Ska jag skilja mig från min Borderline Personality Disorder-make?

Det finns inget enkelt svar, men här är några steg att överväga

"För två år sedan gifte jag mig med en kvinna som jag tyckte var perfekt för mig. Vi var väldigt mycket kär, och jag kände mig så nära och ansluten till henne, jag visste genast att jag ville gifta mig med henne. Men strax efter vårt bröllop, sakerna gick sura.

Hon började ha riktigt vilda humörsvängningar, och hon började bli våldsam - hon kastar saker mot mig och stormar ut över de minsta sakerna.

Jag tror att hon har borderline personlighetsstörning-hon passar alla symptom. Jag har hört BPD är en livslång sjukdom. Är det i mitt bästa intresse att skilja sig från henne? "

Ska du skilda din Borderline Personality Disorder-make?

Tyvärr finns det inget enkelt svar på den här. Oavsett huruvida du väljer att skilja sig från din make är ett stort personligt beslut, och ingen kan berätta vad som är rätt för dig. Men här är några saker att tänka på.

Först har du inte nämnt om din fru faktiskt har diagnostiserats med borderline personlighetsstörning. Det kan finnas en mängd olika förhållanden som orsakar symptomen du beskriver, och det är mycket viktigt att hon får en noggrann bedömning för att avgöra vad som händer.

Den andra saken att tänka på är att en stor del av personer med personlighetsstörning i gränsen svarar på behandlingen. Så innan du tänker på skilsmässa kan det vara meningsfullt att se om din fru är villig och kunna delta i BPD-behandlingar som kan minska hennes symtom.

Anta inte alltid det värsta

Även om din fru är definitivt diagnostiserad med borderline personlighetsstörning och ditt äktenskap är klart i trubbel, bör du inte anta att situationen kommer att förbli så svår.

Det är värt att notera att även utan behandling kan prognosen för någon med BPD vara ganska bra.

Många som diagnostiseras med borderline personlighetsstörningar uppfyller inte kriterierna för sjukdomen inom några år.

Så, om din fru har tillståndet, så är det inte nödvändigtvis en livslängd. Terapi kan hjälpa hennes tillstånd att förbättra, eller det kan bli bättre på egen hand.

Slutligen har människor som har borderline personlighetsstörningar ofta mycket mer intensiva symtom när deras relationer är oroliga. Det är möjligt att arbeta för att skapa ett stabilt förhållande kommer att hjälpa din fru att uppleva mer känslomässig stabilitet .

Självklart måste du tänka på om du är villig att göra det här. Bara du kan fatta detta beslut, men jag skulle överväga att göra det med hjälp av en egen terapeut, om möjligt.

> Källa:

> Giffin J. Familj Erfarenhet av Borderline Personlighetsstörning. Australiensiska och Nya Zeeland Journal of Family Therapy . 2008; 29: 133-138,