Att sluta röka framgångsrikt är 99% Attityd

Karen tips för att sluta röka

När hon nådde ett år rökfritt, delade Karen 10 tips som hjälpte henne att anta en vinnande tankesättning med rökuppehåll. Hennes budskap kommer att inspirera dig att lyckas även om du inte har slutat.

Tack för att du delar, Karen.

Från Karen:

För att sluta röka för gott måste du ändra din inställning till ditt slut. Tro mig, jag vet hur hårt kallt kalkon är; det var min metod att välja, och jag röktade i över 33 år.

Jag började när jag var 12 och jag går 46 år gammal nu.

Mer än vad som helst, det jag vill mest veta är att när du slutar, slutar du inte röka, du tar tillbaka ditt liv .

Obehag av nikotinavtagning kan verka som helvete som du går igenom det, men i verkligheten är det ett tecken på att din kropp läker. Det är rätt, läkning . Titta på återhämtning som en positiv sak. Det tar ungefär 72 timmar att bearbeta det mesta av nikotin i kroppen. Du kommer att släppa resten inom några veckor.

Under de första tre veckorna av rökstopp sov jag mycket. Jag hade humörsvängningar, uppmanar att röka, hjärnfog med glömska och andra symtom på uttag, men de alla bleknade med tiden. Anledningen till att det är så obekväma är att din kropp arbetar för att frigöra inte bara nikotin, men alla tusentals andra kemikalier i cigaretter har det blivit van vid att ta emot flera gånger om dagen.

De flesta som slutade med framgång har lärt sig att rökavbrott är 99 procent attityd. Sluta tänka på att sluta tobaks som en förlust, eller som något omöjligt, och börja tänka på det som början av frihet och ett långt hälsosamt liv.

Och tänk på det här: ingen dött någonsin av att sluta röka, bara från att sluta röka.

Här är mina 10 bästa sätt (i ingen särskild ordning) för att komma igång med att anpassa din inställning till framgång:

1. Skapa ett inlägg vid rökningstoppforumet som ber folk att dela med sig av de positiva erfarenheterna sedan de har slutat. Läs det för inspiration.

2. Läs igenom forummeddelandena från andra. Du kommer bli förvånad över den motivationskraft det kommer att ha för dig. När du tar en paus från att skicka om dig själv, skiftar du ditt fokus och ger dig själv utrymme för tydlighet.

3. Fira övergångarna till andra medlemmar i forumet. Du hittar det upplyftande och motiverande. Om du är ny att sluta, kommer Dot and Star milstolparna, som firar veckor och månader rökfria, att vara tillräckligt nära för att du känner att du kan nå dessa mål också. Om du kan känna att ett år inte är hopplöst utan räckhåll, hoppa in i One Year och Beyond Milestones och fira någons ett års jubileum. Dessa mappar är utformade för att hjälpa dig att fokusera på de positiva aspekterna av att sluta.

4. Håll en journal och skriv ner positiva saker som du har märkt den dagen om att sluta. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera på att bli framgångsrik. Även om du bara kan komma med en sak, är det okej.

Du kommer att hitta mer och mer varje dag som du inte röker. Inlägg kan vara något som "Jag är stolt över mig själv för att inte röka idag" eller "Mina kläder luktar gott och friskt".

5. Få en kopia av Allen Carrs "enkla sätt att sluta röka".

6. Ta kontroll över ditt avsluta program, låt inte ditt slut ta kontroll över dig. Berätta för din inre junkie / nicodemon att du är starkare än det och han kommer inte vinna. Ibland är det en bra dialog med din junkie / demon. Det här är en fantasikonversation där du blir Sheena Warrior Princess, Wonder Woman eller vem din superhjälte är. Att bo bra är den bästa hämnden ... håll den till skräp / nicodemon och njut av ditt nya rökfria liv.

7. Försök att hålla dig upptagen, välviljad, välmattad och välhydrerad. Hantering av nikotinuttag är mycket svårare när du är trött, hungrig, uttorkad, uttråkad, etc. Ta hand om dig själv - lika mycket som du tar hand om din familj eller andra.

8. Om allt annat misslyckas, skicka en SOS på forumet för hjälp om du inte kan klara av en uppmaning att röka, eller du har svårt att göra. Det fungerar verkligen. Lova dig själv, du väntar på tre svar på ditt meddelande innan du slutar köpa rök. Läs de inspirerande sakerna som folk säger till dig. Fokusera på det positiva.

9. Ta en paus från supportforumet om den ökar snarare än att minska din önskan att röka. Det kan hända. Det kan vara dags att distrahera dig själv med något annat för tillfället. När du känner dig starkare, kom tillbaka och gå till punkt # 3 ovanifrån.

10. Skratta. Varje dag.

Tack för att du delar dina insikter, Karen. Det är genom en förändring av utsikterna att vi permanent kan bryta de mentala kedjorna som håller oss tätt i vanan att röka.

Om du är en rökare som hoppas kunna sluta eller en ex-rökare som vill stärka din motivation för att vara rökfri, vänligen gör som Karen föreslog och gå med på Om Support Cessation support forum. Ljuset är på 24/7.