Chunking Technique för förbättring av minne

Arrangera information till mindre grupper låter oss bättre komma ihåg det

Chunking är en term som hänvisar till processen att ta enskilda bitar av information (bitar) och gruppera dem i större enheter. Genom att gruppera varje bit i en stor helhet kan du förbättra mängden information du kan komma ihåg.

Förmodligen förekommer det vanligaste exemplet med chunking i telefonnummer. Till exempel, en telefonnummer sekvens av 4-7-1-1-3-2-4 skulle vara chunked till 471-1324.

Genom att separera olika enskilda element i större block blir information lättare att behålla och återkalla. Detta beror framförallt på hur begränsat vårt korttidsh Minne kan vara. Medan vissa undersökningar tyder på att människor kan lagra mellan fem och nio informationsenheter, visar nyare forskning att kortsiktigt minne har kapacitet för cirka fyra bitar av information.

Varför är Chunking så användbar?

Enligt neurovetenskapliga Daniel Bor, författare till The Ravenous Brain: Hur den nya vetenskapen för medvetenhet förklarar vår otänkbara sökande efter mening betyder chunking vår förmåga att "hacka" gränserna för vårt minne. Chunking tillåter människor att ta mindre bitar av information och kombinera dem till mer meningsfulla, och därför mer minnesvärda, helheter.

Bor argumenterar för att vår naturliga tendens att se mönster och göra förbindelser inte bara är viktigt för minnet, men att det också är källan till kreativitet .

Som Steve Jobs en gång berömt föreslog, "Kreativitet förbinder bara saker."

Hur man använder Chunking för att komma ihåg

Nästa gång du försöker komma ihåg objekt från en lista börjar du med att bilda mindre grupper. Om du arbetar med en lista med ordförråd ord, kan du till exempel skapa små grupper av ord som liknar varandra eller är relaterade till varandra.

En inköpslista kan delas upp i mindre gruppering baserat på om objekten på listan är grönsaker, frukter, mjölk eller spannmål.

Chunking kan användas som en daglig minnesförstärkare, men forskare har också funnit att du kan förbättra din förmåga att effektivt tjocka information. Bor relaterar berättelsen om en deltagare i ett minnesexperiment som utmanade sig att förbättra antalet saker han kunde komma ihåg. Medan han ursprungligen kunde komma ihåg sju saker kunde han öka detta till 80 informationsenheter under 20 månader.

Den studerande som beskrivs i ovanstående experiment ägde en timme om dagen, ungefär fyra dagar i veckan i nästan två år för att uppnå det.

Medan du kanske inte kan ägna en sådan intensiv koncentration för att förbättra ditt minne , finns det saker du kan göra för att få ut det mesta av din hjärnans naturliga tendens att söka efter mönster och gruppinformation.

Effektiva Chunking Techniques

Chunking är absolut inte ett botemedel - allt för minnesproblem, men det kan vara ett effektivt verktyg i ditt minnesförbättringsarsenal . Genom att praktisera chunking metoder regelbundet och införliva denna teknik i dina studievanor, kanske du upptäcker att du kommer ihåg mer.

Referens

Bor, D. (2012). Ravenous Brain: Hur den nya vetenskapen om medvetande förklarar vår oförsonliga sökande efter mening. New York: Basic Books.

Cowan, N. (2001). Det magiska numret 4 i korttidsminnet: En omprövning av mental lagringskapacitet. Behavioral and Brain Sciences, 24, 97-185.

Miller, GA (1956). Det magiska numret sju, plus eller minus två: Några begränsningar för vår förmåga att behandla information. Psykologisk granskning, 63, 81-97.