdas. Cigaretter tänds inte och hoppar in i våra munnar.

Nästan alltid börjar skiftet mot rökning långt före själva händelsen. Ta reda på vad som utlöstes och sedan komma fram till en plan för att undvika samma fallgrop i framtiden.

Återhämtning från nikotin kommer gradvis . Det kommer att vara utlösare som ger starka uppmaningar att röka när du flyttar genom rökstopp, men det kommer inte alltid att vara så. Varje gång du möter en av dessa uppmaningar loggar din hjärna den och bryter den kopplingen till rökning bit-by-bit.

Med tiden kommer triggare att röka vara sällsynt att obefintlig. För nu, använd dock den planen du tänkte göra dig igenom dem utan att lysa upp.

Kom ihåg dina skäl för att sluta

Dyk tillbaka till varför du slutar röka i första hand. Tänk på hur du kände på din avslutade dag.

Ingen av orsakerna till att du hade när du slutade röka är något mindre sant idag.

Det är lätt att förlora vikten av vad du gör när du får några månader med rökfri tid under ditt bälte. Kanske är den kroniska hostan borta, eller du har övertygat dig själv om att sluta inte är så svårt och du kan röka en dag och få dig tillbaka till ditt slut.

Tro inte på det! Du har junkie tankar . Nikotinberoende släpper inte lätt och om du tänds kommer du snabbt att bli påminnet om hur sant det är.

Granska din lista med skäl , starta en lista nu om du inte har en. Läs allt du kan hitta om effekterna av rökning , även om du har läst allt innan. En uppdatering hjälper till att bygga upp din säkerhetskopia.

Återfall är en luddig sluttning

Om du har haft en rökning, är det viktigt för dig att göra jobbet för att få huvudet tillbaka i spelet. Det kan inte vara lätt, men det är värt det.

Var tålamod och ge dig själv den tid du behöver för att låta dig läka, både fysiskt och emotionellt.

Dagen kommer när rökning är ett avlägset, fristående minne. När det gör kommer du att vara tacksam att du fastnat med ditt avsluta program genom tjock och tunn.