Hur man hanterar svåra människor och undviker konflikter

Forskning visar att stödjande relationer är bra för vår mentala och fysiska hälsa. Att hantera kroniskt "svåra" människor och upprätthålla pågående negativa relationer kan dock faktiskt skada vår hälsa. Stressbelastningen kan påverka oss emotionellt och fysiskt. På grund av detta är det en bra idé att minska eller eliminera relationer som är fyllda av konflikter när det är möjligt.

Men vad gör du om personen i fråga är en familjemedlem, medarbetare eller någon som annars inte lätt kan eliminera från ditt liv?

Följande är tips för att hantera svåra människor som är i ditt liv, för bättre eller för värre.

Håll konversationerna neutrala

Undvik att diskutera splittrande och personliga problem, som religion och politik, eller andra frågor som tenderar att orsaka konflikter. Om den andra personen försöker engagera dig i en diskussion som förmodligen blir ett argument, ändra ämnet eller lämna rummet. Om du är osäker på om din konversationsstil är för självförklarande eller inte självförklarande, kan den här frågesporten hjälpa till.

Acceptera verkligheten av vem de är

När du arbetar med svåra människor, försök inte ändra den andra personen. du kommer bara att komma in i en maktkamp, ​​orsaka defensivitet, bjuda in kritik eller på annat sätt göra saken värre. Det gör dig också en svårare person att hantera.

Vet vad som står under din kontroll

Ändra ditt svar till den andra personen; Det här är allt du har kraft att ändra. Till exempel, känner inte att du behöver acceptera missbruk. Du kan använda assertiv kommunikation för att dra gränser när den andra personen väljer att behandla dig på ett oacceptabelt sätt.

Skapa hälsosamma mönster

Kom ihåg att de flesta förhållandeproblemen beror på en dynamik mellan två personer snarare än att en person ensidigt är "dålig". Chansen är bra att du repeterar samma mönster av interaktion om och om igen; Om du ändrar ditt svar kan du få ut ur den här rutan och svara på ett hälsosamt sätt kan förbättra dina chanser att få en friskare mönsterbildning.

Här är en lista över saker att undvika vid hantering av konflikter . Gör du någon av dem? Här är också några hälsosamma kommunikationsförmågor att komma ihåg.

Se det bästa i människor

Försök att leta efter de positiva aspekterna hos andra, särskilt när du arbetar med familjen och fokusera på dem. (Att utveckla dina optimism och reframing färdigheter kan hjälpa här!) Den andra personen kommer att känna sig uppskattad, och du kommer sannolikt att njuta av din tid tillsammans mer.

Kom ihåg vem du hanterar

Att se det bästa i någon är viktigt; men låtsas inte att den andras negativa egenskaper existerar. Berätta inte dina hemligheter för en skvaller, lita på en fling eller leta efter kärlek från någon som inte kan ge den. Det här är en del av att acceptera dem för vem de är.

Få support där du kan hitta den

Få dina behov uppfyllda från andra som kan möta dina behov. Berätta för dina hemligheter för en pålitlig vän som är en bra lyssnare , eller bearbeta dina känslor genom journalisering , till exempel. Lita på människor som har visat sig vara pålitliga och stödjande, eller hitta en bra terapeut om du behöver en. Detta kommer att hjälpa dig och den andra personen genom att trycka på relationen och ta bort en konfliktkälla.

Låt gå eller få utrymme om du behöver det

Vet när det är dags att avstå själv och göra det.

Om den andra personen inte kan vara omkring dig utan att motverka dig kan det vara viktigt att minimera kontakten. Om de ständigt förolämpar, är det bäst att klippa band och låta dem veta varför. Förklara vad som behöver hända om det någonsin ska vara ett förhållande och låt det gå. (Om den förekommande parten är en chef eller medarbetare kan du överväga att byta jobb.)

tips:

  1. Försök att inte placera skyll på dig själv eller den andra personen för de negativa interaktionerna. Det kan bara vara ett fall av dina två personligheter som passar dåligt.
  2. Kom ihåg att du inte behöver vara nära med alla; Att bara vara artig går långt för att skapa harmoni.
  1. Arbeta för att upprätthålla en humoristisk känsla - svårigheter rullar mycket lättare av ryggen. Utställningar som "The Office", "Modern Family" och böcker som David Sedaris Naked kan hjälpa dig att se humor i hanteringen av svåra människor, särskilt om de är människor du älskar.
  2. Var noga med att odla andra mer positiva relationer i ditt liv för att kompensera den negativitet som dessa utmanande relationer kan ge.