Öva 5-minuters meditation

Prova denna snabba och enkla meditation för stressavlastning

Meditation har många underbara fördelar för stresshantering. En av de mest värdefulla aspekterna av meditation är att det kan bygga motståndskraft över tiden, men det kan också hjälpa dig att känna sig mindre stressad i minuter om det används som ett verktyg för att helt enkelt slappna av din kropp och sinne. Det kan också hjälpa dig att komma in i praktiken att svara på utmaningarna i ditt liv från en mer avslappnad och uppmärksam plats i stället för att reagera på livets utmaningar ur rädsla, och det kan hjälpa dig att komma i praktiken att släppa av grymheter och omdirigera dig ifrån jäsning .

(Läs mer om fördelarna med meditation här.)

Trots de många fördelarna med meditation kan det vara en skrämmande övning att börja. Kanske förvånansvärt försöker många inte meditation eftersom de tror att det är svårt att träna eller bara vara effektivt med regelbundna, långa sessioner. Inte sant! Meditation kan praktiseras på många sätt, så det är nödvändigt att vara en samling tekniker som resonerar med varje individ och med varje persons situation. (Till exempel, om du är en badperson kan den här tubmeditationen vara den perfekta saken för ditt nästa bad, chokladälskare kan i stor utsträckning njuta av chokladmeditationen . De som gillar att flytta kanske föredrar en gångmeditation .) Och medan du kan ta emot De största vinsterna från meditation med frekvent träning, bara fem minuters meditation kan faktiskt ge snabb stressavlastning . Så om du bara har fem minuter för meditation, så här gör du hur man räknar dem:

Här är hur:

  1. Ställ åt sidan . Ställ in en timer i fem minuter, så du kan koppla av och inte oroa dig för att stanna i meditation för "för lång", sakna möten. (Om du har en iPhone kan programmet Healing Music användas som en timer, men den vanliga timern som kommer med de flesta telefoner kan också vara användbar.)
  1. Koppla av din kropp. Stäng bara dina ögon och slappna av. Ta några djupa andetag från din membran och släpp spänningen i kroppen. Försök att visualisera spänningen som lämnar din kropp från huvudet till fötterna, antingen som att föreställa sig att stressen dränerar bokstavligen från dig genom tårna, flyr din kropp med varje andetag eller helt enkelt smälter bort. (Se den här artikeln om andningsövning s för mer om hur du snabbt andas bort din stress.)
  2. Rensa dina tankar. När du arbetar med att rensa tankegångar, istället för att fokusera på "tänker på ingenting", fokusera på att vara "och" när tankar kommer in i ditt sinne, bekräfta dem försiktigt och låt dem gå, återvänder ditt fokus till nuvarande ögonblick igen. Om du fokuserar på hur bra du gör detta blir det fokus. Om du accepterar att ständigt tar ditt sinne tillbaka till det nuvarande ögonblicket är meditationen, blir det mycket lättare att tänka på.
  3. Fortsätt. Fortsätt detta i fem minuter och återvänd till din dag, känner dig mer avslappnad och uppdaterad. Fokusera bara på de känslor du känner i din kropp, fokusera på andan eller fokusera på att släppa taget. Prova denna meditation regelbundet, och du borde känna mindre stressad övergripande.

tips:

  1. Var säker på att du befinner dig i ett bekvämt läge lilla nagande obehag som skrapa kläder eller en besvärlig sittposition kan vara en distraktion från meditation.
  2. Bli inte alltför fokuserad på om du gör det rätt eller inte. (Detta kan faktiskt göra meditation mer stressande!) Tankar kan ofta komma in i ditt huvud; processen att omdirigera ditt fokus till nuvarande ögonblick är där fördelen kommer.
  3. Att spela meditation musik eller använda aromaterapi kan förbättra din övning. De är inte nödvändiga, men de kan lägga till din erfarenhet om du enkelt kan införliva dem.
  4. Meditation har använts för både kortvarig lugnande (det kan vända ditt stressrespons ganska snabbt) och långvarig motståndskraft (regelbunden träning kan hjälpa dig att bli mindre reaktiv mot stress!), Så ofta meditation är ett underbart och effektivt stresshanteringsverktyg .
  1. För bästa resultat, försök att passa in längre meditationssessioner (som 20 minuter eller mer) några gånger per vecka. Då kommer du att bli mer praktiserad med meditation i allmänhet, och de här 5-minuters sessionerna kommer att ha större inverkan när du behöver dem!