Problemspel och spelberoende

Är spel alltid ett problem?

Det finns tre vanliga typer av spelare, professionell spelare, socialspelare och problemspelare . Var medveten om att problemet gambler kommer ofta att tro sig att vara, eller låtsas vara en social eller professionell spelare.

Professionella spelare är den sällsynta formen av spelare och är beroende av kompetensspel snarare än tur att tjäna pengar. De har full kontroll över den tid, pengar och energi de spenderar på spel.

Sociala spelare betraktar spel som en giltig form av rekreationsaktivitet och upprätthåller full kontroll över den tid, pengar och energi de spenderar på spel. De anser att kostnaden för spel att betala för underhållning.

Problemspel och spelberoende

Problemspel innebär fortsatt deltagande i spelverksamhet, trots negativa konsekvenser. Gamblers kan ha problem utan att vara helt out of control. Problemspel är något spelbeteende som stör ditt liv. Om du är upptagen med spel, spenderar mer och mer tid och pengar på det eller spelar trots allvarliga konsekvenser, har du ett spelproblem.

Spelberoende är en impulskontrollsyndrom där sufferers inte kan styra impulsen att spela trots att det orsakar problem i sina liv och deras käras liv. Alla spelberoende är problemspelare, men inte alla problemspelare har en spelberoende.

Tecken på missbruk

Även om det inte finns några uppenbara symptom eller fysiska tecken på spelberoende eftersom det finns andra typer av missbruk, som drog och alkohol, finns det några röda flaggor som signalerar ett problem:

orsaker

Ofta bidrar många saker till en spelberoende, inklusive biologisk, genetisk och miljöfaktor. Avskedade spelare kan märka att de känner sig desperata för pengar, spännande eller högt från spelande, söker social status till en framgångsrik spelare och har andra humör och beteendestörningar som bidrar till eller resulterar i deras spelberoende.

Behandling av spelberoende

Liksom andra missbruk kan det vara mycket svårt att bryta cykeln i ett spelberoende. Känner som att du kanske kan vinna tillbaka de pengar du har förlorat kan bränna problemet. Det är inte lätt att sluta spela, men det kan göras. Det finns tre huvudmetoder för att hjälpa patienter att övervinna spelberoende. De inkluderar:

Källa:

Davis Consulting för British Columbia Problemspelprogram. "Problem Gambling Training Manual: Nivå 1" Vancouver, BC. 2001.