Hälsofördelarna med skratt

Stress relief, immunitet, och mycket mer

Forskning har visat att hälsofördelarna med skratt är långtgående. Studier hittills har visat att skratt kan hjälpa till att lindra smärta, ge större glädje och till och med öka immuniteten. Positiv psykologi benämner benägenheten till skratt och sinne för humor som en av de 24 huvud signaturstyrkor man kan ha.

Tyvärr får många människor inte tillräckligt med skratt i sina liv.

Faktum är att en studie tyder på att friska barn kan skratta så mycket som 400 gånger per dag, men vuxna tenderar att skratta bara 15 gånger per dag. Andra studier finner oss att skratta lite mer än det, men om du frågar mig kan nästan alla vi använda lite mer skratt i våra liv, med tanke på hur fördelaktigt ett gott skratt faktiskt kan vara för våra stressnivåer och övergripande välbefinnande.

Stresshantering Fördelar med skratt

Hur man använder skratt

Skratt är en av mina favoritstrategier för stresshantering, eftersom det är gratis, bekvämt och fördelaktigt på så många sätt. Du kan få mer skratt i ditt liv med följande strategier:

källor:

Bennett MP, Lengacher C. Humor och skratt kan påverka hälsa: III. Skratt och hälsa. Bevisbaserad kompletterande och alternativ medicin.

Bennett MP, Zeller JM, Rosenberg L, McCann J. Effekten av smutsigt skratt på stress och naturlig mördarcellsaktivitet. . Alternativa terapier i hälsa och medicin.

Berk LS, Felten DL, Tan SA, Bittman BB, Westengard J. Modulation av Neuroimmune Parametrar Under Eustressen av Humor-Associated Mirthful Laughter. . Alternativa terapier i hälsa och medicin.

Skinner N, Brewer N. Dynamik av hot och utmaningsbedömningar före stressiga prestationshändelser. Journal of Personality and Social Psychology.

Forskning visar hälsosamma effekter av skratt. Family Practice News.