Supplerande matning för att behandla ätstörningar

En av de viktigaste delarna av återhämtning från en ätstörning är näringsrehabilitering . Det innebär att man konsumerar tillräckligt med kalorier med jämna mellanrum för att tillgodose kroppens behov och låta det läka. Människor i alla könen, åldrar, former och storlekar kan ha ätstörningar och oordnad ätning . du kan inte berätta om någon är frisk eller sjuk bara från att titta på dem.

I denna artikel kommer vi att diskutera rollen som kompletterande utfodring vid behandling av ätstörningar, från orala näringstillskott som Säkerställ eller Boost till användningen av olika typer av matrör.

Några viktiga begrepp om näringsrehabilitering

Först och främst, vad innebär exakt näringsrehabilitering, även kallad refeeding, medför? Eftersom patienter med ätstörningar ofta är undernärda - oavsett kroppsvikt - det är en individualiserad process som idealiskt sker under expertvård av en registrerad dietist , helst en som har expertis i ätstörningar. En progressivt ökande måltidsplan upprättas, vanligtvis bestående av mat och snacks som är välbalanserade. När någon är undernärd på grund av kaloriavskrivning (begränsning av kalorier, rening eller till och med en intensiv diet) blir deras ämnesomsättning väldigt långsam för att bevara kalorier och försvara kroppens vikt.

Så här överlevde vi hungersnöd som en art.

När människor med ätstörningar börjar göra återställningsarbete kan det vara skrämmande att föreställa sig att äta mer än det minsta lägsta som ätstörningen har tillåtit. När allt kommer omkring, kan den äta störningsröst vara hög, medel och mycket krävande. Men våra kroppar är mirakulösa och mycket smartare än vi ger dem kredit för.

Börjar att äta mer kalorier - säg 1600 eller mer om dagen - gör en sak fysiologiskt: Det ökar personens ämnesomsättning utan att orsaka viktökning. Du läser det rätt. Det betyder att när någon som har begränsat kalorier, och är frustrerad att deras vikt inte längre kommer att minska (och känns troligen trött och trött och vridsig), börjar äta minst 1600 kalorier om dagen, kommer deras vikt sannolikt att förbli stabil, medan deras ämnesomsättning går snabbt upp.

Otroligt nog, när tidigare undernärda människor fortsätter genom näringsrehabiliteringsprocessen blir de hypermetaboliska . Det vill säga, de kan behöva konsumera 3000 eller mer kalorier om dagen bara för att återställa 1-2 pounds kroppsvikt per vecka. Det finns risker för återfall, inklusive en minskning av fosforhalten, kallad hypofosfat. Tidigare var rekommendationen att kalorier bör startas väldigt långsamt för att undvika hypofosfat. Nya studier har dock visat att det är faktiskt mycket bättre att få metabolismen att gå, närma kroppen och sinnet, och börja inte för långsamt, och fosfornivåerna går bra.

Hur man får de kalorierna i

Frågan är då: Hur får vi de kalorierna i? De flesta med ätstörningar kan äta regelbunden mat , och vanlig mat är alltid det bästa sättet att få i sina kalorier och mikronäringsämnen.

Men ibland när näringsbehoven är riktigt hög är det bara svårt att konsumera allt som mat. I dessa fall är ett mycket tätt tillskott, såsom Trygg Plus (vid 355 kcal / flaska) eller Magic Cup (vid 290 kalorier i 4 uns) lättare på full mage än samma kalorier i fast mat.

Vissa dietitians väljer att bestämma måltidsplaner där huvudmåltiderna (frukost, lunch och middag) håller sig konsekvent genom refeeding, men snacks ökar med tiden, ibland med hjälp av ett tillägg. På detta sätt när målviktintervallet har uppnåtts ändras tillägget och storleken på mellanmålen men huvudmåltiderna är desamma på en underhållsplan som orsakar mindre ångest kring förändring.

Dessutom behöver vissa patienter "initialisera" sina kalorier. När du äter en mängd fasta livsmedel är för läskigt för ätstörningen, får du bara kalorierna genom att komplettera är helt acceptabelt. Målet är givetvis alltid att återvända till att äta en mängd olika livsmedel. För dem som tar upp frågan om kosttillskott är mindre "riktig" mat eller för bearbetad, skulle vi säga: Det finns inget farligare än begränsning. Så om ett tillskott hjälper någon att gå igenom de tidiga dagarna av näringsrehabilitering, är det väldigt bättre än att ställa ut med en värkfull mage.

Matningsrör

Ibland behöver patienter med ätstörningar ett litet, flexibelt rör infört genom näsan, avslutas i magen eller tunntarmen. Dessa nasogastriska (NG) eller nasojejunal (NJ) rör kan ge kontinuerlig näring på egen hand eller kan komplettera matintag under dagen med nattfoder. För patienter med sjukhus kan kombinationen av NG-matar och dagtidsmatsintag hjälpa patienter att ta tillräckligt med kalorier för att utvecklas med viktåterställning och kontinuerlig matning minskar risken för komplikationer som lågt blodsocker.

NG-utfodring kan också hjälpa till att "läka" kalorier tidigt när patienter vill utvecklas i återhämtning men inte är redo att äta. Sällan kan patienter använda NG-rör hemma. Det rekommenderas inte generellt eftersom det finns en stor risk för att patienterna saboterar vård genom att stänga av slangmatningar, inte använda dem ordentligt eller dra ut slangen. Om patienten är så sjuk i sin sjukdom hör de i allmänhet till en högre specialiserad vård . Ett NG-rör kan förbli på plats i upp till 6 veckor med utmärkt försiktighet, men risken för användning är bihåleinflammation (sinusinfektion), återflöde, lunginflammation (när maginnehållet flyter tillbaka upp i matstrupen och ner i lungorna) och stämband irritation eller skada.

Det finns också fler permanenta matningsrör för de med ätstörningar, såsom ett perkutant gastrostomi (PEG) -rör eller perkutantjajunostomi (PEJ) -rör. Dessa kan placeras av en kirurg, en GI-läkare eller en interventionell radiolog. Den viktigaste punkten att göra här är att PEG-rör inte får placeras bara för att någon begränsar sitt intag. Ofta kommer oerfarna läkare att säga om någon med anorexia nervosa, "Sätt bara in en PEG." Om någon begränsar kalorierna genom munnen, kommer de att begränsa kalorier via rör!

PEG bör reserveras för situationer där det enda sättet någon kan få tillräckligt med näring är av PEG. Sådana situationer innefattar långlivade kräkningar, där en PEJ tillåter matning nedströms i magen där den inte kan lösas ut. I överlägsen mesenterisk artärsyndrom, där tarmarna fångas mellan två artärer vid fastställandet av snabb eller överdriven viktminskning, är vårdstandarden att ge en ren flytande diet till tillräcklig viktåterställning. Endast om obstruktionen är för svår bör en PEJ placeras.

Det är viktigt att notera att dessa rör skadade mycket i början, och deras placering är ofta komplicerad av smärta, illamående, smärtsam andning och svårigheter att initiera rörmatning. Att ta bort röret före sex veckor kan leda till katastrofala buksinfektioner. Deras användning bör reserveras för dem med kompetens.

> Källor

> Garber AK, Sawyer SM, Golden NH, Guarda AS, Katzman DK, Kohn MR, Le Grange D, Madden S, Whitelaw M, Redgrave GW. En systematisk granskning av metoder för refeeding hos patienter med anorexia nervosa. Int J Eat Disord. 2016 Mar, 49 (3): 293-310

> Gaudiani JL, Mehler PS. Sällsynta medicinska manifestationer av allvarlig begränsning och rensning: "Zebror", missade diagnoser och bästa praxis. Int J Eat Disord. 2016 Mar, 49 (3): 331-44

> Madden S, Miskovic-Wheatley J, Clarke S, Touyz S, Hay P, Kohn MR. Resultat av ett snabbt återkopplingsprotokoll i adolescent anorexia nervosa. J Eat Disord. 2015 mar 25; 3: 8

> Maginot TR, Kumar MM, Shiels J, Kaye W, Rhee KE. Resultat av ett inpatientreferensprotokoll hos ungdomar med anorexia nervosa: Rady Barns sjukhus San Diego / University of California, San Diego. J Eat Disord. 2017 Jan 3; 5: 1