När du är desperat att röka men vill sluta

Ex-Smoker Lesly's Story

Rökningstopparforummedlem Lesly illustrerar vackert ängstens mest långsiktiga rökare. Vi vill sluta röka så illa, men känner oss känslomässigt knutna till ritualerna som vi byggt upp runt tobaksbruk genom åren.

Lesly skrev följande bit på tre år rökfri. Tack för att du delar Lesly och grattis till din framgång med rökningstopp.

Från Lesly:

För tre år sedan var jag en desperat kvinna.

Jag var desperat att sluta röka - jag var desperat att röka.

Jag var sjuk i döden av rökning - jag älskade att röka .

Jag hatade hur jag luktade - jag älskade lukten av mina röker.

Jag hatade brännskadorna, rädslan, sjukan - jag älskade ritualerna.

Jag hatade att jag fick veta att jag borde sluta - jag visste att jag skulle sluta.

Mest av allt - jag var sjuk och trött på att vara sjuk och trött, och jag hatade att känna mig dum. Slutsats.

Så - Jag hoppade bort från tätaren och hoppade in i forumets rökfria båt med båda fötterna. Jag klämde desperat till livslängderna som kastades mot mig och jag fortsatte med all min kraft genom stormen (heck, mer som orkaner) som följde.

Jag höll på med båda händerna och hela mitt hjärta till en sak som en man som var en av mina käraste vänner berättade för mig. Han berättade för mig det här:

Du tror att du älskar att röka och du tror att det är så viktigt för din lycka, men när du slutar (och jag vet du) vill du ta reda på att all den glädjen som är förknippad med att röka är en lögn. Det är ett billigt karnevaltrick. Det är inget annat än rök och speglar.

Gissa vad? Han hade rätt! Det finns inte en sak i mitt liv som jag inte kan göra bättre utan en cigarett som hänger ur min mun - bra, förutom att kanske använda eyeliner. Ha ha - jag är så skojande! Hur som helst, en av mina största sorger är att han dog innan jag fann modet att sluta röka .

Att avsluta är svårt - det tar ansträngning, beslutsamhet och engagemang, men det kan göras .

Du måste vara brutalt ärlig mot dig själv, och du kan inte sluta genom att fortsätta röka. Du måste sluta! Inte en - inte en puff och inga ursäkter.

Det finns ett tecken i mitt gym som motiverar mig. Jag ska försöka återskapa den för dig.

De tio stegen till framgång

1. Försök

2. Försök igen

3. Försök hårdare

4. Försök i morgon

5. Försök att tänka på vad som har fungerat tidigare

6. Försök och fråga någon som har gjort det

7. Försök och lista ut vad som inte fungerar

8. Prova det på ett annat sätt

9. Försök igen

10. Sluta inte försöka!

Den längsta resan måste börja med ett enkelt, litet steg. Jag tog mitt första steg för tre år sedan idag, och jag har aldrig ångrat det.

~ Lesly

Lesly har rätt. Vi måste alla börja med det första steget och gå därifrån. För rökare betyder det att du sticker ut den sista cigaretten och går framåt, rökfri. Det är en skrämmande tanke eftersom vi är beroende av nikotin, men när vi tar det ett steg i taget - en dag i taget, finner vi att det är en genomförbar uppgift.

Om du har haft mer än ett slut på försök och du tror att det inte går att sluta på lång sikt, ta Leslys tips till hjärta. Fortsätt försöka. Det tar de flesta rökare några försök innan de hittar stoppet som pinnar.

Om du är redo att sluta röka, använd resurserna nedan för att komma igång.

10 lektioner som hjälper dig att sluta röka

Dyk in och gå. Som Lesly sa, slutar jobbet, men det är arbete du aldrig ångrar.


Mer från Lesly:
Ingen var mer beroende än jag var
Två år sedan var cigaretter min bästa vän