Mind Games Gå båda sätten när du slutar röka

Tips om hur man klarar av skrämmande tänkande

Rökare tänker ofta på att tända upp som en trevlig tidsfördriv . Cigaretter erbjuder komfort, underhållning och följeslag - eller så tror du. Samtidigt kan du relatera rökauppehåll till känslor av smärta, elände och offer. Dessa motsatta känslor förstärks på en undermedveten nivå, under ytan av dina tankar. Resultatet är att du kan anta ohälsosamma och felaktiga övertygelser som livsfakta när de i verkligheten bara är dina förvrängda uppfattningar om sanningen.

Ex-rökare Beth Nyniane har tips för att hjälpa dig att lära dig att känna igen tankar som inte tjänar dig när du flyttar genom återhämtning från nikotinberoende och omprogrammerar ditt sinne med tankar som gör det. Hennes råd hjälper dig att arbeta dig igenom smokescreenen av felaktiga tankar som nikotin sätter i din väg när du arbetar för att sluta röka.

Tre citat som hjälper dig att sluta

 1. Om du vill förändra ditt liv, ändra ditt sinne.
 2. Vi gör oss antingen glada eller olyckliga, mängden arbete är detsamma.
 3. Det här är det svåraste jag någonsin har gjort.

Det första citatet är från Terry Martin . Det är en catchy liten fras, och mycket lämplig att sluta röka. Eller det är ett annat meningslöst uttryck som gör-godare gillar att sjunga. Valet är upp till dig.

Din avslutning kan vara en hemsk, svår och plågsam period av böter som kan sluta med att du blir rökare igen eftersom du verkligen vill röka men känner att du inte kan.

Eller ditt slut kan vara en något obekväma men spännande väg som leder till nya möjligheter och högre självkänsla. Du vet att du inte kommer att röka eftersom du redan känner friheten att leva utan kemiskt beroende . Det är också upp till dig.

Rökare är experter på Mind Games

Du måste vara, för att fortsätta att göra något som självförstörande som att röka och fortfarande sova på natten.

Om du tillåter de gamla tankarna att fortsätta, kommer du att stå inför en "hemsk, svår, torturös period av straff", så ta det enkla sättet. Gör en mental förändring, och försök några nya, friska sinnsspel.

Sluta inte röka eftersom du måste . Säg istället på ett utmanande och givande äventyr att lära dig själv hur man ska vara en icke-rökare. Det andra alternativet är trevligare och därmed lättare. Det är inte att säga att det inte kommer att vara utan några ansträngningar från din sida, men att omfamna processen istället för att ha huvudstöt är det bästa sättet att gå.

14 Mind Tricks för att få dig igång

Här är några knep för att komma igång:

 1. Låt aldrig dig själv tänka "jag behöver röka." Det är alldeles för känslomässigt. Ändra det till något ordligt nog att ta passionen ur känslan, som "Jag känner mig lite spänning som jag tidigare hade tolkat som en önskan om en cigarett." Samma sak gäller "Jag vill röka." Förutom att vara unemotional, kan du känna till att du inte faktiskt har smärta över ett begär att röka.
 2. Låt aldrig dig själv tänka "Jag kunde bara ha en ." Byt till "Jag kunde bli rökare igen." De motsvarar samma sak.
 3. Låt aldrig dig själv visualisera dig själv och njuta av en cigarett. Istället byter den mentala bilden till en bild av de nästestiga, mest obekväma, oönskade cigaretterna du någonsin röktat.
 1. Ofta peka ut de goda sakerna till dig själv. Alla ser läkningens förändringar i olika takt. Även på din första rökfria dag kan du hitta något bra, även om det bara är din pengarburk. När du märker dem skriver du ner dem. Du kommer bli förvånad över hur snabbt du kommer att ta fördelarna för givet.
 2. Ofta berätta själv hur bra du känner. Det är lika lätt att säga "Jag mår bra" som det är att säga "Åh, lider jag någonsin". Enklare, faktiskt-det finns färre stavelser. Och ditt undermedvetna kommer verkligen att tro på vad du berättar för dig själv. Försök skriva, "Jag är så glad att vara fri" på en post-it och klistra den till din badrumspegel så att du är säker på att påminna dig om det varje morgon.
 1. Förneka dig aldrig något bra för att du slutat röka. Säg att du associerar sittande på verandan med rökning. Under de första dagarna att sluta kan du associera allt med rökning. Hantera triggarna tidigt och lämna inte dig själv känner sig berövad. Ett undantag är alkohol. Ta det långsamt och lätt på en utlösare som också sänker dina hämningar och kapacitet för rationell tanke.
 2. Ofta skratta. Skratt är en mycket bättre, effektivare och hälsosammare avslappnad än inandning av gifter. Prova lite Youtube-terapi.
 3. Tvivla aldrig på att en cigarett kommer att göra dig till en rökare igen. Det har varit för många historier om människor som inte rökt i åratal och lindade sig rätt tillbaka på sin gamla nivå, sparkar sig själva varje puff på vägen, för att någon seriöst ska ifrågasätta lagen om missbruk. Vilket förresten är en lag som "gravitation", inte en lag som "hastighetsgränsen". Du kanske kan köra för fort utan att bli fast, men gå inte ut ur ett plan bara för att ingen finns runt för att se dig.
 4. Låt aldrig ditt sinne falla in i den gamla rutan av junkie tänkande . Tänk inte på att sluta som ett slut. Det är början på en hälsosam ny livsstil där oförutsedda möjligheter kommer att öppnas för dig. Låt inte din "junkie" berätta att skadan redan är klar . Ja, du kan ha gjort någon skada, men du behöver inte göra en bit mer. Fortsätt inte att berätta för dig själv att det är svårt. Det tar mycket ansträngning men det gör allting värt att göra. Du lär dig nya saker och utvecklar nya färdigheter varje dag. Du gör det här.
 5. Låt aldrig ditt sinne börja romantisera hur bra allt var när du fick "röka". Och avundas inte de rökare som står utanför furtively att få sina korrigeringar. Istället kom ihåg vad det verkligen var att behöva röka. Om rökning var så stor, skulle du aldrig ha funderat att sluta. Ta en minut nu och kom ihåg alla elaka saker om att behöva röka.
 6. Låt dig aldrig tro att du "kan röka", även om det är i samband med att du är "rädd" att du kommer att röka. Det ger bara dig tillåtelse att göra det, även om tillståndet kommer med priset för att slå dig upp senare.
 7. Alltid känna igen sanningen - du styr dina händer och din mun. Ingenting kan få dig att röka om du inte bestämmer dig för att göra det. Gör det beslutet med dina ögon öppna. En eventuell tvivelaktig lättnad som en cigarett skulle erbjuda kommer att börja slita av det ögonblick du sätter ut saken och lämnar dig bara med en återvunnen kemisk missbruk . Den enda giltiga orsaken att röka är att bestämma sig för att bli en rökare igen och förbli en till den dag du dör. Och jag tror verkligen inte att det finns någon giltig anledning att bestämma det.
 8. Säg aldrig "aldrig". Tanken att du aldrig kommer att kunna röka igen är skrämmande och kan leda dig att ta tag i en, eftersom det kan vara den "sista chansen". Detta är felaktigt. Cigaretter kommer fortfarande att säljas imorgon och nästa vecka och nästa år. Du kommer alltid att vara fri att röka. Allt du behöver göra är att bestämma sig för att vara en rökare igen och acceptera alla negativ som går med det direkt in i ditt liv.
 9. Skicka alltid ett meddelande till ditt sociala stödsystem innan du röker. Och när du gör det, vänta på minst tre svar på ditt samtal för hjälp. När de tre kommer in kommer "brådskan" att röka ha gått. Vad händer om du är ute och du kommer inte kunna posta tills du kommer hem? Tänk på hur länge du redan har gått utan att röka. Vilken skillnad kommer några timmar att göra? Ge dina vänner en chans att hjälpa till innan du återkommer. Ännu bättre, ge ditt eget intelligenta, rationella sinne en chans att sparka in.

mantran

Ha några "mindless mantras" som du kan komma tillbaka på när du är bara för trött att tänka längre idag. De är saker som är för uppenbarligen sanna att argumentera med och fångst nog att komma ihåg. Du kan ofta hitta dem i människors underskriftslinjer. De inkluderar:

I tider av stress, fråga dig själv, "WWND?" (Vad skulle en icke-rökare göra?) Försök bilda någon du känner som aldrig rökt i den situation du befinner dig i och försök att föreställa dig att de når en cigarett för att komma igenom den. Den absurda uppfattningen att en cigarett skulle hjälpa dem hjälper dig att se att begreppet ett cig hjälper dig också är absurt. Grattis till alla som inte röker idag.