Stresslindrande vanor att bygga motståndskraft

Nu om du har lärt dig några av de grundläggande andningsövningarna, skiftar ditt fokus och säger nej när du behöver - nu är det en bra tid att ta saker på en djupare nivå. Om du har blivit bekväm med att använda andningsövningar när du känner dig överväldigad av stress kan du proaktivt fördjupa din övning och bygga motståndskraft genom att utveckla en meditationspraxis. Om du har lärt dig att flytta ditt fokus till det positiva när du känner dig frustrerad kanske du vill undersöka några av dina vanliga tankemönster och medvetet flytta ditt fokus till kognitiv omstrukturering och utveckla större optimism. Om du har förenklat genom att bli bättre på att säga nej , kanske du vill försöka skapa en specifik plan för att ta itu med dina toleranser . Läs vidare för att se varför förändringar som dessa är väl värda insatsen och att få andra idéer att bygga på dina strategier för stresshantering. Följande är några sätt att gå djupare med stresshantering för att hitta mer varaktiga och långtgående resultat.

Andningsövningar

Andningsövningar är en av mina bästa rekommendationer eftersom de fungerar bra, de kan användas var som helst och när som helst och är enkla att behärska. De ger en snabb väg till avkoppling, vilket gör att du kan stänga av din kropps stressrespons när du möter kronisk stress och därigenom undviker många negativa effekter som kommer från det. Om du gillar hur andningsövningar fungerar för dig och vill ha mer av denna typ av stressavlastning, kan följande spänningsavlastningstekniker hjälpa dig att hitta djupare fördelar i en liknande ån.

1 - Meditation

ULTRA F / Photodisc / Getty Images

Meditation innebär andning och mindre - du bygger på dina andningsövningar, men du fokuserar på att rensa ditt sinne mer, och du försöker göra det till en mer regelbunden övning. Meditation har studerats något i stor utsträckning och har visat sig medföra många viktiga stressavlastningsfördelar , så det är värt att ta saker till den här nivån om du kan. Att lära sig att rensa ditt sinne medan du andas kan öppna en ny dimension av stressavlastning som påverkar din kropp och ditt sinne i högre grad.

Mer

2 - Yoga

Yoga omfattar andningsövningar och kan även inkludera en meditativ komponent, men innefattar också fysisk rörelse som kan ge större flexibilitet och allmän fysisk kondition. Du andas djupt och stadigt när du rör dig genom ställningarna (som kan väljas och ändras för att passa dina behov) så att du skapar en helkroppsupplevelse som kan ge varaktig avkoppling.

Du kan lära dig att träna yoga själv, med videor eller interaktiva program, eller i en levande klass, beroende på dina personliga behov. Jag rekommenderar att du tänker på dina mål - vill du vara fysiskt utmanad eller fysiskt avslappnad, till exempel - och gå därifrån.

3 - Visualiseringar

Om du är bekväm med andningsövningar och inte vill ha en drastisk förändring av din praxis, kanske du bara vill lägga till några visualiseringar när det är bekvämt. Visualiseringar gör det möjligt för dig att flytta försiktigt från en stressad sinnesstämning till en mer optimistisk, hoppfull, självsäker och proaktiv.

Om du är angelägen om att utföra på ett test, möter en utmanande person i ditt liv eller möter ett mål som känns lite bortom din komfortzon, kan du se till att du känner dig mer självsäker och energiserad när du visualiserar dig själv möta dessa utmaningar i det verkliga livet. Om du bara behöver en mental paus, kan du visualisera dig själv i en avkopplande miljö som ett vattenfall eller en strandscene, för att du ska kunna avlägsna dig själv från stressen du möter också. Det är ett annat lag av avslappning utöver bara andningsövningar, och det har varit effektivt för många.

Hitta fler sätt att lindra stress

Det här är några sätt att bygga på tekniker för stressavlastning som du redan kan använda. Det finns många, många fler sätt att lindra stress. Här är några fler idéer du kan genomföra.