Lunchtime Stress Relief Strategies

Det finns flera effektiva sätt att närma sig stresshantering. Du kan ha en blandning av kortvariga stressavlastare som fungerar för dig i en nypa; Dessa kan lugna dig och vända kroppens stressrespons när du känner dig stressad. Du kan också upprätthålla vanliga vanor som bygger motståndskraft mot stress; du väntar inte tills du är i en kris för att träna dem, och de hjälper dig att känna sig mindre reaktiv i vilken stress som helst. Helst, om du kan behålla en vana som främjar motståndskraft mot stress, men också övar det i en tid när du kan ha en måttlig mängd stress att hantera, upplever du några av fördelarna.

Det är därför det är en bra idé att behålla en lunchtid stressavlastning vana. Som de flesta terapeuter och tränare kommer att berätta för dig är ett av de mest effektiva sätten att upprätthålla en hälsosam vana att bygga upp det i ditt schema genom att fästa det på något du redan gör. Eftersom vi alla äter lunch, är det bekvämt att lägga en vana på din lunchpaus och det fungerar. Det är också en bra tid för stresshantering: du kan ha ackumulerat lite stress redan från din dag och lindring av stress under lunchen ger dig chans att börja färsk från en bättre plats under andra halvan av arbetsdagen och kommer sannolikt hem mindre stressade än vad du skulle ha varit i slutet av dagen.

Det finns många sätt att passa lite stressavlastning i ditt lunchtidsfönster. Följande är några av de mest effektiva stressavlastarna som du kan träna vanor som verkligen bygger motståndskraft om du regelbundet praktiseras - men den här listan är utformad för att bara komma igång. Om du, efter att ha försökt några av dessa, börjar att komma med dina egna rutiner, så är det också bra! Bara så länge du gör något du kan hålla fast vid och det fungerar för dig är du på rätt väg.

1 - Ät Mindfully

Zero Creatives / Cultura / Getty Images

Precis som andning är chanserna ganska säkra att du ska äta under lunchpausen, men hur du äter kan omvandla upplevelsen till en stressavlastare. Mindful äta är en form av meditation som också kan hjälpa dig att lindra stress och kanske äta mindre medan du njuter av din mat mer. (Det här är perfekt om du också försöker hålla sig i form.) Bara fokusera på varje bit du tar, njut verkligen av känslan av maten som går ner och vara i nuet genom att märka och fokusera på alla involverade fysiska känslor. Detta kan göra din måltid känns mer uppfyllande och din stress känns längre bort.

2 - Öva övningar med övningar med visualiseringar

Kreativa RF / Yuri_Arcurs / Getty Images

Du kommer att andas under lunchen, men du kan också göra det andningsarbetet för dig. Andningsövningar erbjuder en underbar, bekväm form av stressavlastning. De kan praktiseras var som helst och kan hjälpa dig att vända kroppens stressrespons när du känner dig överväldigad, även när du försöker hantera stressorn.

Nyckeln till att vrida den här spänningsapparaten till en motståndskraft byggare är övning, så att ha en lunchtid som innebär andning övningar kan verkligen hjälpa dig att lindra stress på kort sikt och på lång sikt. För att maximera upplevelsen, föreslår vi att du lägger till några visualiseringar på träningen: föreställ dig att du själv kan göra en utmaning som du möter för närvarande, minns en framgång du tidigare upplevt eller bara visualisera dig själv avslappnande på stranden. De två första kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker på jobbet, och den tredje kan hjälpa dig att känna att du har haft en bra paus. Hur som helst kan detta vara en väldigt hjälpsam vana att behålla.

3 - Ta en livlig promenad

Adam Crowley / Getty Images

Övning är ett av de mest effektiva sätten att hantera stress. Det ger ett utlopp för frustration, det släpper ut endorfiner för att lyfta ditt humör, det ger långvarig motståndskraft om du övas regelbundet, och i fall som promenader kan det bokstavligen ta dig till en bättre plats. Om du arbetar på ett kontor kanske du vill ta dina skor istället för din bil när du går till lunch - hitta en plats du kan gå till, och låt det vara din stressavlastning. Om du arbetar hemifrån kan du göra samma sak, eller du kan ta en promenad runt ditt grannskap före eller efter att du äter, som en del av din lunchpaus. En cykeltur fungerar också bra!

4 - Hitta en lugn plats

Creative RM / ballyscanlon / Getty Images

Att bara hitta en plats att ha lite tyst tid kan vara bra för stressavlastning. Om du kan hitta en bänk i en vacker park nära dig där du arbetar eller en plats vid en fontän, kan sevärdheter, ljud och känsla av naturen hjälpa dig att känna dig mer jordad och mindre förankrad i stress. Lägg en tyst meditation till rutinen och du kommer att bygga motståndskraft mot stress och bygga en vana som också kan ge många andra hälsofördelar.

5 - Practice Office Yoga

StockLib / Getty Images

Det här är definitivt lättare att göra om du arbetar hemifrån, men det finns några enkla yoga-drag som du kan träna på ett kontor eller till och med på ditt skrivbord. Om du har någon integritet (eller är bekväm nog med dina medarbetare) kan du passa in i några snabba sträckor. Detta kan lindra spänningen i din kropp och sinne, speciellt om du kan ha en mer robust yoga övning efter arbete.

6 - Njut av musik

Maskot / Getty Images

Du kan aktivera din kropp eller slappna av den med rätt musik . Du kanske har hört att klassisk musik ger många fördelar, men verkligen, vilken typ av musik du tycker om kan ge en fördel. Musik med ett snabbt tempo kan verkligen aktivera din fysiologi, och musik med ett lugnt tempo kan slappna av din kropp och själ. Om du hittar texter som talar till dig och det humör du är närvarande i (eller skulle vilja vara med), har du sedan ett bra sätt att lindra stress medan du äter - eller medan du går eller kör till lunch. (Om du är självmedveten om att dela dina låtar är öronproppar alltid trevliga att ha.)

7 - Tacksamhet Journaling

peter zelei / Getty Images

Att förändra ditt fokus från vad som spänner dig till vad som välsignar dig kan ha en verklig inverkan på ditt humör och din övergripande välbefinnande. Vi rekommenderar att du håller en daglig lista över tre saker du är tacksam för , vilket kan lyfta dina sprit och har kopplats samman med mycket forskning med större motståndskraft och ökade resurser. Detta beror på att när du är i ett bättre humör är du mer benägna att se möjligheter och dra nytta av dem. Vilken stor sinnesstämning att komma in på jobbet!

Få mer information om stress och resurser för att hjälpa dig att hantera det kan hjälpa dig att bygga vanor som kan hjälpa dig att hantera stress när ditt stressrespons utlöses.