10 Praktiska tips för uttag av nikotin

Tips som hjälper dig att lyckas hantera nikotinuttag

1 - Skapa en avslutad tidskrift

Hero Images / Getty Images

Symtom på nikotinuttag kan och inkluderar nästan alla obehag du kan tänka dig. De flesta kommer att uppleva några av dessa symtom, men sällan alla av dem.

I allmänhet är de smärtor som är förknippade med nikotinuttaget kortlivade. Var noga med att kolla med din läkare om en fysisk reaktion som du behöver att sluta röka gäller eller om symtomen på nikotinavtagning fortsätter eller förvärras.

En avslutad tidskrift är ett värdefullt verktyg som kan hjälpa dig att stärka din beslutsamhet att sluta röka. Det kan hjälpa till i det ögonblick du kämpar, och det kan också hjälpa till att låna perspektivet på hur långt du har kommit när du läser tillbaka genom det.

Överväg att göra den första posten i din dagbok en lista över orsakerna till att du måste sluta röka. Från de största, mest uppenbara skälen till de minsta, räknas alla.

Mer läsning:

2 - Hur vatten kan hjälpa till med nikotinuttagning

Eric Audras / ONOKY / Getty Images

Vatten är kritiskt för att människokroppen ska fungera ordentligt. Det utgör två tredjedelar av vår kroppsvikt, och varje cell och organ beror på det. Utan vatten skulle en person dö inom några dagar.

När vi slutar röka, underlättar vattnet några av de obehag som ofta kommer med nikotinuttag:

Vatten hjälper också att spola kvarvarande nikotin ur kroppen, och genom att hålla dig välhydrerad känner du dig bättre överallt. Det kan bara hjälpa dig när du gör dig igenom obehag av nikotinuttag.

3 - Varför hälsosam kost är kritisk under nikotinuttagning

Martin Harvey / Fotbibliotek / Getty Images

När vi slutar röka, lider våra kroppar lite chock. De flesta av oss har inhalerat inte bara nikotin flera gånger om dagen, men också resten av kemikalierna i cigaretter . Medan det inte är ett hälsosamt tillstånd var våra kroppar vana vid regimen, och detox kan komma som en fysisk, för att inte tala om, emotionell chock.

Bekämpa detta genom att göra det till en punkt att äta mat som ger din kropp den näring det behöver. Att lägga till en daglig mulit-vitamin under tidig rökning är också en bra idé.

Skäm bort dig själv med några godisar här och där, men gå inte överbord. Att äta skräpmat kommer inte att radera de begär som kommer med nikotinuttag , och skulden kan bara ge dig risk för återfall .

Moderering är nyckel

Tänk 80/20 - 80 procent friska och 20 procent godis. Detta förhållande bör hålla dig bränt och nöjd under nackdelarna med nikotinuttaget.

Mer om kost och näring:

4 - Hur träning hjälper dig att hantera nikotinuttagning

StudioThreeDots / Getty Images

Att lägga till någon form av övning i din dagliga rutin förbättrar både din fysiska hälsa och ditt sinnestillstånd, särskilt när du flyttar dig genom nikotinuttaget.

Övning hjälper dig att styra humörsvängningarna och uppmanar att röka som är vanliga under den här tiden, eftersom det släpper ut endorfiner, "mår bra" hormon.

Mer läsning: Använd övning för att minska uppmaningen att röka

Komma igång med träning

Om det har varit ett tag sedan du har svettat, kolla in med din läkare för att se till att det inte finns några begränsningar som skulle hindra ett nytt träningsprogram för dig.

Börja långsamt. Om du inte har varit aktiv nyligen, börja med en 10- eller 15-minuters promenad ett par gånger om dagen och arbeta därifrån. Var tålamod med dig själv och försök inte göra för mycket för tidigt.

Tänk på motion som ett verktyg, inte en syssla. Det kan hjälpa dig att slå tillbaka begäret att röka och motverka den tillfälliga viktökning som ofta kommer med tidig rökningstopp.

5 - Varför belöningar borde vara en del av ditt avsluta program

LWA / Dann Tardif / Blend Bilder / Getty Images

Att sluta tobaken är hårt arbete, och varje dag som du slutar rökafri tidigt är en seger, enkel och enkel. Dessutom, som rökare, lär vi oss att förvänta oss omedelbar tillfredsställelse, och en daglig behandling av någon typ i början av behandlingen är terapeutisk.

Belöningen behöver inte vara stor, men det borde vara något som hjälper dig att känna att du har bortskämdat dig själv.

Några idéer:

Tänk på din dagliga belöning som en investering i din rökfria framtid. När du tar tid att avlasta dagens stress och ladda batterierna, gör du ditt bästa för att försäkra dig om att du kommer att kunna hälsa nästa nya dag med styrka och lösa.

6 - Djup andning för återtag av nikotin

Felbert + Eickenberg / Stock4B / Getty Images

Cravings att röka brukar komma fort och med kraft. De börjar starka och blekna i intensitet inom tre till fem minuter. Var inte panik när du slår med en intensiv önskan att röka. Ta några ögonblick för att koncentrera dig på din andning, och du kommer att kunna väcka begäret framgångsrikt.

Djup andning är ett snabbt sätt att stoppa en negativ inställning som hotar att snurra ur kontroll. Använd tipsen i artiklarna nedan för att hjälpa dig att utveckla en teknik som du kan använda vid ett ögonblick. När du längtar efter att röka strejk, vill du agera snabbt.

7 - Hur distraktion hjälper till med återtag av nikotin

Jeffrey Coolidge / Image Bank / Getty Images

Ibland är det bästa vi kan göra när du vill ha en cigarett att helt enkelt rikta din uppmärksamhet mot något annat och intressant. Nio gånger av 10 är ångan borta inom några minuter.

Våra tankar färgar våra liv. Om du upptäcker att dina tar dig ställen skulle du helst inte gå, ta hand om och flytta ditt fokus med lite distraktion.

8 - Använd sömn som verktyg för uttag av nikotin

John Rensten / Fotografens Choice / Getty Images

Den dimmiga, lustiga känslan efter att du slutat röka är helt normal.

Som rökare var vi vana vid att ta emot doser av nikotin och cirka 7 000 andra kemikalier 20 till 40 gånger om dagen. Påfrestningen att plötsligt avskära den tillgången, som ohälsosam som den var, kan låta oss känna sig extremt trött.

Om du är trött och kan klara det under dagen, ta en tupplur. Gå till sängs lite tidigare än vanligt också, om du behöver. Din kropp jobbar hårt just nu för att övervinna effekterna av nikotinuttag, och lite extra sömn kommer att göra dig bra.

Å andra sidan, om du befinner dig i motsatta änden av spektret och befinner dig omöjligt att sova på grund av nikotinuttag, använd tipsen nedan för att hjälpa dig att fånga några zzz.

9 - Hitta rätt stöd för ditt avsluta program

Betydelsen av stöd när du slutar röka. Kyu Oh / E + / Getty Images

Ditt åtagande att sluta röka permanent kommer att vara mycket lättare att hålla om du har starkt, positivt stöd runt dig.

Vänner och familj är en del av det förhoppningsvis, men de kanske inte förstår djupet på vad som slutar röka betyder för dig, särskilt om de aldrig har rökt.

Din beslutsamhet kommer att stärkas mer än du kan föreställa dig bara genom att vara kring andra som har samma mål du gör.

10 - Håll ditt fokus på idag

Jupiterimages / Getty Images

Vi spenderar så mycket tid på att tänka på allt, men dagen vi har framför oss. Oroa dig inte för igår, imorgon eller för alltid. Du kommer att gå vilse i känslor att aldrig kunna röka igen om du ser tillbaka med längtan eller framåt med rädsla.

Din makt att påverka förändringar i ditt liv ligger alltid i nu och nu, så fokusera dina synpunkter på idag och lösa för att få ut det mesta av det. Du har möjlighet att förbli rökfri bara för idag, eller hur? Det är allt du behöver göra. Små steg.

Läkning från nikotinberoende är en process med gradvis frisättning som händer en dag i taget. Var tålamod med dig själv och låt återhämtningen utvecklas för dig som det ska. Njut av resan, och var noga med att använda dagens värdefulla stunder till bästa möjliga förmåga.