Mindfulness övningar

Lev ditt liv i nuvarande ögonblick

Att använda mindfulness kan vara ett utmärkt sätt att hantera stress och ångest. Mindfulness har funnits i åldrar. Men mentalvårdspersonal börjar börja med att erkänna att mindfulness kan ha många fördelar för personer som lider av en rad psykiska svårigheter, inklusive posttraumatisk stressstörning. Det finns ett antal olika mindfulness färdigheter och övningar, och du kan lära dig mer om dem i den här artikeln.

1 - Färdigheter i Mindfulness

mapodile / Getty Images

I ett nötskal handlar mindfulness om att vara helt i kontakt med nuvarande ögonblick och vara öppen för erfarenheter när de kommer. Mindfulness består av ett antal färdigheter, som alla kräver övning. Dessa färdigheter inkluderar medvetenhet, nonjudgmental / nonevaluative medvetenhet, att vara i nuet, och nybörjarens sinne. Du kan lära dig mer om dessa färdigheter i den här artikeln, liksom sätt att stärka dessa färdigheter.

Mer

2 - Mindful medvetenhet om din andning

Att fokusera på varje andetag är ett utmärkt sätt att börja öka din medvetenhet om nuvarande ögonblick. Denna grundläggande mindfulness övning tar dig igenom ett antal steg som hjälper dig att lära dig att vara mer uppmärksam på din andning.

Mer

3 - Sittande meditation

Sittande meditation är ett utmärkt sätt att öva uppmärksamhet, samt att lära sig att ge acceptans till dina tankar och känslor. I denna artikel lära dig hur du kan öva sittande meditation och öka din acceptans av dina interna erfarenheter.

Mer

4 - Att äta medvetet

Livet kan bli väldigt upptagen och stressigt, och som en följd hyser vi ofta genom vår dag utan att ta tid att verkligen märka och njuta av nutidens momentupplevelser. Ett sätt att komma i kontakt med nuvarande ögonblick är genom att tänka på att äta. Vi äter ofta våra måltider snabbt utan att ens uppmärksamma den rika upplevelsen att äta. Denna mindfulness övning är utformad för att bidra till att främja uppmärksam äta.

Mer

5 - Nybörjare sinnen

Nybörjarens sinne, en skicklighet av mindfulness, fokuserar på att vara öppen för nya möjligheter. Det hänvisar också till att observera eller titta på saker som de verkligen är, i motsats till vad vi tycker är de eller utvärderar dem att vara. Denna lätta mindfulness-övning är utformad för att hjälpa till att uppmuntra nybörjarens sinne.

Mer

6 - Tankens tankar

Mindfulness kan vara en underbar färdighet att träna när det gäller att hantera dina PTSD-symtom ; Det kan emellertid vara svårt att vara uppmärksam på tankar, särskilt de som vanligtvis följer en PTSD-diagnos. Personer med PTSD kan kämpa med obehagliga tankar och minnen av deras traumatiska händelse. Dessa tankar kan ta kontroll över en persons liv. Mindfulness kan användas för att ta ett steg tillbaka från dina tankar och minska deras makt för att påverka ditt liv. Denna enkla övning hjälper dig att lära dig att vara uppmärksam på dina tankar.

Mer

7 - Mindfulness av vardagliga aktiviteter

Mindfulness kan vara en mycket användbar färdighet att lära sig för att hantera PTSD-symtom och ångest i allmänhet. I den här artikeln presenteras några sätt som du kan ta med dig av dina dagliga aktiviteter.

Mer

8 - Mindfulness of Walking

Öva uppmärksamhet när du går kan vara en utmärkt övning för att komma i kontakt med din nuvarande momentupplevelse och är användbar för dem som har problem med att stanna kvar men ändå vill lära sig mindfulness.

Mer