Praktiska tips för den första veckan av rökavbrott

Använd dessa idéer för att hantera nikotinuttag

Du kanske känner att du är på en berg-och dalbana under de första veckorna av rökningstopp. Oavsett om du använder sluta hjälp av något slag eller gå kall kalkon, kommer du att känna lite obehag på grund av nikotinuttag.

Vissa människor har mer problem med den första veckan, och andra med den andra, men den goda nyheten är att för de flesta ex-rökare är det värsta av fysiskt avbrott från nikotin över inom de första två veckorna av rökningstopp.

Fysiskt reagerar din kropp på frånvaron av inte bara nikotin utan alla andra kemikalier i cigaretter som du har inhalerat 20 eller flera gånger om dagen i flera år. När försörjningen blir avskuren, kan du förvänta dig att känna effekterna av det.

Influensaliknande symtom är vanliga under de första veckorna av rökningstopp. Mängden obehag du upplever beror delvis på hur bra du tar hand om dig själv under denna fas. Följ tipsen nedan för att hjälpa dig att minimera effekterna av fysiskt och mentalt utslag från nikotin.

Avsluta tips för den första veckan av rökavbrott

1) Ät en välbalanserad diet.
Behandlingar är bra, men var försiktig så att du inte går överbord med fela livsmedel just nu. Din kropp arbetar hårt för att utvisa toxiner under uttagsprocessen, och det tar energi. Välj mat som ger dig det bränsle av hög kvalitet du behöver. Undvik de tomma kalorierna av skräpmat.

Hoppa inte över måltiderna. Hoppade måltider kommer förmodligen att lämna dig med lågt blodsocker, vilket kommer att utlösa uppmaningen att röka. Hoppade måltider betyder vanligtvis mer snacking också, något du vill undvika. Syfta för tre större eller 5 mindre måltider om dagen, beroende på vad du föredrar.

2) Ta ett multivitamin.
Rökning utplånar våra kroppar av näringsämnen.

Ge dig själv ett boost med hjälp av ett multivitamin. Detta kombinerat med en bra kost hjälper dig att hålla den trötthet som ofta uppstår vid nikotinuttag till ett minimum.

3) Förvara kylskåpet med hälsosamma mellanmål.
Ha små påsar med bite-size färska grönsaker inom räckhåll. Selleri och morotspinnar med låg fetthalt ranch dressing eller tzatziki sås för doppning gör ett bra mellanmål.

Färsk frukt, som ananasbitar, bär, melon eller andra frukter under säsong, kommer att tillfredsställa din söta tand om de är rena och redo att äta när du letar efter ett mellanmål. Bra frysdiskar inkluderar italienska is och frusna druvor.


4) gå ut på en promenad
En kort promenad varje dag - så lite som 15 minuter till och med, kan arbeta underverk för att slå tillbaka rökning uppmanar och förbättra humör . Övning frisätter också endorfiner, "mår bra" hormon. Så, ta en promenad runt kvarteret en eller två gånger om dagen. Du kommer komma tillbaka uppdaterad och avslappnad.

5) Drick mycket vätskor, särskilt vatten.
Vatten hjälper dig att spola resterande toxiner från att röka ut ur kroppen snabbare. Det fungerar också bra som en craving buster . Drick vatten innan du snackar och du ska äta mindre. Vatten är en viktig del av din kost. Håll dig välhydrerad, och du kommer att må bättre i allmänhet.

Det kommer i sin tur hjälpa dig att hantera abstinenssymptom lättare.

Prova också örtte eller fruktjuicer. Begränsa kaffe, läsk och alkohol - de kan öka trangen att röka.

6) Håll några varor i din bil.
Om du spenderar mycket körtid, har du några saker som är praktiska för att hjälpa dig att passera tiden bekvämare. Drick lite av det vattnet vi pratade om medan du kör. Håll en flaska eller två i bilen hela tiden. Spara också en påse med hårda godis och lollipops i handskfacket och ha några strånar eller kanelstänger tillgängliga för att tugga på.

7) Gör lite djup andning.
Cravings slog vanligtvis snabbt och med kraft.

De är starkast i början och blekna i intensitet inom 3-5 minuter. Var inte panik när du får ett lust att röka. Ta några ögonblick för att koncentrera dig på din andning. Stäng dina ögon om möjligt och andas långsamt in och ut. Låt krävet tvätta över dig som en våg medan du fokuserar på din andning. Intresset kommer att passera och du kommer att lämnas känna sig starkare för att ha lyckats övervinna det.

8) Distrahera dig själv .
Det vi uppmärksammar har en vana att växa. Låt inte tankar om rökning springa okontrollat ​​genom ditt sinne. Nyp dem i knoppen genom att identifiera dem och vidta åtgärder för att ändra din tankegång. Använd den här listan över 101 saker att göra i stället för att röka på idéer, eller skapa en egen lista över aktiviteter du kan göra när uppmaningen träffar.

9) Belöna dig själv.
Kom upp med en lista med små presenter som du kan ge dig själv varje dag. Ta ett varmt bad. Köp ett nytt ljus. Läs en rolig tidning. Hämta någon annan i familjen för att laga middag. Små dagliga belöningar kommer att öka dina sprit och förbättra din beslutsamhet för att hålla slut.

10) Få mer sömn.
Tidigt upphörande är tröttsamt. Din kropp är stressad och så är ditt sinne. Tillåt mer tid att sova om du behöver det. Oroa dig inte, trötthet kommer inte att vara kvar. Din energi kommer snart tillbaka.

11) Ändra dina vanor. Använd en annan väg till jobbet, äta frukost på en annan plats, eller gå upp och hoppa in i duschen före den första koppen kaffe. Förvänta dig att känna dig besvärlig, till att börja med, men gör inte panik. Ju mer övning du lägger på nya rutiner, desto bekvämare blir de. Så småningom kommer de nya rutinerna att bli normen.

12) Gör något för att minska din stress. Vi använde alla cigaretter som vår go-to stress neutralizer och nu måste vi börja arbeta med att hantera spänning på nya sätt. Ta en varm dusch, läs en bok eller gå ut för en snabb promenad runt kvarteret.

Och några fler tips ...

Stöd

Tänk på att titta på ett Internet-supportforum för att röka upp. Det finns inget mer gynnsamt för att hantera upp-och nedgångar som kommer med nikotinuttag än att få hjälp från människor som har gått igenom det.

Läs hur andra har överlevt nikotinuttag.

Medan den första veckan av rökavbrott är intensiv för nästan alla, kom ihåg att bättre dagar är framåt. Obehagarna är alla tillfälliga, så gräva dina klackar och gå på avstånd. Det är värt det!