Juridiska frågor och Borderline Personality Disorder

Om du har borderline personlighetsstörning (BPD) , är du redan väl bekant med de allvarliga konsekvenser som symtom kan ha på ditt liv. Förutom problem i relationer , arbete och fysisk hälsa , lider många personer med BPD också av juridiska frågor. Faktum är att ungefär en tredjedel av personerna med BPD blir dömda för ett brott i sin livstid.

BPD-symtom kan göra att du får problem med lagen, men att veta mer om juridiska problem och hur de påverkas av BPD kan hjälpa dig att identifiera potentiella problemområden.

Impulsiv beteende och lagen

En källa till betydande rättsliga problem är impulskontroll. Om du har BPD kan du kämpa med att vidta åtgärder utan att tänka på konsekvenserna eller delta i beteenden när du är arg eller upprörd. Detta kallas " impulsivt beteende " och det kan landa många människor med BPD i varmt vatten. Ridslös körning, butiksliftning och slagsmål är alla exempel på impulsiv beteende som också är olagliga. Eftersom många med BPD känner känslor intensivt och har svåra reaktioner är detta en mycket vanlig fråga.

BPD och familjerätt

Förutom problem med impulsiv beteende kan du ha betydande svårigheter i relationer . Relationer med höga konflikter är ett centralt inslag i BPD. Tyvärr betyder det att personer med BPD kan bli intrasslade i juridiska strider genom skilsmässa. Dessutom kan förvaringsfrågor uppstå när BPD-par skiljer sig åt.

Slutligen kan våld i hemmet vara ett allvarligt problem i BPD-relationer. Relationer kan vara oerhört tumultuösa när du har BPD, så att du är medveten om potentialen för konflikt kan hjälpa dig att kommunicera effektivt innan problem uppstår.

Tonåringar med juridiska frågor och BPD

Tonåringar med BPD kan gå in i sin egen uppsättning juridiska problem.

BPD börjar ofta dyka upp under tonåren, så tonåringar är särskilt utsatta för farliga beteenden och juridiska problem. Till exempel, tonåringar som kämpar med BPD har ofta mycket dålig skolpresentation och kan gå in i truancy lagar. Detta kan också påverka sina föräldrar, särskilt på platser där föräldrarna är juridiskt ansvariga för sitt barns skolpresentation och annat beteende. Detta kan vara ett annat sätt att relationer med nära och kära kan vara ansträngda genom BPD.

Barnmisshandel och försummelse

Barnmisshandel och försummelse är potentiella miljö orsaker till BPD, även om inte alla personer med BPD drabbats av misshandel av barn. Men barnmisshandel kan också vara ett resultat av BPD. Mycket intensiva känslor, inklusive gränsöverskridande raseri , kan köra någon med BPD för att missbruka sina barn eller för att bli så konsumerade med sina egna känslor att han försummar sin barnomsorg.

Det finns också många med BPD vars symptom kommer i vägen för effektiv föräldraskap. Vissa är så försämrade av sina symptom att de begår brott och försummelse, vilket ibland leder till arrestering och fängsla. Det betyder inte att du är avsedd att vara en dålig förälder om du har BPD. Med rätt behandling och behandlingar är många personer med BPD utmärkta, omtänksamma föräldrar.

Det är bara viktigt att känna igen potentialen för juridiska frågor för att klara BPD.

Drogmissbruk

Förutom de centrala symptomen på BPD som kan leda till juridiska problem, kan vissa av de villkor som ofta förekommer hos BPD vara deras egna problemkälla. Priserna på alkohol och drogmissbruk i BPD är anmärkningsvärt höga. Beroende på olagliga ämnen, tillsammans med olagliga beteenden för att upprätthålla en substans vana, kan det leda till en arrestering.

Om du har borderline personlighetsstörningar kan intensiva känslor och snabba reaktioner vara svåra att kontrollera och kan leda till juridiska problem. För att förhindra att arresterade eller skadade relationer med sina kära slutar är det viktigt att hitta en terapeut du litar på att hjälpa dig med BPD och lära dig lämpliga symptomhanteringsförmåga.

källor:

Bouchard S, Sabourin S, Lussier Y, Villeneuve E. "Förhållandekvalitet och stabilitet hos par när en partner lider av gränsstraff personlighetsstörning." Journal of Civil and Family Therapy . 35 (4): 446-455, 2009.

Howard RC, Huband N, Duggan C, Mannion A. "Exploring Linken mellan personlighetsstörningar och brottslighet i en gemenskapsexempel". Journal of Personality Disorders , 22 (6): 589-603, 2008.

Stanford MS, Felthous AR. "Introduktion till denna fråga: Impulsivitet och lagen." Beteendevetenskaper och lagen , 26 (6): 671-673, 2008.