Använda guidad bildvisning för stresshantering

Guidade bilder är en effektiv stresshanteringsteknik och har varit populär av flera anledningar. Det kan snabbt lugna din kropp och samtidigt slappna av ditt sinne. Det är trevligt att öva, och inte alltför svårt eller skrämmande att lära sig. Och det kan hjälpa dig att avspänna i några minuter, men kan också vara en användbar strategi för att bibehålla motståndskraft mot stress under svåra tider.

Om det här låter som någonting du kan använda i ditt liv, läs mer om när guidad bildning används och hur det kan vara en användbar spänningsavlastare för dig.

Guided Imagery Effekter på kroppen

Guidade bilder har visat sig ge betydande spänningsreduceringsfördelar, inklusive fysiskt avkopplande av kroppen snabbt och effektivt och till och med att hjälpa deltagarna att komma i kontakt med djupare visdomsnivåer (hålls på undermedveten nivå) som skulle hjälpa dem att bättre hantera sina liv på sätt som skulle minska stressen. Studierna som visar hälsoeffekterna av bilder är så många att många sjukhus inkorporerar bilder som ett alternativ att hjälpa till med behandling. Lyckligtvis är det en enkel nog teknik som den också kan användas hemma med positiva resultat.

Vad är involverat?

Med hjälp av en guidad bildinspelning, en professionell hjälpare, eller ens egen fantasi, kommer de som tränar guidad bildning att komma i ett djupt avslappnat tillstånd och föreställa sig, med stor detalj om alla sinnen, en avkopplande scen.

Denna scen kan vara något i den naturliga världen som ett vackert vattenfall på Hawaii med mousserande och uppfriskande vatten längst ner eller en cool och tät skog där du kan ta en lugnande promenad i fantasin. Det kan också vara en avkopplande eller glad händelse som en livlig föreställd scen där du upptäcker en $ 50 bill på trottoaren och äter en utsökt måltid i en restaurang vid stranden, eller vinna lotteriet och köpa vad du vill.

De varför använder guidad bildvisning för stressavlastning kan också föreställa sig en klok guide med dem, svara på sina frågor och ställa frågor till dem som de måste fundera över för att komma till en bättre plats i sina liv. (Denna "guide" är en representation av deras undermedvetna sinne att de inte i allmänhet kan komma åt.)

Vad är proffsen?

Imagery kan ge avkoppling, insikt och visdom. Det är en fri stressavlastande behandling och kan med praktik göras nästan var som helst. Det kan hjälpa dig att lindra fysisk spänning och psykisk stress samtidigt som du distraherar dig från vad som kan stressa dig och få dig till en mer positiv sinnesstämning. På så sätt kan det också vara användbart för att störa mängden rubbning och kan hjälpa dig att bygga resurser i ditt liv som ökar din motståndskraft mot stress genom att engagera dig i positiv uppåtgående spiral. ( Läs mer om det här .)

Vad är nackdelarna?

Precis som självhypnos kan det ta lite övning att behärska autonoma guidade bilder. Att arbeta med en professionell terapeut för att komma till den punkten kan vara lite dyr men värt. Alternativt finns det många nedladdningsbara inspelningar du kan använda för att komma igång eller följa de enkla instruktionerna i den här artikeln om guidad bildvisning.

Hur jämför det med andra stressreduceringsmetoder?

För de fördelar det ger, är det ett utmärkt stresshanteringsalternativ. Det kan vara enklare än motion eller ens yoga för dem med fysiska begränsningar. Det har ingen risk för biverkningar som vissa medicinska och växtbaserade terapier . Att använda den för enkel avkoppling är lätt och kan göras av nästan alla, men att få tillgång till en intern "guide" tar mer träning än andra metoder som progressiv muskelavslappning eller andningsövningar . Det liknar självhypnos genom att du kommer in i ett djupt tillstånd av avkoppling och hanterar ditt undermedvetna sinne.

Men med självhypnos implanterar du oftare idéer i ditt undermedvetna sinne, medan bilder fokuserar mer på att extrahera idéer från den.

källor:
Tusek, Cwynar, Cosgrove. Journal of Cardiovascular Management. Mars / april 1999.
Tusek, Diane. Journal of Invasive Cardiology. April 1999 vol 11. nummer 4