Finns det ett botemedel mot PTSD?

"Curing" Symptom på PTSD

När människor söker behandling efter posttraumatisk stressstörning (PTSD), undrar många om behandling kommer att ge botemedel mot PTSD. Psykiska sjukdomar ses ofta på samma sätt som andra medicinska problem, som cancer eller någon annan fysisk sjukdom. Många medicinska problem eller sjukdomar kan botas. Det vill säga problemet kan elimineras genom någon typ av medicinsk ingrepp, vare sig det är kirurgi eller medicinering.

Med tanke på att det finns ett antal effektiva behandlingar för PTSD , såsom exponeringsterapi, liksom några bevis på att medicinen kan vara användbar för personer med PTSD, skulle det vara meningsfullt att människor kanske undrar om deras PTSD kan botas genom dessa metoder .

Det är en svår fråga att svara

Även om ett antal effektiva behandlingar för PTSD har utvecklats, kvarstår denna fråga svårt att svara. På många sätt beror svaret på hur du definierar termen "botemedel".

Behandlingar för PTSD kan minska och till och med eliminera många symptom på PTSD . Det vill säga, efter behandling, kan människor inte längre uppleva påträngande tankar. De kan lära sig att bättre hantera sina känslor och minska deras undvikande beteende. Symtom på hyperarousal och hypervigilans kan också gå iväg. I den meningen kan PTSD "botas".

Behandlingar kan ge tillbaka kontroll

Behandlingar för PTSD tar emellertid aldrig bort det faktum att en traumatisk händelse inträffade.

Behandlingar för PTSD kan inte radera minnen från dessa händelser. Även om du kanske inte längre upplever frekventa påträngande tankar eller minnen av en traumatisk händelse kan det därför finnas tillfällen där vissa platser, situationer eller personer utlöser minnen eller tankar om den traumatiska händelsen.

Även om minnen inte kan elimineras, vilken behandling som kan göra är att ta bort eller minska i vilken utsträckning dessa minnen orsakar enorm nöd och ångest samt ohälsosamma beteenden som är inriktade på att undvika eller förhindra dessa minnen.

Med hjälp av behandlingen kan behandlingen hjälpa dig att återfå kontrollen över ditt liv från symptomen på PTSD. Det kan hjälpa till att minska hur mycket symptom på PTSD stör ett antal olika områden i ditt liv, till exempel arbete, skola eller relationer.

Med det sagt är det viktigt att komma ihåg att symptom på PTSD kan komma tillbaka igen. När du väl slutfört behandlingen betyder det inte att arbetet är klart. Det är viktigt att fortsätta att öva de hälsosamma hanteringsförmågorna du lärde dig i behandlingen, samt hålla koll på varningsskyltar som kan indikera att symptomen kommer tillbaka. Men med ett engagemang för att använda de hälsosamma hanteringsstrategierna som du fått i behandlingen finns det ingen anledning att du inte borde kunna leva ett långt och meningsfullt PTSD-fritt liv. PTSD och effekterna av en traumatisk händelse kan definitivt övervinnas.

Få behandling för PTSD

Om du har haft en traumatisk händelse och lider av symptom på PTSD är det väldigt viktigt att söka behandling. Om du letar efter en PTSD-behandlingsleverantör finns det ett antal hjälpsamma webbplatser som kan hitta rätt leverantör för dig . När du letar efter en behandlingsleverantör, kom ihåg att vara en konsument. Handla tills du hittar behandlingsleverantören som du tycker kan bäst tillgodose dina behov.