Lätt stress med en badmeditation

Meditation är en kraftfull stressavlastare och en vana som kan leda till motståndskraft mot stress och ökad inre fred. Medan det inte kommer som en överraskning, är du medveten om att meditation kan vara till hjälp, men du har problem med att göra det till ett dagligt vana-livet blir i vägen! Detta är okej i en utsträckning; öva meditation en gång kan vara till hjälp.

Men för att få full nytta av meditation när det gäller att skapa motståndskraft och en bestående känsla av fred, bör det praktiseras regelbundet.

Det finns många olika sätt att uppleva fördelarna med meditation, och med fler alternativ till ditt förfogande kan det innebära att träningen är lättare att behålla regelbundet. En lugnande metod är att meditera i badet. En badmeditation kombinerar de vanligaste fördelarna med meditation (du kan läsa om fördelarna med meditation - de är ganska fantastiska) med fördelarna med ett avkopplande, varmt bad, som kan lugna trötta muskler, ge en lugnande atmosfär och tillåta en tillfällig känsla av flykt från stressorer. Det här är en vana som är lätt att träna på en nattlig grund. Hur gör du en badmeditation effektiv? Här är några saker att tänka på.

 1. Gör tid.
  Blockera av minst 15 minuter där du inte kommer att avbrytas. Det betyder att skapa några extra minuter i ditt schema, sätta telefonen direkt till röstmeddelanden, berätta för andra i ditt hushåll att du inte stör dig om det inte är en nödsituation. Vad du än behöver göra för att ställa in personliga gränser och blockera tiden, bör det vara värt ansträngningen.
 1. Använd aromaterapi badprodukter.
  När du kör badet kanske du vill ta med några av fördelarna med aromaterapi genom att använda bubbelbad eller badoljor doftande med lavendel (visat att vara avkopplande), pepparmynta (om du vill känna dig mer vaken) eller en annan doft som du gillar verkligen (studier visar att subjektivt glädjande dofter ger stressavdrag också). På så sätt kan du lägga till ett annat lager av stressavlastning utan extra ansträngning.
 1. Kom och slappna av.
  Låt din andning bli långsammare och djupare, så att din mage stiger och faller med varje andetag (i stället för axlarna eller bröstet). Denna typ av andning är mer naturlig och kan hjälpa till att stänga av ditt stressrespons om det fortfarande utlöses från tidigare på dagen. (Läs mer om andningsövningar. )
 2. Fokusera på känslor.
  Nu fokuserar du bara på de känslor du känner i din kropp - värmen på vattnet på din hud, trycket i badkaret mot ryggen - och släpp av alla andra tankar. Försök att hålla ditt sinne tyst och din uppmärksamhet fokuserade bara på nuvarande ögonblick.
 3. Bo i nuet.
  Om du hittar tankar från det förflutna, framtiden eller någon form av intern dialog som händer, omdirigera din uppmärksamhet försiktigt till nuvarande ögonblick. Fortsätt i flera minuter, och du ska känna dig lugn och avslappnad snabbt.

tips:

 1. Om du är ny på meditation kanske du vill prova meditationsdelen av den i 5 eller 10 minuter först och arbeta dig upp. (Tid i badkaret - i meditation eller inte - borde fortfarande vara avslappnande nog.)
 2. Om du finner det svårt att tänka dig helt klart, kanske du vill prova en mantrameditation . Detta är en form av meditation där du fokuserar på att upprepa ett ljud eller en fras igen och igen. Det kan vara ett bra alternativ för dem som blir frustrerade av en mental röst som vill fortsätta prata. (Se dessa tips om mantra meditation .)
 1. Du kan också lägga till musik som en kontaktpunkt för din meditation med Musical Bath Meditation. Detta kan öka din avslappning, eftersom musik ger sina egna fördelar för stresshantering.
 2. Om du är riktigt trött, kanske du vill välja en annan typ av meditation - du vill inte riskera att somna i badkaret! Här är en lista över olika typer av meditation att försöka. Att experimentera med olika typer av meditation kan hjälpa dig att hitta flera strategier för avslappning av stress och kan göra det lättare att göra meditation en löpande vana och skörda förmånerna i processen.