Varför vuxna behöver Playtime, för

Speltid är inte bara för barn ...

Det är viktigt att din stressnivå och din lyckokvotent att du har minst en aktivitet som du gör regelbundet bara för skojs skull. Hobbys och andra roliga aktiviteter ger ett roligt sätt att skärpa kompetens, uttrycka din kreativitet eller bara slänga av ånga. När du blir riktigt engagerad i en aktivitet du gillar kan du uppleva tillståndet att vara känt som flöde, där din hjärna är i nära meditativ tillstånd, vilket har fördelar för din kropp, sinne och själ.

(Du kan läsa mer om fördelarna med mindfulness och meditation här.)

Hobbys och roliga aktiviteter kan ge extra glädje och lycka till livet, och kan också vara ett bra sätt att lindra stress också. Faktum är att många hobbyister har berättat för mig att de ursprungligen börjat lära sig om sitt intresseområde som en hanteringsmekanism för stress, och att deras hobbyer fortsätter att vara en stor källa till avslappning och stressavlastning. Vissa människor kan till och med ändra sina hobbyer i karriärer och sluta med en livsstil där deras arbete är deras spel.

En annan fördel med kul är hissen i humör som det kan ge. Förutom att bara få positiva känslor i ditt liv kan saker som får dig till ett bättre humör faktiskt göra dig mer motståndskraftig mot stress. Detta är något som har undersökts som en del av psykologins utvidgnings- och byggteori. aktiviteter som ökar vår nivå av positiv påverkan eller ökar vårt goda humör kan leda oss till att vara mer medvetna om resurser i våra liv som kan hjälpa oss att förbli starka inför stress.

När vi är mer medvetna om dessa potentiella resurser tenderar vi att utnyttja dem mer, samtidigt som de bygger motståndskraft och leder till en ytterligare ökning av positiv påverkan - det som ofta kallas "uppåtgående spiral av positivitet", som verkligen kan hjälpa till lindra stress som du står inför, samt framtida stress.

Att njuta av aktiviteter som är rena roliga, kända som nöjen eller aktiviteter som utmanar dig på rätt sätt, kända som gratifikationer , kan leda till denna uppåtgående spiral.

Slutligen kan ha roligt med andra skapa en känsla av samband som stärker relationer och bygger socialt stöd. Bonding med andra medan du har kul är bra för dig, och för dem som är nära dig. Det är mer än en frivolous strävan; det är viktigt för din övergripande välbefinnande.

Är du övertygad än? Om så är fallet kan följande resurser hjälpa dig att upptäcka nya potentiella hobbies som också kan vara bra stressavlastare. Du hittar också information om hur du kommer igång.

Topp 10 Hobbies för Stress Relief

Hitta en ny passion i den här listan över stressavlastande hobbyer och relaterade resurser. Dessa kan utmana dig på ett sätt som lindrar stress, och många av dem skapar också kreativitet.

Roliga stressavlastare

Dessa stressavlastare kan också hjälpa dig att komma i kontakt med din roliga sida. De är bra att prova ensamma, och många av dem är bra som gruppaktiviteter, så du kan hjälpa dig att lindra stress och låt dina vänner eller barn bli med i det roliga också. En av de bästa sakerna om roliga stressavlastare är att de är enklare att underhålla.

E njoy Art Therapy - även om du inte är särskilt "Artsy"

Att njuta av kreativa sysslor kan vara bra för dina stressnivåer, även om (eller kanske speciellt om) du inte är någon som anser sig vara särskilt konstnärlig. Läs mer om varför, och hitta konstaktiviteter som vädjar till dig.