Fördelar och nackdelar med stresshanteringstekniker

1 - Att välja det bästa verktyget för att slå stress

Suedhang / Getty Images

De mest populära metoderna för stresshantering och varför de är viktiga

Det finns många olika sätt att hantera stress, och vissa är mer effektiva än andra. Vad gör en stressavlastare det bästa för dig? Det beror på din situation, din personlighet och dina behov. Sanningen är att det finns flera "rätt" verktyg för ett visst jobb när det gäller stressavlastning, men vissa strategier har mer allmänna fördelar än andra. När du försöker bestämma hur du hanterar stressen du möter är din bästa insats att bli bekant med de mest populära typerna av stressavlastare, vad deras styrkor och svagheter är och när du ska använda var och en av dem. Det kan låta som mycket forskning, men här är ett "fuskblad" som du kan använda, vilket låter dig veta de viktiga grundarna för stressavlastning och länkar dig till djupare resurser så att du kan lära dig vad du ska göra och när du ska göra det. Nedan följer en lista över några av de mest populära stresshanteringsmetoderna, och de bästa tiderna att använda var och en av dem. Längs vägen hittar du möjligheter att gräva djupare, hitta instruktioner om hur man lär sig dessa tekniker och mer. Slappna av och njut!

Ytterligare läsning:

2 - Quick Stress Relievers: När du ska använda, när du ska undvika

peter zelei / Getty Images

De flesta letar efter ett snabbt sätt att lindra stress - varför skulle någon stressad person inte ha det här? Det finns faktiskt några skäl. Medan snabba fixavlastare ger många kraftfulla fördelar, kommer de med sina nackdelar och är inte det bästa valet för varje omständighet. (Även om dessa snabba verktyg kan vara kraftfulla, och de är nästan alltid ett bättre val än ingen stressavlastare alls.) Här är vad du behöver veta om snabba stressavlastare.

Vad är Quick Stress Relievers?

När jag hänvisar till "snabba stressavlastare" talar jag om tekniker som kan lugna din fysiologi på ett litet antal minuter och hjälpa dig att vända ditt slag eller svar och få den inre freden att fortsätta eftertänksamt när du hanterar med de stressorer du möter. Dessa tekniker inkluderar andning övningar , visualiseringar , lyssna på musik och andra aktiviteter som kan hjälpa dig att känna dig mer avslappnad på några minuter.

Fördelar:

Nackdelar:

Hämtmat:

Om du behöver något som hjälper dig att känna dig bättre, är det här din bästa satsning. Om du vill ha något som hjälper dig att känna dig mindre stressad nästa gång du står inför en utmaning, eller om du vill ha mindre stress i ditt liv, kanske det inte är den bästa lösningen eller de kan fungera bra som en del av en större övergripande plan. Läs vidare för att se vad dina andra alternativ är.

3 - Vanliga vanor som bygger motståndskraft

Tetra Images / Getty Images

Friska vanor som bygger motståndskraft

Många vanor kan bygga motståndskraft mot stress, inklusive motion , meditation och självvård . Dessa kan vara bra för övergripande hälsa och kan hjälpa dig att känna mindre stressad varje gång du möter en ny utmaning . De kräver också arbete. De tar lite övning men är väl värda ansträngningen. De kan dock inte vara din bästa insats om du vill minimera den mängd stress du möter i första hand.

Fördelar:

Nackdelar:

Hämtmat:

Friska, motståndskraftiga byggvanor är en viktig aspekt av stresshantering. De kan fungera ganska bra med snabba stressavlastare också - ibland kan du känna dig så stressad att du bara inte känner dig motiverad för att behålla dessa vanor. När du minimerar stress med en av de snabba spänningsavlastarna som du har upp på ärmen, kan du frigöra tillräckligt med energi för att hålla koll på dessa långsiktiga vanor. Om du fortfarande känner att det finns för mycket stress i ditt liv kanske det finns för mycket stress i ditt liv! Läs vidare för att se hur du kan ändra det.

4 - Ändra din livsstil

Bernd Opitz / Getty Images

Ändra din livsstil

Stress kan påverka ditt liv på många sätt. En av de mest effektiva strategierna för att minimera effekterna av stress är att minska antalet stressorer du har i ditt liv. Det är inte alltid möjligt att eliminera stressorer från ditt liv, men när du kan är det en bra idé att göra det. Att förändra ditt liv för att minimera stress kan innebära att man skär ner på vad livsbanor hänvisar till som " toleranser ", behåller gränserna mellan dig själv och de svåra människorna i ditt liv och förändrar hur du närmar dig ditt jobb , till exempel. Det finns givetvis för och nackdelar med detta tillvägagångssätt:

Fördelar:

Nackdelar:

Hämtmat

Sammanfattningsvis behöver du en mängd olika stressavlastningstekniker upp i ärmen om du vill maximera din förmåga att hantera stress på en hälsosam sätt.