Vad förväntas på en Hookah Bar

Hookahbarer är kommersiella anläggningar där folk samlas för att röka smaksatt tobak från en vattenpipa.

Andra namn för en hookah bar inkluderar hookah lounge, hookah cafe, hookah den och shisha bar.

Ursprungliga i Indien och sprida sig till flera länder i Mellanöstern, traditionella krokstugor är kaffebyggnader som också tjänar hookah. Utan respekt för muslimska traditioner serverar de inte alkoholhaltiga drycker.

Eftersom de har vunnit popularitet i västerländska kulturer under åren, serverar många hookahbarer i Förenta staterna alkohol tillsammans med mat och en mängd olika tobakssmakar.

Vad är en Hookahbar som?

Hookah barer i USA är ofta inredda i trendiga, moderna teman för att vädja till unga konsumenter. Du kan eller kanske inte hitta alkohol på dessa platser, men många av dem är inställda för att servera den tillsammans med levande musik.

Hookah röks ofta i små grupper, så du kommer säkert att hitta loungen kan rymma det med bönpåse stolar eller bekväma soffor grupperade runt hookah bordet. Med detta sagt kan ensamma lånare enkelt ordna hookah för en, också. Om en annan person vill ansluta sig senare, läggs en extra linje helt enkelt till hookahröret.

Du kanske också kan köpa syre, vilket är ett annat ovanligt erbjudande som ökar rekreations popularitet. Syre som är renare än vad som är omgivande luft bubblas normalt upp genom smaksatt vatten för att andas in under en tidsperiod.

Smaker ger syret ett behagligt doft, och fläktar av syre sniffing hävdar att det hjälper allt från energi ökar till bakslag. Det finns ingen vetenskap för att backa upp det, och de som säljer det är försiktiga att inte göra medicinska påståenden om användning av fritidsanvändning.

Hookahbarer i USA

Hookah barer har sprungit upp framförallt runt college städer i USA.

Samtidigt som rökförbud har blivit strängare med ökad allmänhetens medvetenhet verkar krokarna vara ett undantag med deras förmåga att erhålla inomhusrökningstillstånd. Andra kommersiella platser som är tillåtna rökningstillstånd är cigarrstänger och tobaksproducenter.

De första krokarna i USA var kaffe / tehus som betjänade invandrargemenskaper. Hookah var ett extra erbjudande på dessa anläggningar, inte huvudfokus.

Det förändrade allt när The Hookah Lounge öppnade sina dörrar i Las Vegas, Nevada. Som namnet antyder var hooka det primära erbjudandet, men även alkohol och Mellanöstern mat serverades. Hookah Lounge attraherade i första hand män från Mellanöstern, men drog en mer mångsidig publik över tiden. Idag har The Hookah Lounge två platser i Las Vegas.

Andra emulerade den vinnande formeln, som också ringde sina anläggningar. Det fanns rättegångar inlagda för att skydda namnet, men det var en obetydlig ansträngning. Begreppet hookah-lounge blev synonymt med hookah-upplevelsen, snarare än att beskriva en viss plats.

Ägarna till den första hookah-loungen i Las Vegas tog sig för att kalla sig America's Original Hookah Lounge i annonser för att skilja sig från andra.

Andra länder har också sett en uppblåsning i krokarna. Tyskland, Spanien, Nederländerna och Förenade kungariket har alla krochsalonger och de har till och med vunnit popularitet i Ryssland.

Vad är luftkvaliteten som i en Hookah Bar?

Unga vuxna har tagit sig till denna form av rökning, delvis för att det anses vara en unik och godtagbar sätt att umgås med vänner, men också för att det finns en missuppfattning att vattenpipan är en säker väg att röka tobak. Det är inte, och några av fakta om rökning av hookah kan överraska dig.

Forskare från Johns Hopkins studerade luften i flera hookah barer under en 9 månadersperiod.

I synnerhet mättade de nikotin- och kolmonoxidnivåer , tillsammans med partikelformigt material i hookah-rök mindre än 2,5 mikron.

Deras resultat visade att luften i slutna utrymmen där vattenkroken rökt är belagd med kolmonoxid och andningsartiklar från tobaksröken i koncentrationer som är högre än i offentliga utrymmen där cigarettrökning tillåts. Nikotininnehållet var inte så högt, men det var mätbart.

I en annan studie fokuserade forskare på 55 friska människor med en viss grad av kopplappsrökning i det förflutna. Deltagarna blev ombedda att avstå från all tobaksbruk i en vecka. De tillbringade sedan en kväll att röka på en hookah bar. Urinprover uppsamlades och testades.

Forskare fann att nikotinhalterna efter var så mycket som 70 gånger högre än de före krokenbensexponeringen. Dessutom är NNAL, vilket är ett otäckt cancerframkallande ämne som är specifikt för tobaksrök, närvarande i deltagarna i dubbelt så mycket som tidigare, och VOC, som också är farliga att andas in, upptäcktes i förhöjda mängder mellan 14 och 91 procent.

Medan denna undersökning såg på att röka speciellt, kompletterar den till bilden av de kemikalier som rör sig i luften i en krokbar. Inhalation av luften i det inneslutna utrymmet på en krokar är inte hälsosamt för någon.

Undvik Hookah Rökning och Hookahbarer

Det är ett misstag att tro att vattenpipa är ett säkert sätt att röka tobaks, och det bara för att kroa lounger finns, att de också är säkra.

Tobak är naturligt farligt för din hälsa , oavsett om du röker det eller använder en rökfri sort. Dessutom innehåller alla tobaksprodukter nikotin, så det är också beroendeframkallande . Det bästa sättet att undvika riskerna är att undvika att använda det i någon form.

Tänker du sluta?

Läs detta: Skäl att överväga att sluta röka

Klar att komma igång med rökningstopp?

Börja här: Lär dig att sluta röka (och få det att hålla fast)

källor:

American Association for Cancer Research. Nikotin och karcinogen exponering efter vattenrör rökning i Hookah barer. 16 maj 2014.

Johns Hopkins Bloomberg Folkhälsohögskolan. Studie: Baltimore Hookahbarer innehåller förhöjda nivåer av kolmonoxid och luftnikotin. . 29 maj 2014.